Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Asztrológiai iskola II.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Asztrológiai iskola II."— Előadás másolata:

1 Asztrológiai iskola II.

2 Mikor működik az asztrológia?
A nap gondolata: Mikor működik az asztrológia? óra

3 Merkúr A közvetítő a lélek és a test között.
A gondolkodásunk. Átrendezi az életterületet. Megélése: középső szinten, házban kell megélni, de összeköt a szellemi szinttel. Legfontosabb analógiái: értelem, ráció, kommunikáció, kapcsolat, mozgás, gyerek, gondolkodás, tapasztalás, tanítás, közvetítés, testvér, idegrendszer, légzőszervek, szerda.

4 I. Házas Merkúr Hatásában semleges, kisebb változásokat
Hoz a Merkúr. Átrendezi az életterületet. Az I. házban fontos a kommunikáció, a kapcsolatok, a mozgás, az utazás. Jellemző a racionalitás. Csak neki lehet igaza. Hivatás: Tanár, kereskedő, tolmács, sofőr, Betegségek: Gyógythatatlan, középső szintű, kommunikációs betegségek: légzőszervek, emésztőrendszer, mozgásszervek.

5 2. Házas Merkúr Megjelenik az anyagiak közvetítése, de alsó szinten a csalás, vagy a pénz elfolyása is előjöhet. Sokszor nem tudja élvezni az életet, mert túl anyagiasan gondolkozik, földhözragadt. Jelezhet gyerekes, nem erős testalkatot. Hivatás: Kereskedő, árubeszerző, raktáros, ügynök.

6 3. Házas Merkúr Házában van, ezért jó kommunikációs képességeket, könnyű tanulást, jó értelmi képességeket hozhat. Lehet sok kisebb utazás. Gyerekként sok minden érdekli, gyakran változik az érdeklődés. Jelölhet több, vagy fiatalabb testvért. Testvérekkel felületes kapcsolat. Hivatás: Tanár, kereskedő, utazással járó foglalkozások, média.

7 IV. Házas Merkúr Gyermekkorban nagy család. Jó, intellektuális, kapcsolat az apával. Apa nagy elvárásai. Sok költözés, nincs kötődés az otthonhoz. Városlakó, sok kapcsolat. Fontos az intelligens pár. Régen fiatal korban halál: életvég merkúri. Hivatás: Ingatlanközvetítő. Történész. Betegségek: Légzőszervek, emésztőrendszer. Otthonban tartó mozgásszervi betegség.

8 5. Házas Merkúr Hiányzik az ösztönösség a teremtésből.
Tervezett gyerek. Nem tudja elengedni magát a szerelemben, túl „agyalja” a dolgokat. Ebből jöhetnek szexuális zavarok (8. és 11. háznál is). Megjelenhet a játékszenvedély. Hivatás: Merkúri vállalkozás, tanár, kereskedő, kommunikáció, ügyvéd.

9 6. Házas Merkúr Hozhat gyakori változást a munkában.
Szeret dolgozni, ott érzi jól magát, élvezi a pörgést. Sokat utazhat a munka miatt. Hivatás: Tanár, kereskedő, sofőr, állattenyésztés. Betegségek: Szerzett betegségek: légzőszervek, emésztőrendszer, mozgásszervek.

10 VII. Házas Merkúr Fontos a párkapcsolatban a változatosság, az intellektuális kapcsolat. Ne unatkozzon, s változzanak a dolgok. Jöhetnek balesetek, de általában csak figyelmeztetésül, nem súlyosak. Hivatás: Nyilvánosság előtti merkúri hivatások: színész, ügyvéd, tanár. Kereskedelmi, logisztikai társulások.

11 8. Házas Merkúr A szexualitásnál problémát hozhat.
Jöhetnek alvásproblémák, pszichés zavarok. Lehet, hogy tudni fog a haláláról. Hivatás: Történész, pszichológus, szexológus, temetkezéssel kapcsolatos, orvos, befektetési tanácsadó. Betegségek: Műtétig, vagy halálig tartó merkúri betegségek: légzőszervek, emésztőrendszer, mozgásszervek.

12 9. Házas Merkúr A hitrendszer alapja a ráció, a tapasztalás.
Tanulási, tanítási adottságokat hozhat. Diploma gyűjtő lehet. Idegen nyelv fontossága előjöhet. Szónoki képességek. Jó kapcsolat az unokával, lehet, hogy ő neveli. Sok utazás, vagy külföldi munka. Hivatás: Egyetemi oktató, jogász, politikus, informatikus.

13 X. Házas Merkúr Fontos a változatosság, a dolgok megtapasztalása. Sok minden érdekli. Ez megjelenhet a szélhámosságban is. Hozhat több hivatást. Racionális, nagy elvárásokat támasztó anya. De lehet jó, de felszínes kapcsolat az anyával. Hivatás: Kommunikációs pálya. Emberekkel foglalkozás. Tanár, kereskedő, író, szemész.

14 11. Házas Merkúr Ő akarja a vágyait beteljesíteni.
Sok barát, ismerős. Fontos lehet a közösség. Munkakapcsolatból lehet barátság. Merkúri hobbik: olvasás, játék. Megjelenhet a különleges gondolkozás, megközelítés. Szexualitásban lehet probléma. Hivatás: Tanár, kereskedő, ami egyben a hobbija is.

15 12. Házas Merkúr Hozhat bezártságot, visszavonult életvitelt.
Lehet zárt közösség tagja, ilyen helyen munka. Titkos, fel nem vállalt kapcsolatok, szeretők. Spirituális gondolkodás. Hivatás: Író. Kórházban, börtönben munka. Asztrológus. Betegségek: Krónikus betegségek: légzőszervek, emésztőrendszer, mozgásszervek, pszichés zavarok.

16 Mundán házas pontosítás
Lényege: a tradicionális időkben is megjelentek ugyanazok az analógiák. A horizontházak, illetve a transzcendens bolygók csak magyarázzák a leírásukat. Ebből következik, hogy a mundán és a horizontházaknak analogikusan kapcsolódniuk kell egymáshoz. A kapcsolat a jegy-, ház- és bolygóanalógiákon keresztül valósulhat meg.

17 Mundán házas pontosítás 2.
Következtetés: amennyiben nincs kapcsolat valamelyik mundán, illetve horizontház között, akkor abban az időpontban nem születhetett a vizsgált személy. Azoknak az analógiáknak a megélése lesz jellemző a személynél az adott házon keresztül, amelyeken keresztül kapcsolódik a mundán és a horizontház.

18 Mundán házas pontosítás 3.
Kapcsolódás vizsgálata: A megjelenő analógiákat visszavezetjük a tradicionális bolygóanalógiákra: Oroszlán, 5. ház=Nap Rák, IV.ház=Hold Ikrek, Szűz, 3. ház, 6.ház=Merkúr Bika, Mérleg, 2. ház, VII. ház=Vénusz Kos, Skorpió, I. ház, 8. ház, Plútó=Mars Nyilas, Halak, 9. ház, 12. ház, Neptunusz=Jupiter

19 Mundán házas pontosítás 4.
Bak, Vízöntő, X. ház, 11. ház, Uránusz=Szaturnusz. Leírjuk mundán, majd horizontházban a következő elemeket, s megjelöljük a közös pontokat: Házban álló bolygó. Házúr. Házúr jegye. Házúr háza. Házúrral együtt álló bolygók.

20 Mundán házas pontosítás 5.
8 (Skorpió), 11 (Vízöntő), 12 (Halak) mundán házak esetén, illetve amelyik horizontház csúcsa a Skorpióba, a Vízöntőbe, vagy a Halakba esik: analogikus úr, analogikus úr jegye, analogikus úr háza, analogikus úrral együtt álló bolygók. Fényszögpárok a házban álló bolygó, házúr, ház analogikus ura esetében.

21 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Asztrológiai iskola II."

Hasonló előadás


Google Hirdetések