MediSmart számlakezelés … ahogy mindig szerette volna w w w. m e d i s m a r t. h u 2011. Május.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az orvosok és szakdolgozók elvándorlásának hatása az egészségügyi ellátás színvonalára Dr. Balogh Zoltán ELTE TáTK- AstraZeneca 15. Egészség-gazdaságtani.
Advertisements

"E-számlával könnyebb!„ Budapest, Vista rendezvényközpont november 18.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
A kártyanyomtatás fortélyai Csákvári Krisztián Kártya és címke gyártás
Kábítószerügyi „hazai” pályázatok sikeres elkészítésének segítése 2008.
Online szabadságtervező, jóváhagyó, nyilvántartó rendszer.
ECM/DMS A GYAKORLATBAN E-SZÁMLA KIBOCSÁTÁS ÉS BEFOGADÁS E-SZÁMLA KIBOCSÁTÁS ÉS BEFOGADÁS
A Végrehajtó Ügynökség, a pályáztatást támogató elektronikus rendszerek, valamint az elszámolhatóság főbb kérdéseinek bemutatása Németh Veronika – NFFKÜ.
A tartalommarketingről röviden Tartalom generálás és megosztás Először látogatók, olvasók, majd belőlük vásárlók lesznek. Bárhol, bármikor és bármilyen.
MediSmart számlakezelés … ahogy mindig szerette volna w w w. m e d i s m a r t. h u November 18.
Közérthetően az elektronikus számlázásról dr. Pócza András Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációs Államtitkárság.
A JÖVEDELEM ELSZÁMOLÁSA Készítette: Lévai Márk. A témakör tartalma  A jövedelemmel kapcsolatos analitikus nyilvántartások  A jövedelem részei  A levonások.
Irattári és levéltári funkciók a tanúsított szoftverekben Vágujhelyi Ferenc.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
Hiteles elektronikus dokumentumok tárolása/archiválása – avagy a papír alapú bér-irattárolás elektronikus megfelelője. Vincze Zoltán Presales Montana Zrt.
„Webra” nyílt beszerzési rendszer gyakorlati bemutatása Szeged, június 18. Készítette: Fekete Tibor Irodavezető-helyettes Telefon:
A banki kapcsolatok ÚJ dimenziója. Mi a Zöld bankszámla? A Zöld Bankszámla egy teljesen zárt, felhő alapú informatikai és dokumentum kezelő rendszer,
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Melyik számlaosztályban szerepelnek az alábbiak? a) Szállítók b) Vevők c) Anyagok d) Anyagköltség e) Pénztár f) Árbevétel g) ElÁBÉ h) Forgóeszközhitel.
BINARIT TIMESHEET Több, mint munkaidő nyilvántartás Virág Zsolt (BINARIT Informatikai Kft.)„Hogyan legyek milliomos?” konferencia – BKIK ( )
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Várható változások a hadiipari tevékenységi engedélyezés területén.
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
Kiszervezés szolgáltatói szemmel Tóth Zoltán november 9.
Regős Gábor Könyvelőirodák Országos Szövetségének elnöke Hagyományos számlázás sajátosságai integrált környezetben KÖNYVELŐIRODÁK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
Munkáltatói intézkedések közlésének Kttv. szerinti szabályozása
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Nagyméretű állományok küldése
Az agrár-szakigazgatás szervezeti rendszerének változásai 2017-től
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Adóhatósági tapasztalatok az e-kereskedelem ellenőrzése során
SZÁMVITEL.
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
Az Internet megismerése
KÖFOP – HIVATALOS KÜLDEMÉNYKÖVETŐ
Jogszabályi és hatósági támogatás az elektronikus számlázáshoz
Miért éri meg a jövő sportolóit támogatnia Önnek?
HUNTÉKA Integrált Könyvtári (Közgyűjteményi) Rendszer

Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
A cégvezetők problémái az informatikával kapcsolatban
Elektronikus irat (elektronikus dokumentum) és elektronikus aláírás
Az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítása
Elektronikus számlázás
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Oracle WebInvoice – elektronikus számlakezelés
e-Számlázás a gyakorlatban
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Mi jut Önnek eszébe a napi postázásról?
Comp-Sys Kft főkönyv-folyószámla program bemutató
Kalibrálásról… egy kicsit másképpen
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
Hiteles Elektronikus Archívum
Új pályainformációs eszközök - filmek
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Lapkiadó, rendezvényszervező vállalatirányítási rendszer SQL alapon
Adatszolgáltatás a számlákról
SeaHunter a „fejvadász” HR-adminisztrációs és toborzási szoftver
Online pénztárgépadatok felhasználása a kiskereskedelmi statisztikában
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Kórházi és ágazati gazdálkodást érintő informatikai fejlesztések és az azokban rejlő lehetőségek Horváth Tamás Vezérigazgató CompuTREND Zrt.
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
Az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítása
Előadás másolata:

MediSmart számlakezelés … ahogy mindig szerette volna w w w. m e d i s m a r t. h u Május

w w w. m e d i s m a r t. h u MediSmart bemutatkozás Alapítva 1999 Alaptőke: 24 MFt, Létszám: 15 Működési terület: PKI alapú Elektronikus számlarendszer szolgáltatások, Egészségpénztári Kártyarendszer szolgáltatások, Számlakibocsájtás/befogadás referenciák: 2500 kártyaelfogadóhely felé bocsájtunk ki számlát az e-számla rendszerünkből 1000 kártyaelfogadó hely megbízásából bocsátunk ki e-számlát 8 egészségpénztár felé 4 egészségpénztár számlabefogadásához biztosítunk interfészt az ügyviteli rendszer kapcsolathoz. Számlabefogadó rendszerben jelenleg e-számla/hó befogadás, ellenőrzés, kontírozás

w w w. m e d i s m a r t. h u Miért jó az e-számla a számlabefogadónak? Egyszerűbb, pontosabb, mert … Megszűnik a postabontás, iktatás, másolás számla és mellékletei adatrögzítése, lefűzés munkafolyamatok Az e-számla és mellékletei adatállománya az eladó ügyviteli rendszeréből közvetlenül a vevő ügyviteli rendszerébe kerülhet, a számlaellenőrzés automatizálható A hibás számla visszaküldése gombnyomásra történik. Nem kell kísérő levél, a visszautasítás oka menüből meghatározható.

w w w. m e d i s m a r t. h u Miért jó az e-számla a számlabefogadónak? Gyorsabb, hatékonyabb, mert … A hiteles számlát a számlakibocsátástól számított egy munkanapon belül kézhez kapjuk Jelentősen csökken a számlázással kapcsolatos ügyfélszolgálati munka, mert a számla sikeres, vagy sikertelen kézbesítéséről, befogadásáról, elutasításáról rövid idő alatt tudomást szerez a számlakibocsátó A számlák teljes adattartalmukkal, mellékleteikkel pillanatok alatt visszakereshetők, az adatok igény szerint exportálhatók

w w w. m e d i s m a r t. h u Miért jó az e-számla a számlabefogadónak? Olcsóbb, mert Az e-számlákat elektronikus úton kapjuk, így megtakarítjuk a postabontás, iktatás, lefűzés munka költségeit A számlák közvetlenül az ügyviteli rendszerbe kerülnek, így megtakarítjuk az adatrögzítés költéseit Az automatikus számlaellenőrzéssel jelentős élőmunkától mentesül a számlabefogadó A hibás, visszautasított számlák esetén megtakarítjuk a kísérő levél nyomtatás, postázás, költségeit ~60%

w w w. m e d i s m a r t. h u Miért jó az e-számla a számlakibocsátónak? Egyszerűbb, pontosabb, mert … Az e-számla és mellékletei adatállománya az eladó ügyviteli rendszeréből közvetlenül a vevő ügyviteli rendszerébe kerülhet Megszűnnek a számla és mellékletei nyomtatás, borítékolás, iktatás, postázás, munkafolyamatok. A mellékletek terjedelemtől függetlenül a számlához csatolhatók Megoldódik a rontott számlák, a hiteles számlamásolatok készítésének és küldésének problémaköre és egyszerűvé válik a storno számlák kezelése

w w w. m e d i s m a r t. h u Miért jó az e-számla a számlakibocsátónak? Olcsóbb, mert Olcsóbb, mert a hagyományos számlázás költségeit akár 60%-kal csökkenthetjük, hiszen Megtakarítjuk a papír és a nyomtatás anyagköltségeit Megtakarítjuk a nyomtatás, borítékolás, iktatás, postai ügyintézés, számlák lefűzése stb. élőmunka költségeit is Az e-számlákat elektronikus úton továbbítjuk, így megtakarítjuk a boríték és a postai kézbesítés költségeit ~60%

w w w. m e d i s m a r t. h u Miért jó az e-számla a számlakibocsátónak? Mert jó a számlabefogadónak A kézbesítés sikerességéről rövid időn belül meggyőződhet. Egyszerűen gyorsan visszajelezhet, ha hibás a számla Egyszerűen, gyorsan visszajelezhet, ha nem fogadja be a számlát, indoklással Több számla együttes utalása esetén előnyös a fizetve státusz beállítása Kevesebb reklamáció, elégedett partner Gyorsabb utalási lehetőség

w w w. m e d i s m a r t. h u E-számlarendszer szolgáltatás, számlák Megjelenítés szerint e-számla (számlakép: HTML, TIF, PDF) on-line nyomtatható papírszámla papírszámla Tartalom szerint Storno, vegyes fizetés, előleg, proforma számlák Egyedi igényekre kialakított számlák, pl. egészségpénztári számlák Számlaadat formátum XML CSV DBF

w w w. m e d i s m a r t. h u Számlakibocsájtás, hitelesítés A számla kibocsájtója lehet: Az Eladó ( eladó e-aláírás) MediSmart (Medismart e-aláírás) Az időpecsét (MediSmart teszi a számlára) Számlatömb, számlasorszám MediSmart e-számlatömb, MediSmart biztosítja a sorszámozást Eladó saját számlasorszámozása

w w w. m e d i s m a r t. h u Számlaadat feladás A számla (adat) feladás módjai: MediSmart Webszerviz interfész MSePrinter program, virtuális nyomtató driver EPeR Kliens számlázó program POS Humán interfész

w w w. m e d i s m a r t. h u Számlafogadás A számlafogadás formája Vevő megjeleníthető, nyomtatható számlát és mellékleteket kap, valamint letölthető számlaadatokat XML, CSV formátumokban A számlafogadás módjai MediSmart Webszerviz interfész az ügyviteli rendszer felé EPeR kliens WEB csatolt állománnyal

w w w. m e d i s m a r t. h u Számlakezelés Státuszjelzés Érkeztetve/kézbesítés sikertelen Befogadva/elutasítva, indoklás Hibás, javításra került FizetveEllenőrzés Vevő és szállító adatok ellenőrzése Számszaki ellenőrzés Bankszámla szám, adószám ellenőrzésSzámlaigazolás

w w w. m e d i s m a r t. h u Könyvelés Kapcsolat Webszerviz interfész az ügyviteli rendszer felé EPeR Kliens

w w w. m e d i s m a r t. h u MediSmart e-számlarendszer

w w w. m e d i s m a r t. h u Vevőszolgálat Bevezetés szakértői támogatása Egyedi igényeknek megfelelő rendszer kialakítás Szoftverkövetés a jogszabályi változásokhoz Telefonos ügyfélszolgálat Garancia Rendszerfelügyelet

w w w. m e d i s m a r t. h u MediSmart Kft. Telefon: Fax: E-Billing Kft. Telefon: w w w. m e d i s m a r t. h u Elérhetőségeink

w w w. m e d i s m a r t. h u Köszönjük figyelmét! w w w. m e d i s m a r t. h u