Monitoring tájékoztató nap 2010. július 8. Budapest TÁMOP-4.1.2-08/1/A és TÁMOP-4.1.2-08/2/A/KMR Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés különös tekintettel.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Projektek pénzügyi végrehajtása. Pénzügyi megvalósítás alapvető dokumentumai  Támogatási szerződés  Szakmai és pénzügyi végrehajtásra vonatkozó előírásokat.
Advertisements

TÁMOP /1, TÁMOP /2 Nyomonkövetés.
Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Ceglédi Tankerület
ESZA Nonprofit Kft. TÁMOP /A azonosítószámú
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
Kifizetési igénylések gyakorlati tapasztalatai
Projekt Partneri Jelentés készítése és benyújtása
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
Támogatási szerződéstől…
A projektmegvalósítás egyes kérdéseiről
A projektek megvalósítása I.
INFORMÁCIÓS – KONZULTÁCIÓS NAP November 7.
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Nagyváradi Alíz, TEÜ, PVEI Partneri szeminárium magyar partnerek részére Budapest,
Projektindító nap.
Kifizetési igénylések benyújtásával kapcsolatos tudnivalók
Projektek pénzügyi elszámolása
A pénzügyi elszámolhatóság kérdései
(Záró)Projekt Előrehaladási Jelentés (PEJ/ZPEJ)
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata
Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
TÁMOP /10/1 TÁMOP /10/1/KMR Pénzügyi követelmények.
TÁMOP Pénzügyi elszámolás
A projekt megvalósítás tapasztalatai
Projekt adatai INFOTÁRS TÁMOP /A/2./0011 Az ELTE TáTK és IK közös projektje Támogatás: Projektidőszak: –
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment IV. Modul A kultúra gazdaságtana.
ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE Az ellenőrzés jogi háttere
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Ügyfélbarát ügyintézés, partneri kapcsolat a pályázatkezelésben – Az Új Széchenyi Terv pályázatok tanulságai.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
Tájékoztató a nyertes bűnmegelőzési pályázatok sikeres szakmai lebonyolításához Ivány Borbála IRM Miniszteri Tárgyaló, Budapest március 17.
Regionális Operatív Programok KMOP közoktatási intézmények beruházásainak támogatására Pénzügyi lebonyolítás.
Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” c. 2002/2003 évi Phare program FIZETÉSI KÉRELMEK TIPIKUS HIBÁI Hayde Nóra, pénzügyi menedzser VÁTI Kht.
1 Közép-magyarországi Operatív Program Közoktatási intézmények beruházásainak támogatása KMOP ADMINISZTRATÍV TUDNIVALÓK.
Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
Tájékoztató kedvezményezettek részére Az ÚMFT keretében támogatott projektek megvalósításának szabályai KMOP Pályázati konstrukció Január 30.
Projektzárással kapcsolatos teendők
INFORMÁCIÓS – KONZULTÁCIÓS NAP OKTÓBER 15.
Tájékoztató Egyszerűsített pályázat Pályázat benyújtása, értékelés, támogatási szerződés, módosítások, ellenőrzések, szabálytalanság Budapest, július.
TÁMOP /1. és TÁMOP /2. A korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet programok elterjesztése országos szinten, kiemelt figyelemmel.
TÁMOP TÁMOGATÁS FOLYÓSÍTÁSA, PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
HEFOP /2 intézkedés Monitoring rendszere. Szakmai monitoring célja Mi a cél? Legfőbb célja a támogató és a kedvezményezett közös érdekének érvényesítése:
Technikai és gyakorlati segítségnyújtás Kifizetési kérelem feltöltéséhez Pályázati Tájékoztató felület az ELEKTRONIZÁLÁS bevezetését követően Előadó: Gombita.
TÁMOP /1-2 TÁMOP /1 Az utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedésének, foglalkoztathatóságának elősegítése, sikeres.
2007. január 25.1 Kedvezményezetteket érintő változások a projekt megvalósítása során.
Projekt zárás.
Támogatási szerződés.
KMOP „ELEKTRONIKUS HELYI KÖZIGAZGATÁSI INFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉSE” TÁRGYÚ FELHÍVÁS KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET: PRO RÉGIÓ ÜGYNÖKSÉG.
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
2007. febuár 6.1 Kedvezményezetteket érintő változások a projekt megvalósítása során.
Projektek megvalósítása során felmerülő módosulások kezelése.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
TÁMOP „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban”
TÁMOP 3.2.9/B-08/1 és /2 (Audiovizuális emlékgyűjtés) pályázattal kapcsolatos PEJ tájékoztató.
TÁMOP 3.2.8/10/B és TÁMOP 3.2.8/10/B/KMR „Múzeumok Mindenkinek” Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
TÁMOP B-2-12/ „ÚJ MUNKA – ÚJ ESÉLY” – ROMA NŐK FOGLALKOZTATÁSA A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT.
Pályázati információs nap Június 15.
A folyamatba épített ellenőrzés
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
Előadás másolata:

Monitoring tájékoztató nap július 8. Budapest TÁMOP /1/A és TÁMOP /2/A/KMR Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés különös tekintettel a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai (MTMI) képzésekre

Jelentések típusai  Projekt Előrehaladási Jelentés (PEJ)  Záró Projekt Előrehaladási Jelentés (ZPEJ)  Projekt Fenntartási Jelentés (PFJ)

Projekt Előrehaladási Jelentés (PEJ)  a Kedvezményezett 6 havonta legalább egy alkalommal nyújt be PEJ-t a KSZ-hez;  az első 6 hónap a szerződés hatályba lépéstől számítandó;  a PEJ útmutató letölthető az NFÜ honlapjáról Pályázó Tájékoztató Felület Help menüpontjából, illetve jelszó nélkül is elérhető az alábbi linkről: kovetesi_rendszereben  a benyújtási kötelezettségre 10 nappal a határidő lejárta előtt a KSZ figyelmezteti a Kedvezményezettet;  amennyiben határidőre nem érkezik be a PEJ, a KSZ 5 munkanap türelmi időt követően figyelmezteti a Kedvezményezettet;

Projekt Előrehaladási Jelentés (PEJ)  ha a felszólításban meghatározott 15 munkanapos határidőn belül sem érkezik be a PEJ, akkor a KSZ kezdeményezi a kifizetések azonnali felfüggesztését és a késedelmi kötbér érvényesítését;  amennyiben további 15 napon belül sem érkezik be, a támogatási szerződés felfüggesztésére kerülhet sor;  a PEJ-t 1 példányban kell benyújtani, elektronikusan a Pályázó Tájékoztató Felületen az on-line PEJ-kitöltő alkalmazás használatával, papír alapon a (Fő)kedvezményezett aláírásra jogosult, aláírási címpéldánnyal vagy felhatalmazással rendelkező képviselője aláírásával ellátva;  az előrehaladást igazoló csatolandó mellékleteket csak elektronikus formában;  eltérés esetén a papír alapú és aláírt jelentés tekintendő hitelesnek!

Projekt Előrehaladási Jelentés (PEJ)  az első jelentés tárgyát képező időszak kezdő dátuma a projekt tényleges megkezdésének dátuma, illetve a szerződés hatályba lépésnek dátuma, amennyiben az a korábbi;  az első PEJ-ben kötelező megadni a projekt megvalósításának tényleges dátumát és várható befejezését; A PEJ mellékleteként benyújtandó dokumentumok:  közbeszerzési kötelezettségek jelentését igazoló dokumentumok;  tájékoztatással és nyilvánossággal kapcsolatos kötelezettségek jelentését igazoló dokumentumok;  a helyszíni ellenőrzés során tett megállapítások alapján készített intézkedési terv;

Projekt Előrehaladási Jelentés (PEJ) A PEJ elutasítása:  az elvégzett tevékenységek nem állnak összhangban a támogatási szerződésben foglaltakkal;  a tájékoztatással és nyilvánossággal kapcsolatos kötelezettségek teljesítése nem történt meg;  a PEJ elutasítása esetén a projekt kifizetései haladéktalanul felfüggesztésre kerülnek;  a felfüggesztés időtartama nem haladhatja meg a 40 munkanapot, de egyedi esetekben a 40 napos korrekciós határidő kiterjeszthető;  ha ez alatt az idő alatt a PEJ nem kerül elfogadásra a KSZ kezdeményezi a szerződés megszűntetését;

Záró Projekt Előrehaladási Jelentés (ZPEJ)  a kedvezményezett a projekt fizikai megvalósítását követően, a szerződésben megszabott határidőig záró PEJ-t nyújt be;  a záró PEJ-hez minden olyan anyagot, dokumentumot, esetenként fényképet és videofelvételt csatolni kell, ami alátámasztja az eredeti célkitűzés tényét, és eddig még nem került benyújtásra;  a kedvezményezett a záró PEJ-t az utolsó kifizetési igénnyel együtt (a záró elszámolási csomag mellékleteként) nyújtja be.

Változásbejelentés A Kedvezményezettnek valamennyi, a projektet érintő változás esetén bejelentési kötelezettsége áll fenn, például:  adminisztratív okok: pl. címváltozás, bankszámla változása stb.  a projekt befejezése 3 hónapot nem meghaladóan késik;  bármely indikátor értéke 10%-nál nem nagyobb mértékben csökken;  az összköltség 20%-ánál nem nagyobb mértékben változik az elszámolható költségek költségkategóriák szerinti bontása;  a költségütemezés módosul;

Változásbejelentés Benyújtandó dokumentumok:  változás bejelentő dokumentum (3 eredeti példány);  költségvetést is érintő változás esetén a pénzügyi változást követő excel tábla kitöltése;  a változást igazoló dokumentumok, például: bankszámlaszám igazolás; létesítési vagy alapítási határozat, alapítói okirat; részletes költségvetési táblák és szöveges indoklások, költségek ütemezése; aláírási címpéldány vagy felhatalmazó nyilatkozat; önéletrajz;

Szerződésmódosítás Kedvezményezett kezdeményezésére:  amennyiben a projekt végrehajtásának időtartama alatt jelentős, a projekt végrehajtását befolyásoló körülmények változtak az eredeti szerződés aláírása óta; Támogató kezdeményezésére:  amennyiben az intézményrendszer, a jogszabályi környezet, a program környezetének általános változása következtében indokolt, a támogatási szerződés módosítását a közreműködő szervezet jogosult kezdeményezni;

Szerződésmódosítás A szerződésmódosítás esetei:  a projekt befejezése 3 hónapot meghaladóan késik;  az összköltség 20%-ánál nagyobb mértékben változik az elszámolható költségek költségkategóriák szerinti bontása;  a támogatás meghaladja a 250 millió forintot és a támogatás értékének 20%-át meghaladó mértékben változik a költségek évek szerinti bontása;  indikátor mértéke 10%-ot meghaladó mértékben csökken;  változik a projekt bármely, a célkitűzéseket befolyásoló lényeges tényezője;  minden olyan esetben, amikor a költségek átcsoportosítása olyan költségvetési sort érint, ahová korábban nem terveztek költséget;

Szerződésmódosítás A szerződés csak akkor módosítható, ha a projekt a módosított feltételekkel is támogatható lett volna!

Szerződésmódosítás Határidők:  a módosítási igényt a szerződésmódosítási kérelem formanyomtatványon írásban, megfelelő indoklással és minden, a kérelmet alátámasztó dokumentummal együtt szükséges benyújtania 3 eredeti példányban;  a KSZ 30 napon belül (a hiánypótlás 10 napját nem számolva) megküldi a Kedvezményezettnek a módosítás tervezetét;  a Kedvezményezett a kézhezvételtől számított 15 napon belül a szerződés módosítását cégszerűen aláírva megküldi a KSZ-nek; Döntések:  elfogadás,  hiánypótlás  elutasítás.

Helyszíni szemle A szemle célja a támogatási szerződésben vállalt valamennyi kötelezettség, számszerűsített vállalás szerződés időtartama alatti megvalósulásának ellenőrzése. A szemle lefolytatása történhet az OKMT munkatársai vagy a Magyar Államkincstár (MÁK) munkatársai által. A szemlék gyakorisága:  ha a támogatás 10 és 25 millió forint közötti: legalább a projektek 25%- át legalább egyszer ;  ha a támogatás 25 és 250 millió forint közötti: legalább egyszer;  ha a támogatás 250 millió forint feletti: évente legalább egyszer.

Helyszíni szemle  interjú a projektmenedzserrel és a pénzügyi referenssel;  másolat kérése minden releváns bizonylatról, dokumentumról, például: teljes pályázati dokumentáció; a szakmai és pénzügyi előrehaladást igazoló dokumentumok; PEJ-ek és annak mellékleteként beadott dokumentumok; közbeszerzési dokumentáció; kifizetési kérelmet alátámasztó bizonylatok.  megvalósuló beruházások, beszerzések helyszíni ellenőrzése;  jegyzőkönyv készítése a helyszíni szemléről.

Monitoring látogatás  A monitoring látogatást kizárólag az OKMT által kijelölt monitoring szakértő, illetve szakterületi tanácsadó végzi;  a helyszínen informálódik az ütemterv szerinti, a célokhoz illeszkedő és szakmai-módszertani szempontból megfelelő lebonyolítással kapcsolatban;  látogatás során a monitor a projekt szakmai megvalósításával kapcsolatban felmerülő problémák kezelésére adhat javaslatokat, segítheti az intézkedési terv kidolgozását;  minden látogatásba bevont projekt esetében a látogatás minimum két alkalommal történik a projekt megvalósítási ideje alatt.

Köszönöm figyelmüket! Szabó Roland OKM Támogatáskezelő