1 SZENNYEZŐDÉSI KOCKÁZATOK
2
3
4
5
6
7
A következő módon határozható meg: Alkalmazás elött orvosi vizsga Periodikus orvosi vizsga Napi járványügyi vizsgálatok (a betegség tüneteinek és jeleinek ellenőrzése, önértékelés) 8
Bármilyen karcolást, harapást vagy vágást megfelelően védeni kell kötszerekkel, kesztyüvel, hogy elkerüljük az élelmiszerrel való érintkezést Az alkalmazott nem dolgozhat abban az estben, ha: fertőző betegsége, fogászati tályoga, kötőhártya gyulladása, bőrfertőzése vagy gyomorbetegsége van. Csak a teljes felgyógyulás után kezdhet újra dolgozni. Légúti betegségek esetén egyhasználatú maszkot kell viselni 9
a nem betartott higiéniai előírások veszélyt jelentenek a dolgozóra és a fogysztóra is egy cm² bőrfelületen 8 millió baktérium van Az egyszerű kézmosás felére csökkenti a mikróbák okozta megbetegedéseket 10