Következményelemzés. A toxikus anyagok gőzei vagy gázai, a levegővel elegyedve, a talaj mentén terjedve nagy távolságban is képezhetnek veszélyes koncentrációt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A HELYI ÉS A TELEPÜLÉSI ADÓRENDELETEK SZABÁLYOZÁSÁNAK EGYES KÉRDÉSEI.
Advertisements

A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
T ű zvédelmi M ű szaki Irányelv Fire Protection Technical Guideline Azonosító: TvMI 6.1: Beépített t ű zoltó berendezések tervezése, telepítése.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
Ady Endre Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Berhida Környezeti nevelés.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
KÖVETELMÉNY, ELVÁRÁS MEGNEVEZÉSTARTALOM EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYJÓ ÁLLÓKÉPESSÉG EGÉSZSÉGES IDEGRENDSZER ÉP HALLÁS, ÉRTHETŐ BESZÉD KIZÁRÓ OK: MOZGÁS ÉS.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
Az Európai Unió Belső Piaca Egységes belső piac Vámeljárások, vámszabályozás EU és a Magyar piacvédelem.
Hogyan teljesíthetjük a HpT 13§B követelményeit Egy vállalati Compliance Adatbázis terve Dr Lőrincz István Associator Kft.
TARTALOM BREVIÁRIUM – RÖVID MAGYARÁZATOK NÉGY ESZKÖZ BERUHÁZÁSTERVEZÉS ÉS -MENEDZSMENT Bevezetés Főszereplők Az eszközök Tanulság ESZKÖZÖK és ERŐFORRÁSOK.
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
Egységes, központi elektronikus nyilvántartás jön létre a korábbi széttagolt, és egymással nem kompatibilis, adathiányos korszerűtlen nyilvántartások.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Várható változások a hadiipari tevékenységi engedélyezés területén.
Az események bejelentésének és kezelésének folyamata Nagy Zsigmond, balesetvizsgáló október 19.
Közigazgatási szervezetrendszer II. Az államigazgatás szervei – központi és dekoncentrált szervek.
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM KULTÚRSZIGET – AGÓRA NYÍREGYHÁZA TIOP /
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
A közérdekű munka büntetés végrehajtása az önkormányzatoknál
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
TÁJÉKOZTATÓ ÉS INDÍTÓ BESZÉLGETÉS A LABORVEZETŐKNEK ÉS MINŐSÉGÜGYI MEGBÍZOTTJAIKNAK SZÓLÓ TANFOLYAM TÉMÁIRÓL, SZERVEZÉSÉRŐL EŐZMÉNYEK Korábbi laborvezetői.
A rehabilitációt segítő támogatások, jogszabályi változások
Becslés gyakorlat november 3.
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
376/2014 EU RENDELET BEVEZETÉSÉNEK
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
Kockázat és megbízhatóság
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
Követelményelemzés Cél: A rendszer tervezése, a feladatok leosztása.
CSOPORT - A minőségellenőrök egy megfelelő csoportja
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Kvantitatív módszerek
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
Nemeskocs Község Önkormányzatának Településkép-védelmi Rendelete
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
Önfeledt játék a biztonság tudatában
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Számítógépes szimulációval segített tervezés
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Környezeti Kontrolling
2010. I-IV. hónap közlekedési baleseti statisztikája,
Új pályainformációs eszközök - filmek
CE-jelölés elhelyezése; Gyártói feladatok a CE-jelölés alkalmazásánál
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
Dr. Bánky Tamás Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
Járműtelepi rendszermodell 2.
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
A GWP KKE régió aszálykezelési útmutatója
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület – TÁMOP 5.6.1/C projekt
Országos Tűz- és Katasztrófavédelmi Konferencia
Pappné dr. Fülöp Enikő Nyírbátor Város Jegyzője OEVI vezető
Generali Alapkezelő beszámolója Gyöngyház Nyugdíjpénztár részére
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
Hagyományos megjelenítés
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Előadás másolata:

Következményelemzés

A toxikus anyagok gőzei vagy gázai, a levegővel elegyedve, a talaj mentén terjedve nagy távolságban is képezhetnek veszélyes koncentrációt. A toxikus felhő károsító következményeinek a meghatározása azt jelenti, hogy általunk vizsgált (X, Y, Z koordinátákkal jellemzett) ponton meghatározzuk a veszélyes anyag koncentrációját, továbbá azt, hogy – az inhaláció feltételeit, és az anyag toxikus tulajdonságait figyelembe véve – ott mekkora elhalálozási (esetleg sérülési) valószínűséget jelent. TOXIKUS ANYAGOK

Probit elemzés Mérgezés esetén a probit függvény: Pr = a + b ln (C n * t), ahol: abn Anyagi állandó

Pe = f (a, b, n, c, t) Pe in = N in * Pe Pe out = N out * Pe

Tűz

1.A kifolyt veszélyes anyag fajtája, mennyisége 2.Az égő felület (ismert, vagy becsült, esetleg számított) területe [m 2 ] 3.A talaj-menti szél sebessége

Probit elemzés Tűz esetén a probit függvény: Pr = a + b ln (Q 4/3 * t )

ROBBANÁS

A robbanóanyagok detonációja során az alábbi következményekkel lehet számolni: 1.Léglökési hullám: a robbanás által létrehozott és a levegőben haladó nyomáshullám frontjának nyomása, azaz a hullám maximális nyomása. A léglökési hullám dominóhatásokat is okozhat. 2.Repesz- (törmelék-) hatás: az épületszerkezeti elemek, berendezési tárgyak, szerelvények robbanás hatására történő szétszóródása és azok veszélyeztető (károsító) hatása. (A szakirodalom szerint, ha a robbanóanyag tömege – TNT egyenértékben számítva – meghaladja a 5,6 tonnát, akkor repeszhatással nem kell számolnunk). 3.Robbanást követő gyújtóhatás: a robbanás közvetlen hőhatása és a repeszhatás következtében szétszórt égő vagy felhevült anyagok, szerkezeti elemek által okozott gyújtóhatás. 4.Mérgező égéstermék keletkezése: A robbanás során a robbanóanyag összetételétől függően mérgező égéstermék keletkezhet, amely a levegőben terjedhet. 5.Másodlagos hatások: üvegkárok okozta személyi sérülések, épületszerkezetek mozgása következtében kialakuló leszakadások okozta sérülések, romosodás miatt kialakuló problémák (levegő hiány, víz- csatornavezetékek törése miatti megfulladás stb.)

Robbanás Túlnyomás (bar) Hatás 0, Zavaró hanghatás 0, A nagy ablakok ablaküvegei nagy valószínűséggel betörnek 0, Hangos zaj 0, A kis ablakok ablaküvegei nagy valószínűséggel betörnek 0, Az üvegbetörés tipikus nyomása 0, “Biztonsági távolság” határa, amelyen kívül 95%-os valószínűséggel komoly sérüléssel nem kell számolni 0,02758 Kisebb szerkezeti károsodás határa 0, Kisebb szerkezeti károsodás a házakban 0, Acélszerkezetek eltorzulnak 0,1379 A házak fala és teteje részlegesen összeomlik 0, Alsó határa a súlyos szerkezeti károsodásnak 0, A téglafalas házak 50%-a összedől 0,20685 Az épületek acélszerkezete eltorzul 0,2758 Az olaj tankok repednek 0,48265 A házak közel teljes összedőlése 0,48265 A megrakott vasúti vagonok felborulhatnak 0,62055 A megrakott zárt tehervagon teljesen felborul 0,6895 A házak teljes szerkezete valószínűleg lerombolódik

Településrendezés

A településrendezési tervezés A hatóság a biztonsági jelentés vagy elemzés alapján az engedélyben jelöli ki a veszélyességi övezet határait. A hatóság a határokról tájékoztatja a polgármestert, és kezdeményezi a veszélyességi övezetnek a településrendezési tervben való feltüntetését.

A településrendezési tervezés A polgármester a veszélyességi övezet településrendezési tervben történő feltüntetéséig a veszélyességi övezet határán belüli területen történő esetleges fejlesztések során figyelembe veszi a veszélyességi övezet határait, és a fejlesztésekről a fejlesztés engedélyezése előtt állásfoglalást kér a hatóságtól, és kezdeményezi az illetékes bizottság létrehozását.

A veszélyességi övezet zónái

Veszélyességi övezet kijelölése Belső zóna. Itt a sérülés egyéni kockázata meghaladja a esemény / év értéket. Középső zóna. Itt a sérülés egyéni kockázata és esemény / év között alakul. Külső zóna. Itt a sérülés egyéni kockázata nem éri el a esemény / év értéket, de nagyobb, mint 3 x esemény /év.

Belső zóna: Lakóház (3-nál több lakás)), szálloda, nyaralók, nagy közösségi intézmény (5000 m 2 -nél nagyobb épületek, 1000 főnnél nagyobb befogadóképességű nyitott terű létesítmény) fejlesztése nem ajánlott.  Kiskereskedelmi üzletek, kis közösségi létesítmények, szabadidőközpontok építése részletes hatásvizsgálathoz kötött.  Munkahelyek, parkolók, 3-nál kevesebb lakást magába foglaló lakóház, 10 főnél kisebb férőhelyes kereskedelmi szálláshely építése engedélyezett sérülés egyéni kockázat sérülés egyéni kockázat Középső zóna 3 x sérülés egyéni kockázat Külső zóna Belső zóna

Középső zóna:  Lakóház, szálloda, nyaralók, kiskereskedelmi üzletek, kis közösségi létesítmények, szabadidő központok, nagy közösségi intézmények építése részletes hatásvizsgálathoz kötött. Munkahelyek, parkolók, 3-nál kevesebb lakást magába foglaló lakóház, 10 főnél kisebb férőhelyes kereskedelmi szálláshely építése engedélyezett sérülés egyéni kockázat sérülés egyéni kockázat Külső zóna Belső zóna Középső zóna 3 x sérülés egyéni kockázat

Külső zóna Külső zóna: Nagy közösségi intézmény építése részletes hatásvizsgálathoz kötött.  Lakóház, szálloda, nyaralók, munkahelyek, parkolók, kiskereskedelmi üzletek, kis közösségi létesítmények, szabadidőközpontok építése engedélyezett sérülés egyéni kockázat sérülés egyéni kockázat Középső zóna 3 x sérülés egyéni kockázat Belső zóna

A veszélyes ipari védelmi ügyintéző a) a hatósággal folyamatos kapcsolatot tart, b) követi a vonatkozó jogszabályok változását, c) veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos baleset, üzemzavar esetében a bekövetkező eseményről jelentést, tájékoztatást készít, gondoskodik továbbá azok hatóság részére történő megküldéséről, d) szervezi és értékeli a BVT-ben foglaltak gyakoroltatását, és e) a belső védelmi terv pontosításáról, felülvizsgálatáról és gyakoroltatásáról jegyzőkönyvet készít, amelyet megküld a hatóság részére.

Tanácsok

A biztonsági jelentést, a biztonsági elemzést az alábbi esetekben soron kívül felül kell vizsgálni: 1.a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemben olyan változások történtek, amelynek a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos baleset kockázatát növelő vagy a védelmi rendszert érintő hatása van, 2.a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek, veszélyes anyagokkal kapcsolatos üzemzavarok értékeléséből levont tanulságok vagy a műszaki fejlődés következtében új információk állnak az üzemeltető rendelkezésére,

BVT gyakorlat Bejelentés Bejelentés Levezetési terv – pontos feladat meghatározás Levezetési terv – pontos feladat meghatározás Gyakorlat előtt Gyakorlat előtt védelmi eszközök ellenőrzése védelmi eszközök ellenőrzése EVE, szaktechnikai eszköz oktatása EVE, szaktechnikai eszköz oktatása Főpróba Főpróba Dokumentálás: Dokumentálás: Éves terv Éves terv Oktatás és tematika (külső és belső) Oktatás és tematika (külső és belső) Jegyzőkönyv Jegyzőkönyv

VÉDELMI TERVEZÉS EGYÉNI VEGYI VÉDELEM

Egyéni védőeszköz alkalmazás szabályai Megóvás prioritása Munkavégzés komfortossága Védelem gazdaságossága Védőeszköz karbantartása és műszaki kiszolgálása