A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Advertisements

Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
Igénybevevői nyilvántartás (TAJ)
Igénybevevői nyilvántartás (TAJ)
Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
Tapasztalatok - aktuális kérdések
Belépés a Szociális Ágazati Regiszterbe
Szakmai Tanácskozás Miskolc
„A családi napközi kettős szerepe a női foglalkoztatásban” – 2011
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
Gyermekvédelmi alapellátás
Dokumentációs, nyilvántartási és információáramlási rendszer Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei.
TÁMOGATÓ SZOLGÁLATOK VII. ORSZÁGOS SZAKMAI KONFERENCIÁJA
A SZOCIÁLIS FŐOSZTÁLY SZAKMAI TEVÉKENYSÉGE AZ NRSZH FELADATKÖRÉBEN
Mentuszné dr. Terék Irén HMSZGYH Eger hivatalvezető október 18.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
A támogatott lakhatás és a szükségletfelmérés
A személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Kitekintés a közösségi ellátás fejlődésére
Törvényi változások a gyermekvédelemben (T/9318)
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Szociális igazgatási-szociális szolgáltatási ismeretek
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
Humánszolgáltató Központ, Nagykőrös
Az SZMM lehetséges szerepe Nemzeti tanácskozás a hajléktalanügyet támogató információs rendszerek kialakításának lehetőségeiről december 5.
Velünk egy jobb világért! II. Országos Módszertani Konferencia Beszámoló az elmúlt 1 év Munkájáról.
AZ EGRI CSALÁDSEGÍTŐ INTÉZET MÓDSZERTANI GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT MUNKATERVÉNEK BEMUTATÁSA Készítette: Pappné Kormos Zsuzsanna.
AZ ÜGYFÉLKAPU ÉS AZ ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓ FOLYAMATA
Családi napközi.
FŐVÁROSI OKTATÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁST TÁMOGATÓ PORTÁL Horváth Csaba Főpolgármester-helyettes Sajtótájékoztató október 2.
Szociális igazgatási munka segítése
Szociális és gyermekjóléti- gyermekvédelmi nyilvántartás Gyakorlatorientált képzés.
A 259/2002. (XII.18.) Korm. rendelet január 1-től hatályos módosítása
Tájékoztatás a szociális és gyermekjóléti intézmények engedélyezési és ellenőrzési eljárásában a évben bekövetkezett változásokról Dr. Szarka Anikó.
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
DEBRECEN VÁROS SZOCIÁLIS
Egyablakos ügyintézés és integrált ügyfélszolgálatok működése Siebel alapokon - A családtámogatási ellátások folyósításának korszerűsítése Fónai Tibor,
A szociális és gyermekjóléti feladatellátás kistérségi működtetése központi szemszögből Kecskemét június 10.
Főbb szociális, gyámügyi jogszabályváltozások 2011.
1 A évi kistérségi közszolgáltatás-szervezés és ellátás Budaörs Kistérség Többcélú Társulása január 30.
Tapasztalatok - aktuális kérdések
Szociális regiszter publikus felület használata
Az igénybevevői nyilvántartás
Igénybevevői nyilvántartás Kezdeti adatok betöltése Excel tábla használata 1.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Jogszabály módosítások Budapest
dr. Kása Karolina osztályvezető
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság módszertani munkájának bemutatása Szakmai nap,Szedres 2013.szeptember 26. Hajnal Renáta Módszertani főosztály.
Az Állami Számvevőszék önkormányzati ellenőrzési tapasztalatai Előadó: Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
szolgáltatástervezés Dr. Gazsi Adrienn, Kézenfogva Alapítvány
Családtámogató ellátások
Felkészült intézményvezetők – „Határidőnapló” Szentiné Bosnyák Zsuzsanna szakértő, egyéni oktató TÁMOP
Az Ország Közepe kistérség szociális ellátó rendszerének korszerűsítése a szolgáltatások és a humán erőforrások fejlesztésével, az intézményi együttműködések.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
1 Szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások, intézmények ágazati azonosítója, országos nyilvántartási rendszere Szociális regiszter publikus.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában Pirisi Károly főigazgató Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
„A Kirendeltség és az Önkormányzatok közötti információ és adatszolgáltatás gyakorlata a Paksi Kistérségben Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
AZ NRSZH ELEKTRONIKUS FEJLESZTÉSEI
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)
Szociális regiszter publikus felület használata
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
TÁMOP kiemelt projekt A „Központi szociális információs fejlesztések” c. kiemelt projekt bemutatása Vincze Viktória Budapest, december 18.
A rendszer felépülése Fenntartó – engedélye(k), ha közvetlenül nyújt szolgáltatást Intézmény/ Szolgáltató – székhely típusú szolgáltatás nyújtási hely.
Előadás másolata:

A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március 31. Tiszai Tiborné, FSZH

A regiszter egy szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi tartalmú, országos, Web alapú nyilvántartás, melyet a 226/2006. (XI.20.) Korm.rendelet alapján működtet a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH). A jogszabály kötelezővé teszi a használatát a működést engedélyező hatóságok 281 kijelölt városi jegyző, 19 szociális és gyámhivatal, és a szolgáltatások fenntartói számára.

Az ágazati azonosító Az ágazati azonosító végigköveti egy intézmény/ szolgáltató „élettörténetét. Több mint 6000, jelenleg is használt azonosító, 8 jegyű, S betűből és 7 számjegyből áll, telephelyek esetén 16 jegyű, a működést engedélyező hatóságok kérik meg az FSZH-tól.

A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások országos nyilvántartása Tartalma: 3600 fenntartó, 6140 engedélyes, engedélyezett szolgáltatás, ebből 3000 gyermekjóléti, gyermekvédelmi, 9700 szociális szolgáltatás.

A belső regiszter használói és feladataik FSZH KIJELÖLT JEGYZŐK SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATALOK FENNTARTÓKENGEDÉLYESEK SZMM, ÖM MÁKKSH Normatíva felhasználás ellenőrzése Statisztikai adat- szolgáltatás Tervezés Szakmai segítségnyújtás, azonosító jóváhagyása, törlése, ellenőrzés Naprakész tartalom biztosítása Jelentés

A publikus regiszter használói Minden állampolgár, ügyintéző, szakember számára elérhető regiszter nyilvános felülete:

A regiszter jelentősége A szociális regiszterben minden működési engedéllyel rendelkező szociális, gyermekjóléti illetve gyermekvédelmi szolgáltatás szerepel, így országosan ez a legteljesebb körű, és a legfrissebb információkat tartalmazó adatbázis. Az önkormányzati ügyintézők, munkaügyi központok kirendeltségeinek munkatársai és a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi szakemberek ügyfeleik számára intézményeket, szolgáltatásokat tudnak keresni, elérhetőségeket megadni.

Keresési lehetőségek Keresés egy adott szolgáltatásra: A keresést a jobb oldali menüsorból célszerű indítani a „Szolgáltató keresés” menüpontra történő kattintással. A legegyszerűbben a keresést egy szolgáltatásra az ellátási terület vagy a címadat és a keresett szolgáltatás kiválasztásával indíthatjuk. A találati listában a fenntartó/intézmény/ telephelyre történő kattintással tudjuk a keresett szolgáltatást megnyitni. A szolgáltatás nyújtás helyénél az utolsó jelentést is meg lehet tekinteni, ebből pl. a férőhelyszámra, a várakozók számára, az intézményi térítési díjra vonatkozóan találhatók információk. (Csak szociális szolgáltatásokra van a fenntartóknak jelentési kötelezettsége, félévente, bizonyos szolgáltatások esetében negyedévente. )

A keresési funkciók bemutatása példákon keresztül Tartósan beteg, idős személy ápolása Fogyatékos nagykorú gyermek napközbeni elhelyezése Bölcsődei ellátás, családi napközi Gyermekjóléti szolgálatok

További információk Általános tájékoztatók találhatók a portálon a szociális regiszter, valamint a szociális és gyermekvédelem menüpont alatt. A Szociális Főosztály elérhetősége: tel: , fax: ,