Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Asztrológiai iskola II.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Asztrológiai iskola II."— Előadás másolata:

1 Asztrológiai iskola II.

2 A nap gondolata: Együtt könnyebb óra

3 Vénusz A szellem uralja az anyagot. Anyagi megélésünk.
Megélése: középső szinten, házban kell megélni. Legfontosabb analógiái: szépség, kedvesség, nőiesség, báj, anyagiak, test, esztétika, bőr, vese, vénák, mirigyek, művészet, forma, gyümölcs, növény, péntek.

4 Vénusz 2. Nemi jelölő. (Nap, Hold, Vénusz, Mars)
Nőnél a külsőt, a formát jelöli. Férfiaknál az anyagi teremtést mutatja. Amikor nincs anyagi teremtés, az nőies. Amikor nők az anyagi teremtést választják, az a nőiesség rovására fog menni (tradicionális elvek).

5 I. Házas Vénusz Törekszik a Vénusz megélésére: nő a nőiességre, férfi az anyagi teremtésre. Fontos az önelfogadás. Kompromisszumra törekszik, meg akar felelni. Fontos a vénuszi tevékenység: föld, művészet. Hivatás: szépségipar, pénzügyi pályák, föld, állatok. Betegség: (gyógyíthatatlan) bőr, testsúly, emésztőrendszer, cukor, vese, érrendszer, mirigyek, hormonháztartás betegségei.

6 2. Házas Vénusz Anyagiak dominálnak. Régen tudták élvezni az életet.
Jelentkezhet súlyprobléma az anyag élvezete miatt. Akkor tudja elfogadni magát, ha anyagilag rendben van. A biztonságot csak az anyag szintjén tudja megéni.

7 3. Házas Vénusz A környezetét vénuszivá teszi: szép, kényelmes.
Anyagias gondolkodás. A biztonság, a stabilitás foglalkoztatja. Kereskedői szemlélet. Fiatalabb, lány, gazdag, vagy anyagias testvér. Kötődés a testvérhez. Ragaszkodik a kapcsolataihoz. Szeret utazni, de szereti a környezetét is. Autóvezetésnél balesetveszély, mert túl óvatosak, s nem tudják kivédeni a balesetet.

8 IV. Házas Vénusz Kötődés az otthonhoz, a családhoz, az apához. Lehet gazdag apa. Földbirtok, lakás, ingatlan. Ragaszkodás a tulajdonhoz. Vágy saját lakásra. Falulakó. Biztonság, gazdagság öreg korban (életvég). Régen korai halál (családi körben). Betegség: (öröklött, ami otthon tartja) bőr, testsúly, emésztőrendszer, cukor, vese, érrendszer, mirigyek, hormonháztartás betegségei.

9 5. Házas Vénusz Ragaszkodik a szerelméhez. Élet élvezete. Szerencsejáték. Értékek fontossága. Anyag szintű teremtés. Tehetség pénzügyi pályán, vagy a földdel kapcsolatos munkában. Művészetek művelése, szeretete, fontossága. Vénuszi, vagy sikeres vállalkozás. Bika gyerek. Fiú nehezen válik le. Jó módú apa. Élvezi a várandóságot, de nehéz lehet a szülés.

10 6. Házas Vénusz Ragaszkodás a munkához, fontos a munka. Anyagiakért dolgozik. Jó kapcsolat a kollégákkal. Munkahelyi szerelem. Vénuszi munka: szépségipar, pénzügyi pályák, föld, állatok. Kötődés állatokhoz. Betegség: (életmóddal szerzett) bőr, testsúly, emésztőrendszer, cukor, vese, érrendszer, mirigyek, hormonháztartás betegségei.

11 VII. Házas Vénusz Stabil, biztos párkapcsolat, ragaszkodás a párhoz. Élvezi a párkapcsolatot. Vénuszi pár. Férfinél fiatal pár, nőnél gazdag pár. Pár birtokolni akarja. Nőnél jelölhet leszbikusságot. Stabil társasvállalkozás. Kötődés üzlettárshoz. Gazdagodás a vállalkozásból. Vénuszként kerül a külvilágba. Megnyerő fellépés. Anyagi jellegű perek. Balesetből veszteség.

12 8. Házas Vénusz Nő nem képes a nőiességét megélni, vagy szélsőséges szexualitás. Fontos a szenvedély. Érzelmekről való lemondás. Anyagi veszteség, vagy mások pénze által gazdagodik. Pár anyagi támogatása. Örökség által gazdagság. Nyeremény. Mások pénzével foglalkozik. Hitelből pénz. Betegség: (műtétig, vagy halálig) bőr, testsúly, emésztőrendszer, cukor, vese, érrendszer, mirigyek, hormonháztartás betegségei.

13 9. Házas Vénusz A hitrendszer alapja a Vénusz: nőiesség, anyagiak, anyag… Fontos a stabilitás, a biztonság és a vágyak. Külföldről jönnek az anyagiak. Politikusként probléma lehet az anyagiakkal, korrupció veszélyes állás. Pénzügyi főiskola, egyetem. Kötődés harmadik gyerekhez, unokához. Gazdag harmadik gyerek, vagy unoka.

14 X. Házas Vénusz Vénuszi hivatások: szépségipar, pénzügy, bank, föld, állatok. Fontos a pénz. Cél az anyag, a vagyon, a biztonság megteremtése. Ragaszkodik a hivatáshoz. Anyagi elismerés, kitüntetés. Anyához való kötődés. Anya kötődik, birtokolni akar. Gyerekkorban birtokolja az anyát. Gazdag anya. Az anya vénuszi: szép, nőies.

15 11. Házas Vénusz Vénusz teljesíti be a vágyait: nőiesség, pénz, vagyon. Fontosak az élvezetek. Gazdag barátok, támogatók. Kötődés a barátokhoz. Fiatal, vagy női barátok. Férfinél nagy korkülönbség lehet a párkapcsolatban. Pénzügyi közösségek. Alapítványból pénz, vagy annak támogatása. Gazdag a pár gyereke, vagy Bika. Vénuszi hobbi, vagy művészet.

16 12. Házas Vénusz Mások teszik gazdaggá, vagy nővé.
Akkor lesz nő, ha a párja férfi tud lenni. Vénuszi szerető: szép, nőies, gazdag. Sikeres vizsgák. Önelfogadási zavarok. A pénz bezárja, mert fél az elvesztésétől. Titkolt jövedelem. Betegség: (krónikus) bőr, testsúly, emésztőrendszer, cukor, vese, érrendszer, mirigyek, hormonháztartás betegségei.

17 Tercier direkció A Föld másodlagos mozgásán alapul:
1 világév=25920 év /365=1 világnap=71 év Ember élet=71 év  360 / 71 = 5° 4’=1 év 5° 4’-el dirigáljuk évenként direkt, illetve konverz irányba a horoszkóp elemeit, s ahol létrejön a fényszög, azt értékelem direkciónak. Csak az együttállást és a szembenállást vesszük figyelembe.

18 Tercier direkció 2. Csak kérdésre lehet válaszolni.
A két bolygó, az általuk uralt házak, s annak a két háznak az analógiáit kell értékelni, ahol létrejön a fényszög. Amennyiben a fenti analógiák valamelyike megegyezik a feltett kérdésben megjelenő analógiával, akkor megvalósulhat az esemény. A Holdcsomópontot is figyelembe kell venni, de ő nem hordoz analógiát.

19 Tercier direkció 3. Az orbisz 45 napra van állítva, de átállíthatjuk nagyobbra. Nagy az orbisz. Akár az egész évre érvényes lehet a direkció. Nem pontos horoszkópnál a házakat nem nézhetjük. Amikor a születési óra sem ismert, akkor a Holdat sem használhatjuk.

20 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Asztrológiai iskola II."

Hasonló előadás


Google Hirdetések