Készítette: Nyul Gábor1 Mérés-értékelés Norvégiában Parlament Oslo felülről.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Advertisements

Pogány Frigyes Szakközépiskola
Változások az iskola pedagógiai programjában (2013/14-től): 1.Nem lesz es rendszer (azaz NYEK-be nem jelentkezhetnek a mostani 5-8. osztályos tanulók)
ÚJ TENDENCIÁK A MAGYAR SZAKKÉPZÉSBEN
Új utakon a szaktanácsadás, tantárgygondozás A TÁMOP 3. 1
Értékelés a pedagógiában
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
Páros beszélgetés Keress egy párt 2-2 perc Kellemetlen élényem az iskolában  Megaláztatás  Igazságtalan értékelés  Kigúnyolás  Fizikai eröszak  Stb.
Méltányossági elvek a közoktatásban
TANTÁRGY-ORIENTÁLT IDEGEN NYELV OKTATÁS Istvánffy Miklós Általános Iskola.
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
A pedagógusok valós igényei, a digitális tananyagfejlesztés aspektusai Eger, október 12.
A gyakorlatvezető mentor
A szakképzési rendszer változásai Szabó András. Új kihívások, régi problémák Tanulói létszám folyamatos csökkenése Szakképzés presztízsének hanyatlása.
FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI NAPOK
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
A gyerek nem az életre készül, hanem él
A kerettantervek fejlesztése
Az ember futhat, de nem menekülhet a megmérettetés elől. Az egyetlen gyerek se maradjon ki a mérésből jelszavát hangoztató korban az oktatásban dolgozóknak.
KÖZOKTATÁS, SZAKKÉPZÉS, A MUNKA VILÁGA MSZT HÁROMSZÉKI Tagozata Sepsiszentgyörgy szeptember 29. Dr. Szenes György elnök.
Brettner Zsuzsanna PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Közgazdaság szakmacsoport
Készítette: Kecskés Szalai Annamária Csilla. 1. rész: Iskolám jelenlegi helyzete.
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
KOMPETENCIA ALAPÚ TANÁRKÉPZÉS FÓKUSZBAN A GYAKORLATI KÉPZÉS
Office 2010 oktatása szakközépiskolában Fodor Gábor Antal Békésy György Szakközépiskola.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
OKM 2014 iskolai elemzés Készítette: Fülöp Anna.
Sport és szervezetei január 18.. Személyes tapasztalatok: 3 év tanítási gyakorlat modul rendszerben Oktatás fókuszába, a gyakorlati megvalósíthatóságot.
Készítette : Fürtön Tamás 1 Mérés –értékelés a Norvég szakképzésben.
Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola Kecskemét Bethlen krt. 63. Mérés-értékelés Konferencia Mezőtúr
Vizsgaszabályzat ismertetése A vizsga ideje  május (csütörtök-péntek)  Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
Szakmai tanulmányút NORVÉGIA ( – ) A bemutatót készítette: Dr. Csermák Károly Ph.D.
Norvég Oktatási és Kutatási Főigazgatóság - Megyei Önkormányzat Oktatási Hivatala - Városi Önkormányzat Oktatási Hivatala Intézményfenntartói rendszer.
Gyakorlás – gyakorlat – gyakornok Sokszor egyetlen élmény egész életére megnyitja a fiatal lelket a zenének. Ezt az élményt nem lehet a véletlenre bízni:
A norvég szakmai út képekben ( – ) Készítette: Dr. Csermák Károly Ph.D
Mérés-értékelés konferencia március 28. Eger.
SPORTISMERETEK EDZÉSELMÉLET CSIK FERENC ÁLTANÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM KÉSZÍTETTE: LEITNER JÓZSEF.
Dánia Mérés-értékelés tanulmányút Készítette: Bite Zoltán Kolping Katolikus Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium - Pétfürdő.
2015. évi eredmények Újpesti Bajza József Általános Iskola Készítette: Kohodné Tóth Andrea intézményvezető.
A szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatai Jókai Mór Szakképző Iskola Bonyhád.
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
KOMPETENCIA ALAPÚ TANÁRKÉPZÉS FÓKUSZBAN A GYAKORLATI KÉPZÉS
Kiel-2017 !iH Ciao! Grüß dich! Hallo! május 25.
Mérés-értékelési gyakorlatok tanulmányozása az európai szakképzésben
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Általános iskola eredménye, értékelése
Varró István Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium
Szakiskolai Fejlesztési Program I
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
A szobor benne van a kőben, csak ki kell bontani belőle A szobor benne van a kőben, csak ki kell bontani belőle! Michelangelo.
Norvégiai szakmai út október
A szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatainak hasznosítása
2007.okt Készítette: Kohány Szabolcs
Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról
Kétszintű érettségi 2018 május
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Mérés –értékelés a Norvég szakképzésben
Országos Kompetencia Mérés 2011
2007.okt Készítette: Dóczi Balázs
Kompetencia alapú szakoktatás
Készítette: Werb Józsefné Regionális konferencia: KECSKEMÉT Külföldi tanulmányút: Mérés-értékelés fejlesztési terület NORVÉGIA OSLO október 14 -
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
3. osztályban.
Szakiskolai fejlesztési program
Előadás másolata:

Készítette: Nyul Gábor1 Mérés-értékelés Norvégiában Parlament Oslo felülről

Készítette: Nyul Gábor2 A Norvég intézményi struktúra Kormány Oktatási minisztérium Oktatási Képzési Főigazgatóság (Politikai szűrő) Megye (felső középfok)Önkormányzat (alapfok és alsó középfok)

Készítette: Nyul Gábor3 A Norvég középszintű oktatás struktúrája

Készítette: Nyul Gábor4 Mérési-értékelési rendszer jelenleg Ez még Norvégiában is újEz még Norvégiában is új Jelenleg még NINCS olyan rendszer, ami az egyéni teljesítmény javítását szolgálnáJelenleg még NINCS olyan rendszer, ami az egyéni teljesítmény javítását szolgálná Van nemzeti minőség értékelési rendszer: nemzeti tesztekből állVan nemzeti minőség értékelési rendszer: nemzeti tesztekből áll Általános iskola 7. osztályáig szövegesen értékelnekÁltalános iskola 7. osztályáig szövegesen értékelnek 7. osztály után 1-6-ig terjedő skálán osztályoznak7. osztály után 1-6-ig terjedő skálán osztályoznak

Készítette: Nyul Gábor5 Mérési-értékelési rendszer A tervek  2007 január végétől az oktatási törvény definiálja a szabályozást (egyforma teljesítmény→egyforma értékelés) Felülvizsgálják a szöveges értékelést (jobbnak látják az osztályozást) Vizsgálják, hogy milyen az összefüggés az évközi és a vizsgajegy között  Továbbfejlesztik a digitális eszközök használatát az értékelésben

Készítette: Nyul Gábor6 A tanulók értékelése A diáknak részt kell vennie a saját munkájának értékelésében (portfólió).A diáknak részt kell vennie a saját munkájának értékelésében (portfólió). Folyamatosan értékelni kell a tanulót. Legalább félévente beszélni kell vele mindazon dolgokról, amelyek érintik (cég- diák párbeszéd)Folyamatosan értékelni kell a tanulót. Legalább félévente beszélni kell vele mindazon dolgokról, amelyek érintik (cég- diák párbeszéd) Elmélet és gyakorlat integrálása: reggel közös terv készítése, közös célkitűzés, amik teljesülését a nap végén közösen megbeszélik.Elmélet és gyakorlat integrálása: reggel közös terv készítése, közös célkitűzés, amik teljesülését a nap végén közösen megbeszélik. 4 típusú záróvizsga van: (felső középfok)4 típusú záróvizsga van: (felső középfok)

Készítette: Nyul Gábor7 Záróvizsga írásbeli (max. 5 óra) közismereti tantárgyakból (jó esetben 10. évf. végén)írásbeli (max. 5 óra) közismereti tantárgyakból (jó esetben 10. évf. végén) szóbeli (30 perc) közismereti tantárgyakbólszóbeli (30 perc) közismereti tantárgyakból szóbeli, gyakorlati (információgyűjtés max. 45 perc)szóbeli, gyakorlati (információgyűjtés max. 45 perc) gyakorlati (5 órától több hétig is eltarthat)gyakorlati (5 órától több hétig is eltarthat)

Készítette: Nyul Gábor8 Tapasztalatok A pénz sok mindent meghatároz (pl.: gyakorlati képzés)A pénz sok mindent meghatároz (pl.: gyakorlati képzés)  Az iskolák az aktivitásra fordítják inkább a hangsúlyt, nem pedig a tanulásra  Szervezettségük példa értékű Mérés-értékelés terén tőlünk is tanulhatnánakMérés-értékelés terén tőlünk is tanulhatnának

Készítette: Nyul Gábor9 Köszönöm a figyelmet