Szeretettel üdvözlöm Önöket a Maxim Könyvkiadó nevében!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
Advertisements

TIOP 1.1.1/09/ Angol nyelvi modulok feldolgozása tanulói laptopok segítségével.
Forrás: Educatio folyóirat 2003/III szám, - E-LEARNING / Buda András: Virtuális oktatás című cikke Előadó: Burai István György cím:
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
Üdvözöljük a Super-Nature világában!
E-learning alapú távoktatásos képzés
Médiapedagógia.
Kattintson ide a bemutató leállításához Stop MIT KÍNÁL A Comp Lex CD CÉGHÍREK ÖNNEK? Comp Lex CD Céghírek Cégadatok hivatalos forrásból Gyors keresés Naprakész.
Weszely Orsolya Bertalan Tamás
Losontzi István Többcélú Közoktatási Intézmény
E-learning és a multimédia
Hagyományos szemléltető eszközök
Általános könyvtárismeret
Kimeneti követelmények a 8. osztály végén
Informatikus könyvtáros
JÓ GYAKORLAT Digitális taneszközök használata történelem órán
Hagyományos és nem hagyományos dokumentumok a könyvtárban
Barki Katalin Szombathely, május 4.
Interaktív tábla és az Easiteach használata
A multimédia olyan tartalom, amely többféle csatornát is használ a felhasználók tájékoztatására vagy szórakoztatására. MULTI (latin) = többszörös MÉDIA.
A szövegszerkesztés alapjai
Cellák és tartalmak formázása táblázatkezelő programokban Készítette: Péter Tünde Felkészítő tanár: András Izabella Iskola: Gábor Áron Iskolaközpont,
Egyéni animációk készítése
E-learning Kovácspál Eszter.
A digitális tananyagtartalom használatának lehetőségei a matematika kompetenciaterületeken.
Fedezzük fel a geometria szépségeit
Már megint egy új fizikakönyv?! Kell? –Sok a baj (amúgy is...) Miért is kell? –Hogy segítsen! Milyen kell? –Szeretnivaló-érdekes, –Mozgalmas-színes, –Egyszerű.
IKT alapfogalmak, IKT-val támogatott módszerek
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
H2O Projekt Projektszponzor: Dr. Kürti Sándor, PhD Kürt Zrt. Projektvezető: Rácz Tünde Fatima Kulturális antropológus Tudományos.
Az e-learning rendszer és szereplői
Tanulói laptopokkal a középszintű magyar érettségi felé
Informatikai Szakképzési Portál
Support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Oktatóprogram Egyszerű keresés létrehozása az EBSCOhost felületen.
„Ment-e a könyvek által a világ elébb?”
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
Two countries, one goal, joint success!
Tanulási – Vizsgázási Útmutató
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Jó gyakorlatok listája Dobó István Gimnázium 2012.
EGYÉNI ANIMÁCIÓ.
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
Az anyanyelvtanítás alapozásától a tudatos nyelvhasználatig
Az Apáczai Kiadó 7-8. évfolyamos matematika tankönyveinek bemutatása
Az Apáczai Kiadó átdolgozott matematika tankönyveinek bemutatása 5. -6
Új modulok a szakképzésben Projektmenedzsment – MS Project 2007 Szentirmai Róbert.
DIDAKTIKA ÉS OKTATÁSSZERVEZÉS II.
Nyelvtan és helyesírás tankönyvek
A szövegértés-szövegalkotás programcsomag jellemzői
HEFOP Zárókonferencia Kutatásmódszertan: szociálpszichológia e-tananyag Kiss Paszkál Szabó Mónika Ujhelyi Adrienn Berkics Mihály.
Könczöl Tamás igazgató Sulinet Digitális Tudásbázis.
Készítette: Derecskei Nikolett
Alkalmazott nyelvészet I.
Multimédia-fejlesztés. 2. számú beküldendő feladat Készítsen el egy multimédia alkalmazást! Neobook for windows szoftverrel Neobook for windows szoftverrel.
Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 CD, DVD írás.
Educatio LMS Halácsy Katalin II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskola BeTISZK, MiTIOK tagiskola.
Módszerek 5/5.
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap „Interaktív elektronikus tananyagok fejlesztése” projekt.
Érettségi élő idegen nyelv
ÚTI BESZÁMOLÓ Tanártovábbképzés Barcelonàban
Általános iskolai német sorozatok
Információ és kommunikáció
Középiskolai német sorozatok
Nemzeti Köznevelési Portál
Új tendenciák a történelem-tanításban
SZFP II Kompetenciamérés
Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról
ERASMUS PLUS TANÁRI MOBILITÁS
Előadás másolata:

Szeretettel üdvözlöm Önöket a Maxim Könyvkiadó nevében!

studio d tankönyvcsalád Kínálatunkhoz tartozik a studio d német nyelvi tankönyvcsalád, amelyet a német Cornelsen Kiadóval adunk ki közösen. Ez a modern pszicholingvisztikai kutatások eredményei nyomán kidolgozott tankönyv korszerű ismeretanyagainak, szókincsének és feladatainak hála, az egyik legmodernebb a magyar tankönyvpiacon.

studio d - Super-DVD A maga nemében egyedülálló fejlesztésként jelent meg kiadónk kínálatában a studio d Super-DVD A1, amely egyesíti magában a tankönyvet és annak számos kiegészítőjét, valamint több mint 80 új interaktív feladatot és animációt is tartalmaz, melyek szókincsgyakorlatok, nyelvtani feladatok, országismereti információk segítségével könnyítik meg a tankönyvi anyag elsajátítását.

Super-DVD - Főmenü A DVD felépítése áttekinthető és praktikus, könnyen elérhető formában jeleníti meg a kiadvány egész tartalmát.

Super-DVD - Vorwort A kiadvány előszavában a módszertani jó tanácsok mellett praktikus segítséget is adunk a DVD-lemez telepítéséhez és használatához.

Super-DVD - Hilfe A Hilfe menüpont segít a tankönyvoldalak megjelenítésekor és az interaktív feladatok indításakor használt ikonok alkalmazásában.

Super-DVD - tankönyvoldalak A tankönyv megjeleníthető és lapozható oldalain tetszés szerint kinagyíthatjuk a nekünk tetsző feladatokat, sőt a nagyításon belül a megfelelő ikonokra kattintva bővíthetjük, vagy szűkíthetjük a kinagyított feladatrészek számát.

Super-DVD – Hang- és Videoanyagok A lapozható tankönyvoldalakba beágyazva elérhetjük a feladatokhoz kapcsolódó hang- és videoanyagokat és az interaktív feladatokat is.

Super-DVD - Interaktív feladatok A változatos és színes interaktív feladatok között találunk többek közt a tankönyvi olvasmányhoz kapcsolódó olvasott szöveg értési, országismereti vagy nyelvtani jelenséget gyakoroltató feladatokat is. A feladatokhoz kapcsolódó nyelvtani animáció segíti az ismeretek rendszerezését, és áttekinthetőbbé teszi a nyelvtani jelenségeket.

Super-DVD – Audio és Videomenü Animationen und interaktive Aufgaben menüpont mellett elhelyezett Mappa gombra kattintva a flash formátumú állományok közvetlenül hozzáférhetők, letölthetők, így elektronikus formában, pl. e-mailben továbbküldhetők. A tankönyv hang- és videoanyagai szintén elérhetők külön menüpontokon keresztül is, így más gyakorlatoknál, feladatoknál is felhasználhatók.

Super-DVD - A kiadvány egyéb részei Tanári kézikönyv: módszertani ajánlásokkal és tanítási segédlettel. Másolható anyagok, tesztek és tesztfüzet

A kiadvány egyéb részei A tankönyv, Sprachtraining, a tesztek és a tesztfüzet megoldásai. A tankönyhöz kapcsolódó tanmenetek különböző óraszámban. Leckénkénti és betűrendes szószedet.

Super-DVD - Unterrichtsvorbereitung A Super-DVD része az interaktív tanári kézikönyv is, amely nemcsak a nyomtatott verziót tartalmazza, hanem további segítségeket is nyújt. Ezzel az alkalmazással írhatunk óravázlatot, menthetünk el magunknak feladatokat, megnézhetjük, hogy mely szavak jelennek meg elsőként abban a leckében. Tetszés szerint kiválaszthatunk szöveget, és annak nehézségi fokát bemérhetjük, vagy készíthetünk önállóan feladatot.

Ötletek a tanórai felhasználásra Nyelvtani gyakorlás: 98.3. Trennbare Verben im Präsens Az animáció segítségével kiválóan érzékeltethetjük a tanulókkal az elváló igekötők működését, és elhelyezkedését a mondatban. Az animáció minden magyará- zat nélkül, akár ismétlésként Is lejátszható egy igekötős feladat megoldása előtt.

Ötletek a tanórai felhasználásra Országismereti feladat: 141.3.1. Stadtrundfahrt in Berlin A feladat egyszerre több érzékre is hat és több készséget is fejleszt: a felvételen elhangzó nevezetességeket kell felismerni a fotókon, és hozzájuk illeszteni a megfelelő elnevezést.

Ötletek a tanórai felhasználásra Animált feladatok: 112.1.1. Wohin? Wo? 112.1.2. Wo? Az olyan nehezebb nyelvtani jelenségek, mint az elöljárószók helyes alkalmazása vezethető és mutatható be érdekesen az animált feladatokkal.

Ötletek a tanórai felhasználásra Szókincsfejlesztés: A képes szókincsfejlesztő feladatok a vizuális ingerek révén segítik a szókincs elmélyítését.

Ötletek a tanórai felhasználásra Hanganyag felhasználása (CD-Vollversion): Morgengymnastik (S. 220., Track 45.) A hanganyag meghallgatása akár órakezdő tornaként is funkcionálhat: a track meghallgatása közben a tanulók kövessék a németül elhangzó utasításokat és hajtsák végre a gyakorlatokat. A testtel kapcsolatos szókincs így kiválóan gyakoroltatható, és még fel is frissülhetünk az óra elején vagy óra közben.

Ötletek a tanórai felhasználásra Video DVD: A feladatokat nemcsak lineárisan, hanem a különböző tananyagegységekbe beépítve is felhasználhatjuk, pl. „Katja fragt nach dem Weg” klipet lejátszhatjuk mikor az irányokat és a tájékozódást szeretnénk gyakoroltatni, vagy a „Frau Meinberg zeigt Katja ihre Wohnung” klip alkalmas lehet a lakás és a berendezés szókincsének gyakoroltatására. Ügyesebb tanulókkal rekonstruálhatjuk, vagy el is játszhatjuk a klipek egyes részleteit.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! MAXIM KÖNYVKIADÓ Köszönöm megtisztelő figyelmüket!