Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Oféliák színháza.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Oféliák színháza."— Előadás másolata:

1 Oféliák színháza

2 Pontok Németh Antal Színhazi Credojából, melyeket ma is teljes meggyőződéssel vállalnánk:

3 „ Hiszek a magyar színházi kultúra egységében. ”
Véleményünk szerint egy jó darab elkészüléséhez szükség van a színészek és a háttérmunkások közötti összhangra(harmóniára), mert ha ez az összhang hiányzik az nagyban megmutatkozik az elkészült darab minőségében. Továbbá Egy jó színész ismérve az alázatosság,ha pedig hiányzik ez a tulajdonság akkor a színház sorsa is meg van pecsételve, mert egy színházhoz jó színészekre van szükség.

4 ,, Hiszem az öncélú l’art pour l’art színházzal szemben az erkölcsi világrend szellemét sugárzó színház korszerűségét.” Bár az ,, öncélú l’art pour l’art ” színházaktól nem zárkózunk el teljes mértékben, fontosnak tartjuk a kőszínházak által biztosított kulturális és erkölcsi táplálék jelenlétét.

5 ,, Hiszek a színházat teremtők, a színházat alkotók étoszában. ”
A mai fiatalok meghatározó része tekint példaképként a színészekre, ezért tartjuk az egyik legfontosabb erénynek az erkölcsösséget. A történelem során sokszor tartották erkölcstelen mesterségnek a színészetet, így a mára már kivívott tiszteletet nagy becsben kell tartanunk az erkölcsösség megőrzésével.

6 ,, Hiszek a színházi életforma szüntelen megújulásának szükségességében.”
A színházi hagyományok megőrzése mellett fontosnak tartjuk az újjászületést, valamint az újdonságokra való nyitottságot.

7 Egy mozzanat Németh Antal Színházi Credojából, melyről úgy véljük, mára érvényét vesztette:

8 ,, Hiszek a magyar színházi kultúra belső nagy küldetésében. ”
Ma a színház elsődleges célja már nem a fiatal művészek inspirálása, hanem a szórakoztatás, a közösségi élmény valamint az erkölcsi terelgetés.

9 Köszönjük, hogy időt szakítottak gondolataink áttekintésére!


Letölteni ppt "Oféliák színháza."

Hasonló előadás


Google Hirdetések