Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Miért pont a BME, hogyhogy a VIK?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Miért pont a BME, hogyhogy a VIK?"— Előadás másolata:

1 Miért pont a BME, hogyhogy a VIK?
Csikós Áron (AM86XD)

2 1. etap: érettségi -> felsőoktatás, hogyan tovább?
Mindannyiunk számára eljön az idő, amikor dönteni kell a jövőnkkel kapcsolatban. Ilyen kardinális döntés először talán végzősként ér minket, amikor „középiskolás” fejjel a további tanulmányaink lehetőségeit firtatjuk. Az érettségire többek között ezért is mondhatjuk, hogy vízválasztó, hiszen kisebb túlzással élve az elkövetkezendő életünket alapozzuk meg vele. De talán nem is az érettségi itt a nehéz kérdés, hanem a megfelelő felsőoktatási intézmény kiválasztása, hiszen a személyes érdeklődésünk/beállítottságunk, az intézmény hírneve és természetesen az intézmény adta lehetőségek is mind-mind befolyásolják a választásunkat

3 2.etap: BME Oké, a BME-re esett a választásunk, de miért is?
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Magyarország egyik, hanem a legnevesebb egyeteme, nem véletlenül. Személyemből kiindulva már középiskolás éveim közepe tájékán szinte biztos voltam a BME-ben, hiszen reál beállítottságúként, a matematika iránti érdeklődésemnek köszönhetően már akkor ideális opciónak tűnt. Az eddigi tapasztalataim alapján tökéletes döntést hoztam, az oktatás valóban nagyon magas szintet képvisel, érdekes dolgokat tanulunk, amiket érezhetően alkalmazni tudunk majd a jövőben.

4 3. etap: VIK A BME 8 kara közül a legnagyobb és a leghíresebb a VIK, ahol a hallgatók villamosmérnökként vagy mérnökinformatikusként ismerhetik meg a matematika, a fizika és az informatika világát igen precíz alapossággal. Számomra az élet fenn Pesten villamosmérnök hallgatóként elsősorban pozitív volt, hiszen már nagyon vártam, hogy önállóan, felelősségteljes életet éljek. Az egyetemista élet, főleg itt a VIK-en hihetetlenül szerteágazó: szinte bármilyen tevékenységre van lehetőség a tanulás mellett, legyen szó sportolásról, tanórákon kívüli készségfejlesztésről vagy kikapcsolódásról. Mindenkinek csak ajánlani tudom mind a BME-t, mind a VIK-et, ha egy igen magas szintű oktatást szeretne, mind e mellett kihasználva fiatalságát, társasági életet is élne. Tudjuk természetesen, hogy ide főként tanulni jövünk, hiszen egy nehéz egyetem a BME, de áldozat nélkül nincs győzelem.

5 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "Miért pont a BME, hogyhogy a VIK?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések