Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium"— Előadás másolata:

1 Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Szeretettel köszöntjük kedves vendégeinket, a megjelent szülőket és diákokat!

2 Iskolánk szerkezete Szakközépiskola Szakiskola Kollégium Tanműhely

3 Pályaválasztás 2010 Iskolánk múltja: 1883-ban alapított iskolánk
a nagyszülők, szülők, gyerekek iskolája Iskolánk jelene: nagy múltú szakmáink keresettek a munkaerőpiacon.

4 Miért a szakközépiskola?
A szakközépiskolai képzés előnyei: Ráépülő technikus képzéssel érettségi és szakmai végzettség szerezhető. A legnépszerűbb iskolatípus középfokon. Egyéni kibontakozási lehetőségek adottak a felsőoktatás és a munkaerőpiac felé egyaránt. Gyakorlatias életszemlélet kialakulása.

5 A felvétel feltételei Jelentkezés módja:
- tetszőleges számú jelentkezés - iskolánként legfeljebb 3 szak - tanulói adatlap, ahol FONTOS A SORREND - pontos kód szerinti megnevezés

6 Felvételi vizsgák a szakközépiskolába
Központi írásbeli felvételi magyarból és matematikából, melynek eredményét 50 %-ban számítjuk be. Felső tagozat eredményei az alábbi tárgyakból adja a felvételi pontszámok másik felét. Magyar Történelem Idegen nyelv Matematika Fizika Biológia Kémia Rajz Felvételi vizsgák a szakközépiskolába

7 Szakközépiskola Építészet szakmacsoport angol nyelvi
előkészítővel (kód: 20) német nyelvi előkészítővel (kód: 21) képzési idő az érettségiig 1+4 év keresettség: jelentős Fontos a rajzkészség Átlagos eredmény: 3,5 – 3,8

8 Szakközépiskola képzési idő az érettségiig 4 év kód: 22
Elektronika-elektrotechnika szakmacsoport képzési idő az érettségiig 4 év kód: 22 A ráépülő technikus végzettség keresett hiányszakma. Átlagos eredmény: 3,0

9 Szakközépiskola Faipari szakmacsoport képzési idő 4 év kód: 23
Fontos az ügyesség, a kreativitás Átlagos eredmény: 3,0 Szakközépiskola

10 Miért legyek technikus?
A technikus képzés előnyei: Ha nem vesznek fel, akkor is biztos helyem van. 2 év alatt szerzek egy szakmai végzettséget. Szakirányú továbbtanulás esetén, a technikus végzettség + 30 pontot jelent.

11 érettségi után Technikus képzés Elektronikai technikus
Érettségi utáni 2 éves képzés Fa- és bútoripari technikus Érettségi utáni éves képzés

12 Technikus képzés Magasépítő technikus érettségi utáni 2 éves képzés
Műemlékfenntartó technikus 1 év kiegészítő képzés a magasépítő szak után

13 „EGY JÓ SZAKMA FELÉR EGY DIPLOMÁVAL.” (NSZFI)
Miért a szakiskola? A szakképzés előnyei: Szakképzettség 3 év alatt. A humán szolgáltató szakmáinkat leszámítva valamennyi szakmánk keresett a munkaerőpiacon. Jó elhelyezkedési és kereseti lehetőségek itthon és az EU-ban egyaránt. A vállalkozóvá, önfoglalkoztatóvá válás lehetősége. Biztos és felszerelt tanműhelyi háttér. A tanulmányok folyatatásának lehetősége középiskolában. „EGY JÓ SZAKMA FELÉR EGY DIPLOMÁVAL.” (NSZFI)

14 Szakiskola előkészítő 9-10. évfolyam szakképzés nélkül
9-10. évfolyamon szakmai előkészítés a közismereti tantárgyak mellett. Kódjai: 01 (egyéb szolgáltatások, fodrász ráépüléssel), 10 (építészeti, kőműves, ács, festő ráépüléssel) Választható nyelv: angol, német Nem kell gyakorlati háttér: heti 1 nap az iskola tanműhelyében Felvétel az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján.

15 Új TÍPUSÚ „ELŐREHOZOTT” SZAKKÉPZÉS
A felvétel feltételei: Eredményes 8. osztály, Egészségügyi alkalmasság Előnyei: Az eddigi 2+3=5 éves szakiskola helyett 3 éves, 2 évvel rövidebb szakképzés.

16 kőműves (03), ács (04), festő (05), bútorasztalos (06),
Új TÍPUSÚ, 5 helyett 3 éves SZAKKÉPZÉS 8. után az alábbi szakmákban (kóddal) kőműves (03), ács (04), festő (05), bútorasztalos (06), villanyszerelő (07), járműfényező (08), vízvezeték- és készülékszerelő (09). Technikai okokból kérjük, hogy az ide jelentkezők jelöljék be a 10-es kódot is. A képzés részleteiről további információk iskolánk honlapján:

17 Átjárhatóság szakiskola és szakközépiskola között
Szakközépiskolából szakiskolába - évközben - azonos évfolyamra Szakiskolából szakközépiskolába - tanév végén - jó tanulmányi eredménnyel - különbözeti vizsgával

18 Átjárhatóság és beszámítás az új törvényi változások alapján
9-10. szakiskolai előkészítő után, akinek megjön a kedve a tanuláshoz, tanulmányait a középiskola 11. évfolyamán folytathatja, és érettségire készülhet. A szakmai vizsgát követően is lehetőség nyílik ugyanerre.

19 Külföldi kapcsolatok Egyedi pályázatok segítségével
külföldi tanulmányutak: Anglia Görögország Spanyolország Németország Évente rendszeres cserekapcsolat a bajorországi Grafenwöhr-rel. Külföldi kapcsolatok

20 TANÓRÁN KÍVÜLI TEVÉKENYSÉGEK
Szakmai lehetőségek Kulturális lehetőségek Sport lehetőségek

21 Étkezés nyersanyagnorma szerint
Kollégium Fiúk részére helyben, lányok részére a központi kollégiumban Ellátás ingyenes Étkezés nyersanyagnorma szerint

22 Miért A TÁNCSICS? Mert érettségizhetek és szakmát is tanulhatok.
Mert egy jó szakma felér egy diplomával. Mert nálunk az általánosban lemaradó is bizonyíthat. Mert iskola, sportcsarnok, kollégium, menza egy helyen van. Mert a gyakorlati oktatást kiválóan felszerelt tanműhelyünk támogatja. Mert iskolánk fekvése, megközelítése kiváló.

23 Nyílt napok: 2009. november 18. szerda 15,00 órakor
2009. december 2. szerda 15,00 órakor 2010. január 13. szerda 15,00 órakor A nyílt napokon 13,00 órától iskolánk tanműhelyébe is várjuk az érdeklődőket. (Veszprém, Házgyári u. 1.)

24 Köszönjük megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium"

Hasonló előadás


Google Hirdetések