Dr. Albert József osztályvezető Földművelésügyi Minisztérium Hungarikumok Gyűjteménye Hungarikumok falusi környezetben Rábatöttös 2016. április.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

A HELYI ÉS A TELEPÜLÉSI ADÓRENDELETEK SZABÁLYOZÁSÁNAK EGYES KÉRDÉSEI.
„Döntés a kezedben van: egészség- és környezettudatos szemléletformálás a Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziumában” április 22.
Ökológia állattenyésztésünk értékei és felhasználási lehetőségei versenyképességünk növelése céljából Seregi J. – Holló G. – Holló I. – Repa I. Mosonmagyaróvár,
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
Könyvtárak a nemzeti értékek és a hungarikumok szolgálatában Méliusz Juhász Péter Könyvtár május 12. Zselinszky Lászlóné MKE elnökségi tag, az MKE.
BEPTRA „Legjobb Gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Szakmaspecifikus képzéssorozat Projektsz á m: HURO/0901/138/2.1.2 HURO0901/138/2.1.2 A.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
Termel ő i piacok jelent ő sége, szabályozása Dr. Gombos Zoltán Főosztályvezető Április 18. FÖLDM Ű VELÉSÜGYI MINISZTÉRIUM.
Eperjesi Tamás Október 2. „Vidékfejlesztés és nemzeti értékek”
Tájékoztató a magyar sütőipar helyzetéről
HEREND MINT VILÁGMÁRKA VÉDELME MÁRCIUS 17.
Solymosy József Bonifácz Egészségfejlesztési Osztályvezető NEFI Budapest, szeptember 29. Egészségfejlesztés az iskolai színtér vonatkozásában.
Nemzeti értékek és hungarikumok az országimázs építésben Gyaraky Zoltán titkár Hungarikum Bizottság.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
Varga Aranka Inkluzív oktatási rendszer. Iskola funkciói – társadalmi elvárások Funkciók: Tudásszerzés és kompetenciafejlesztés folyamatának terepe Formális.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
Bolyai Farkas Szakképző Iskola „ Régi hagyományok… … új tudományok”
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
Ötcsillagos a turizmus A turizmus ágazat teljesítménye 2005-ben Dr. Kolber István Regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter.
A „Mintaprogram a minőségi időskorért” Pilote Project for Quality Ageing Az idősgondozás Magyarországon, elvek, szabályok, gyakorlat, intézmények Brettner.
Az Európai Unió fogyatékosügyi stratégiája Szombathely, június 22.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Dobrik-Lupták Sára szeptember 19.
TÁJÉKOZTATÓ BÁCS-KISKUN MEGYEI CIGÁNYSÁGRÓL
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Magyar Tudományos Akadémia Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézet
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Kína üzleti szemmel június 24..
Dr. Kovács László Főtitkár
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
ELŐNYÖK – megbízható működés
Hitelkonstrukciók a pályázati rendszerben
Hogyan lett Szentgotthárd energiaváros?
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
D Á N I A 2007.november Készítette: KOVÁCSNÉ NAGY MÁRIA.
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Termékmenedzser A MOM Zrt. 140 éve működő magyar vállalkozás, több, mint 100 évnyi vízmérő gyártásban szerzett tapasztalattal. Piacvezetők vagyunk a vízmérés.
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Egészségügyi közbeszerzések
……………………………… „Bizalmas!” Rendőr-főkapitányság ig
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
Saját név | Tanár neve | Osztályzat
„Általunk lesz jobb!” EURÓPAI IFJÚSÁGI HÉT 2008.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
A Dunához kapcsolódó lehetőségek Budapest közlekedésfejlesztésében
A HÍZOTT VÍZISZÁRNYAS TERMÉKEK, MINT A MAGYAR ÉRTÉKTÁR ELEMEI
Környezeti Kontrolling
Új pályainformációs eszközök - filmek
14. VILÁGGAZDASÁG.
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
AZ INTÉZMÉNY NEVELÉSI CÉLJAI
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Az iskolai szervezet és fejlesztése
Dr. Bánky Tamás Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
Köszöntjük kedves vendégeinket!
KRÉTA-ESL Bemutató.
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
Tóalmási Mesevár Óvoda és Konyha
bűnügyi főigazgató-helyettes
Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.
Oféliák színháza.
Előadás másolata:

Dr. Albert József osztályvezető Földművelésügyi Minisztérium Hungarikumok Gyűjteménye Hungarikumok falusi környezetben Rábatöttös április

” Amit erőszakkal vesznek el tőlünk, azt még visszaszerezhetjük, de amiről önként mondunk le, az végleg elveszik számunkra.” Deák Ferenc

A törvény célja azonosítani és számba venni nemzeti értékeinket; a gyűjtőmunkát a lehető legszélesebb körű kiterjesztéssel végezni; gondoskodni a regisztrált nemzeti értékek megismerhetőségéről; minél szélesebb körben megismertetni ezeket belföldön és külföldön – nemzeti tudat és nemzeti arculat erősítése; fejleszteni és a mindennapi életünk részévé tenni értékeinket évi XXX. törvény a nemzeti értékekről és a hungarikumokról

nemzeti érték – a magyar alkotótevékenységhez, termelési kultúrához, tudáshoz, hagyományokhoz, tájhoz és élővilághoz kapcsolódó, szellemi és anyagi, természeti, közösségi érték, vagy termék. kiemelkedő nemzeti érték – nemzeti szempontból meghatározó jelentőségű, a magyarságra jellemző és közismert, jelentősen öregbíti hírnevünket, növelheti megbecsülésünket az Európai Unióban és szerte a világon, továbbá hozzájárul új nemzedékek nemzeti hovatartozásának, magyarságtudatának kialakításához, megerősítéséhez. hungarikum - kiemelésre méltó olyan nemzeti érték, amely jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítményét jelenti.

Nemzeti Értékpiramis

Hungarikumok Gyűjteménye Érték HagyományKözösség TermékTurizmus Technológiai vívmányok Gasztronómia Életmű Kultúra

1.Agrár- és élelmiszergazdaság 2.Egészség és életmód 3.Épített környezet 4.Ipari és műszaki megoldások 5.Kulturális örökség 6.Sport 7.Természeti környezet 8.Turizmus és vendéglátás Szakterületi kategóriák

A hungarikumok ágazatok szerinti megoszlása – 56 db

Hungarikum törvény, nemzeti értékek, hungarikumok Hungarikumok Gyűjteménye – 56 nemzeti érték Könnyen megkülönböztethető, egyedi A magyar szellemi, kulturális értékek, hagyományok, egyedi termékek számbavétele és megőrzése „Hungarikumok a magyarság nagykövetei”

Nemzeti Stratégia Nemzeti egység és összetartozás megerősítése Nemzeti márka Kultúrdiplomáciai, turisztikai, külgazdasági haszon

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!