Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium"— Előadás másolata:

1 Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap pályáztatás Alapvető információk
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium 2015. november 30.

2 Általános információk
Elszámolhatósági időtartam: március 1 . – június 30. De! a projektek időtartama: Pályázati kiírásonként változó A támogatás keretösszege (hazai társfinanszírozással együtt): Összesen a 23 pályázati kiírás keretében Ft. A költségvetés tervezése és az elszámolás is forintban történik. Projekt költségvetés minimum és maximum összege: Pályázati kiírásonként változó (kiírás pontja) Egy pályázó több projektet is benyújthat. Támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének 100%-a, amelyből az uniós hozzájárulás 75 %, BM 25 % - Saját erő a BM hozzájárulást csökkenti + osztott finanszírozás esetén saját erő

3 Pályázókkal szemben támasztott követelmények
Lásd pályázati kiírás II. pontját! II.1. Szervezeti alkalmasság (a projektek non-profit jellegűek) II.2. Gazdasági és pénzügyi alkalmasság Bármelyik követelménynek való meg nem felelés automatikus kizárást von maga után!

4 Technikai/formai követelmények – kizáró okok
A pályázat automatikus kizárását vonja maga után, amennyiben a pályázati dokumentáció az alábbi kritériumnak nem felel meg: Ha a támogatást igénylő nyilatkozat eredeti papír alapú példányát határidőre nem nyújtotta be, az hiányos, illetve hibás Ez esetben a támogatási kérelem hiánypótlás nélkül elutasításra kerül

5 Szakmai követelmények
Az alábbi szakmai követelményeknek kell a pályázatnak megfelelnie (pályázati kiírás I.3 pontja): a kiírásban meghatározott intézkedésre és tevékenységre irányul a projekt – a rendszer nem hagy másképp pályázni, azonban a támogatási kérelem tartalmának is összhangban kell lennie az intézkedéssel, a célcsoport megfelelő.

6 Szakmai követelmények
Mérföldkövek: Két havonta PEJ-hez kapcsolódóan: költségek beállítása kötelező A mérföldkövekhez beállított költségek összegének meg kell egyezniük a projekt összköltségével Indikátorok: Közös indikátorok – Nemzeti Programban, Munkaprogramban rögzített Projektet teljes mértékben szükséges lefedni: indikátorlista a rendszerben

7 Pályázatok benyújtása
A pályázatok beérkezésének végső határideje: nyílt kiválasztás: január 11-én óra közvetlen kijelölés esetén: február 29-én óra Határidőn túl a rendszer nem fogad be pályázatot! Az EUPR informatikai rendszerben szükséges a pályázatot benyújtani. Személyes kézbesítés: kizárólag a nyilatkozat esetében lehetséges (javasolt) Belügyminisztérium TKFO, Tóth Judit főosztályvezető sk. 1051 Budapest, József Attila u. 2-4. A nyilatkozatokat kizárólag a Belügyminisztérium József Attila utcai bejáratánál lehet benyújtani! Lezárt borítékban

8 Pályázatok benyújtása
A nyilatkozat vonatkozásában a borítékon mind személyes, mind postai kézbesítés esetén az alábbi adatokat kell feltüntetni: a pályázó szervezet neve és címe, a projekt címe, pályázati kiírás kódszáma, A beérkezett támogatási kérelmet és a nyilatkozatot az EUPR automatikusan iktatja és a pályázó részére visszajelzést küld a dokumentumok beérkezéséről és arról, hogy az intézményrendszer a támogatási kérelem jogosultsági vizsgálatát a benyújtási határidő lejártát követően megkezdi.

9 Hiánypótlás / értesítés
Jogosultsági ellenőrzés A jogosultsági ellenőrzést az FH a kiírásban szereplő hiánypótoltatható és nem hiánypótoltatható szempontok szerint végzi ha: nem hiánypótoltatható jogosultsági feltételeknek nem felel meg, a támogatási kérelmet további vizsgálat nélkül el kell utasítani, erről a pályázót a kérelem beérkezésétől számított 10 napon belül az EUPR-en keresztül értesíti   ha: a támogatási kérelem a nem hiánypótoltatható jogosultsági feltételeknek megfelel, az FH megvizsgálja, hogy megfelel-e a kiírásban meghatározott hiánypótoltatható jogosultsági feltételeknek: ha megfelel, az FH megkezdi a kérelem tartalmi ellenőrzését, és erről a pályázót értesíti (10 napon belül, EUPR-ben).

10 Hiánypótlás / értesítés / értékelés
Ha a támogatási kérelem nem felel meg maradéktalanul a hiánypótoltatható jogosultsági feltételeknek: hiánypótlás (legalább 3, legfeljebb 15 napos) határidő kitűzésével. Amennyiben a hiánypótlás a pályázó részéről nem érkezik be határidőben, továbbá amennyiben a pályázó határidőre benyújtotta a kért hiánypótlást, de a jogosultsági szempont(ok)nak való megfelelés a hiánypótlás után sem állapítható meg, akkor a támogatási kérelem elutasításra kerül. 2. Tartalmi értékelés a pályázati kiírásban rögzített értékelési szempontok alapján tisztázó kérdés megválaszolására legalább 3, legfeljebb 15 napos határidő; az EUPR-en keresztül kell kiküldeni; az EPTK-n keresztül kell beküldeni; a határidőn túl a rendszer nem engedi beküldeni a választ, így a rendelkezésre álló adatok alapján kerül elbírálásra az adott szakmai szempont Ha a tisztázó kérdésre adott válasz ellenére az információ továbbra sem egyértelmű a döntés-előkészítés érdekében az FH további tisztázásra szólíthatja fel a pályázót (ÉB javaslat alapján is).

11 Értékelés / Döntés (nyílt és közvetlen kijelölésű kiválasztás)
Nyílt kiválasztási eljárás Összes pontszám: 75 pont Szakmai részpontszám: 63 pont Pénzügyi részpontszám: 12 pont Támogatható a pályázat, ha jogosultsági vizsgálat során valamennyi szempontnak megfelelt, a projekt keretében tervezett tevékenységek illeszkednek a Nemzeti Programban /Munkaprogramban kitűzött, pályázati kiírásban meghatározott célok teljesítéséhez az összes pontszám 60 %-át (45 pontot) eléri és a szakmai szempontok esetében a 33 pontot eléri. Az a pályázat, amely nem éri el a szakmai szempontok szerint elérhető 33 pontot pénzügyi szempontból nem kerül értékelésre.

12 Értékelés / Döntés (nyílt és közvetlen kijelölésű kiválasztás)
Közvetlen kijelölésű eljárás Támogatható a pályázat, ha jogosultsági vizsgálat során valamennyi szempontnak megfelelt, szakmai értékelési szempontoknál a szempontok kivételével valamennyi szempontnak megfelelt Döntés Az értékelés eredményeként kialakul az értékelt kérelmek sorrendje, Amelye az Értékelő Bizottság megvitat, döntési javaslatot készít FSz döntése

13 Értékelés / Döntés (nyílt és közvetlen kijelölésű kiválasztás)
Nyílt kiválasztási eljárás Nem támogatható a pályázat, amennyiben: jogosultsági vizsgálat során valamely szempontnak nem felel meg, a jogosultsági vizsgálat során, a hiánypótlásra adott válasz beérkezését követően továbbra sem állapítható meg a jogosultsági szempont(ok)nak való megfelelés, b) a projekt keretében tervezett tevékenységek nem illeszkednek a Nemzeti Programban / Munkaprogramban kitűzött, pályázati kiírásban meghatározott célok teljesítéséhez c) szakmai és pénzügyi értékelés során kapott pontok összege nem éri el az összes pontszám 60%-át, d) szakmai értékelés során kapott részpontszám nem éri el a 33 pontot. Ebben az esetben a támogatási kérelem pénzügyi értékelésre sem bocsájtható. Közvetlen kijelölésű eljárás Nem támogatható a pályázat amennyiben: a) jogosultsági vizsgálat során valamely szempontnak nem felel meg, b) szakmai értékelési szempontoknál a szempontok kivételével valamely releváns szempont vizsgálata alkalmával „nem megfelelt” minősítést kap.

14 Köszönöm a figyelmet! Sikeres pályázást kívánok!


Letölteni ppt "dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium"

Hasonló előadás


Google Hirdetések