Csoknyai Zoltán, Techem Kft. Költségmegosztók alkalmazásának és a költségek megosztásának szabályai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Költségosztás kötelező módszere
Advertisements

MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET
Jogi változások és technikai újítások a fűtési költségmegosztásban
Az Európai Unió támogatási alapjai, a as időszak újdonságai.
Tatabánya, EHÖSZ konferencia október 24.
Az új épületenergetikai szabályozás
XVII. DUNAGÁZ Szakmai Napok, Konferencia és Kiállítás
Jogszabályváltozások, amelyek mindenkit érintenek: Építési termékek
A piacgazdaságra nyitott rugalmas képzési rendszer intézményi jogi megvalósulása. A szak- és felnőtt képzőkkel szemben támasztott szakmai jogi feltételek.
Tudatos lépések a költséghatékony épületüzemeltetés felé Tóth Nelli energetikai tanácsadó MN6 Energiaügynökség EHÖSZ Konferencia Tatabánya.
A fűtési költségmegosztás nemzetközi gyakorlata és hazai tapasztalatai
Költségosztás szabályozása
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
A távhőszolgáltatás időszerű (hatósági) kérdései
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
A vasúti ágazatot érintő aktuális szabályozási feladatok
Az első lépések Dr. Kadocsa Ildikó, osztályvezető
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
A települések polgári védelmi sorolásának szabályai Jogszabályi háttér § §114/1995. (IX. 27.) Korm. rendelet a települések polgári védelmi besorolásának.
Határon átnyúló vitarendezés. Bevezetés határon átnyúló viták nehézségei különböző nyelv jogismeret hiánya, fogyasztói jogvitákban különösen.
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium
Magyar Controlling Egyesület 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Telefon / fax: 06/1/ Honlap: Számviteli.
TÁMOP A távhőszolgáltatás Kocsis György Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület.
Kézdi Árpád Államháztartási Szabályozási Főosztály
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
Csiha András: Egy energiaaudit tanulságai 170 önkormányzati intézmény (iskola, középiskola, szakközépiskola, kollégium, óvoda…) épületeinek energetikai.
Belügyminisztérium Önkormányzati Feladatok Főosztálya
Védjegybejelentés elektronikus úton László Áron Márk.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
Gárdonyi Géza Bt. 1 A KVVM erőfeszítései a geotermikus energia mezőgazdasági hasznosításának támogatása érdekében Lakatosné Dr.
Schmidt Csaba polgármester október 24. Városi Fűtéskorszerűsítési Program Tatabánya.
Energetikai korszerűsítés a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolában és a Szathmáry Kollégiumban KEOP /E/ Nyitórendezvény.
Zuglói társasház energiahatékonysági felújításának tapasztalatai Dzsiki Ferenc Lagross Kft. Budapest,
Előadó: Keczán Mihály, Techem Kft.
1 Vasúti beruházások a vállalkozó szemszögéből Horváth Róbert Vezető technológus Swietelsky Vasúttechnika Kft. X. KÖZFORGALMÚ ÉS VÁROSI VASÚTI PÁLYÁK TERVEZÉSÉTŐL.
A fogyasztó és a vállalkozás fogalma, gyakorlati kérdések az Fgytv. végrehajtása során Országos szakmai konferencia Budapest, Dr. Eitmann.
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
A közbeszerzések elméleti háttere I. A szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
Munkajogi ismeretek.
A Z ÖSSZEVONT TELEPÍTÉSI ELJÁRÁS. Sajátos jogintézmény alkalmas több önálló – építési engedélyezést megelőző – hatósági engedélyezés kiváltására és.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, július 13. Előrehaladás a fogyasztóvédelmi ügyek területén első félévében.
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) Országos Statisztikai Tanács szeptember 16 Mezősiné Rózsár Erika KSH Igazgatási osztály.
A közbeszerzések helyzete Magyarországon január 6. Berényi Lajos Elnök Közbeszerzések Tanácsa.
Önkormányzati Egészségügyi Holding Zrt. Lehetünk-e ártatlanok ?
„Menetrend” Kórházi – Klinikai Területi Szervezet megalakulására vonatkozó speciális és általános szabályok időrendben.
A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KONCEPCIÓJA A TÁMOGATÁSI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL.
Nemzeti Energetikusi Hálózat
A pénzügyi szolgáltatások közvetítőit érintő jogszabályi változások
A minőségi és hatékony gyógyszerrendelés ösztönzéséről szóló kormányrendelet (B-súly rendelet) módosításának aktualitásai Komáromi Tamás (Healthware.
Általános forgalmi adó törvény 2017.
(A Szerződéskötési Szabályzat tükrében)
MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG Szilágyiné Holecz Mónika
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
A JOGSZERŰ ELLENŐRZÉSEK MIKÉNTJE A MUNKAHELYEN
C_16.00 táblák Magyar Nemzeti Bank Kulics Nikolett április 27.
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
T Á J É K O Z T A T Ó a rekultivációs projekt előrehaladásáról KEOP-7
A Minőségellenőrzési Eljárási Szabályzat
Megjelent a végrehajtási rendelet!
Közbeszerzési szabályok változása és
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
Közbeszerzési Hatóság
Jogharmonizáció az Európai Unióban Dr
AZ EURÓPAI UNIÓ JOGA NKE.
Jogharmonizáció az Európai Unióban
ECRIS-TCN dr. Borza Gabriella Nemzetközi és Belső Koordinációs Osztály
Előadás másolata:

Csoknyai Zoltán, Techem Kft. Költségmegosztók alkalmazásának és a költségek megosztásának szabályai

2 A fűtési költségmegosztás jogi keretei A 157/2005. (VIII. 15.) Kormányrendelet fontosabb jogi elemei hatályba lépés dátuma: július 7. (104/2011.) kötelezően alkalmazandó a szeptember 1-jét követően induló fűtési időszaktól kezdődően elpárologtatás elvén működő költségmegosztó a továbbiakban nem alkalmazható, a meglévők továbbra is használhatók a hatályba lépés előtti szerződésekre azok módosítását követően kell alkalmazni módosítás január 1-jével (559/2013.): a 104/2011. Kormányrendelet július 7-i hatálybalépése előtt megkötött szerződéseket legkésőbb a január 1-jét követően induló első elszámolási időszak kezdetéig módosítani kell Győr, május 6.

3 A fűtési költségmegosztás jogi keretei A 157/2005. (VIII. 15.) Kormányrendelet fontosabb elszámolás-technikai és műszaki elemei felosztási arány meghatározása % és % között felső fogyasztási limit bevezetése a fogyasztás-arányos részre korrekciós tényezők alkalmazása kötelező bizonyos esetekben számítással meghatározott fogyasztás: 2,5-szeres szorzó bevezetése ahol az műszakilag megoldható, a hőleadó készülékek hőleadásának szabályozhatónak kell lennie (költségmegosztóval felszerelt hőleadónak szabályozhatónak kell lennie) műszaki vagy egyéb okokból méretlen hőleadók figyelembe vétele a költségmegosztás során kötelező Győr, május 6.

4 Tapasztalatok a rendelettel kapcsolatban korrekciós tényezők alkalmazása pozitívan hat az elszámolás minőségére kiugró értékek, nagy fogyasztások (befizetések) csökkentek légtérfogat- illetve fogyasztás arányában felosztandó költséghányad megválasztása nem mindig történik kellő körültekintéssel nem megfelelő üzemeltetésből eredő problémák (sok a „nullás” fogyasztó) a vezetékrendszer hőleadásának figyelembe vétele nem szerepel az elszámolásban eredmény: helyesen működő, pontos költségmegosztók mellett is sok esetben kiugró fogyasztások és nagy különbségek tapasztalhatók a rendelet előtti szerződések módosítása összetett folyamat... Győr, május 6.

5 Felosztási arányok meghatározása A felosztási arányok meghatározása továbbra is a lakóközösség kezében van (habár viszonylag kicsi a mozgástér, születnek helytelen döntések) légtérfogat arányában felosztandó költséghányad: legalább 30 %, legfeljebb 50 % régi, nagy belmagasságú, nagy radiátorokkal ellátott épületeknél (ahol a radiátorok hőleadása jelentősen meghaladja a csővezetékekét) % felosztási arány elfogadható, de % lenne megfelelő kétcsöves panelépületeknél minimum % felosztási arány lenne megfelelő egycsöves panelépületeknél és minden hőszigetelt épületnél % felosztási arány lenne megfelelő ha egy épületben helyes üzemeltetés és % felosztási arány mellett is jelentős a nullás fogyasztások aránya, akkor egyedi költségmegosztási rendszer kidolgozása szükséges, mivel csak így lehetséges a csövek hőleadásának figyelembe vétele Győr, május 6.

6 A fűtési rendszer üzemeltetése Gyakori probléma, hogy nem illesztik a fűtési rendszer üzemeltetését a korszerűsített állapothoz nagyarányú lehet a „nullás” fogyasztók száma o sokszor túlfűtik az épületeket (például tömbhőközpont) o jelentős lehet a vezetéki hőleadás a rendelet nem tartalmazza a vezetéki hőleadás figyelembe vételét (energetikai auditban azonban ki lehet térni erre a kérdésre) pozitív példa: Németország / VDI 2077 egy jövőbeni jogszabály-változás esetén hazánkban is célszerű lenne tekintettel lenni az előzőekben vázolt esetekre Győr, május 6.

7 Elszámolási szerződés módosítása Győr, május 6. A jogszabály által előírt szerződésmódosítás (a rendelet szerinti elszámolási rendszer kialakítása) során figyelembe kell venni a jogszabálynak meg kell felelnünk az áttérés nem lehetséges azonnal nem biztos, hogy adottak a feltételek az áttérés általában a következő időszaktól kezdve lehetséges, de előtte meg kell teremteni a feltételeket

8 Elszámolási szerződés módosítása Győr, május 6. A szerződéskötést / módosítást követően azonnal alkalmazható (adminisztratív) elemek felosztási arány módosítása (30-70 % és % között) felső fogyasztási limit bevezetése Felmérést követően alkalmazható elemek korrekciós tényezők alkalmazása műszaki vagy egyéb okokból méretlen hőleadók figyelembe vétele (Legtöbbször) nem alkalmazható azonnal leolvasási érték hiányában a számított érték az átlag 2,5-szerese (visszamenőleges hatályra tekintettel) hiányzó műszaki feltételek megteremtése

9 A szerződésmódosítás buktatói A rendelet előtt megkötött szerződések módosítása esetén a következő gyakorlati problémák adódhatnak hiába született meg a döntés a módosításról, annak hatályba lépése nem történhet meg egyik napról a másikra, mert... o fel kell mérni az alkalmazandó korrekciókat o fel kell tárni, hogy teljesülnek-e a rendeletben foglalt műszaki feltételek o amennyiben szükséges, el kell végezni a fűtési költségmegosztók és/vagy termosztatikus szelepek beépítését (ennek költségét elő kell teremtenie a lakóközösségnek) Győr, május 6.

10 Megfelelően végrehajtott módosítás közgyűlési határozat az elszámolási rendszer megváltoztatásáról előzetes, teljes körű helyszíni felmérés o fűtési rendszer (hőleadók) o korrekciók o rendeletben előírt műszaki feltételek (szabályozhatóság, mérhetőség) a felmérés eredményétől függően a szükséges szerelési feladatok elvégzése a fűtési szezon kezdete előtt (költségmegosztók / termosztatikus szelepek beépítése) szerződés módosítása, valamint a lakóközösség előzetes és részletes tájékoztatása az új elszámolási rendszerről, különös tekintettel annak változásaira Tapasztalataink szerint akkor működhet megfelelően az áttérés / módosítás, ha alkalmazása a következő fűtési időszaktól lép hatályba Győr, május 6.

11 Helyes és helytelen eredmények összehasonlítása Győr, május 6. A hiba nem a költségmegosztóban van …

12 Energiahatékonysági irányelv (EED) Az Európai Parlament és a Tanács 2012/27/EU irányelve hatályba lépés dátuma: október cikkely: többlakásos épületekben a fűtési energia mérésére egyedi hőmennyiségmérőket- vagy – amennyiben ez költséghatékonyan nem megvalósítható, akkor – költségmegosztókat kell felszerelni december 31-ig. 13. cikkely: hatékony, arányos és visszatartó erejű szankciókat kell bevezetni Győr, május 6.

13 Az EED várható következményei Fűtéskorszerűsítés, fűtési költségmegosztás a direktíva átültetése a gyakorlatba, hazai jogszabályi háttér kialakítása ebben az évben várható az a hazai jogi szabályozás, amely valószínűleg elő fogja írni Magyarországon a megfelelő mérőeszközök (hőmennyiségmérők, fűtési költségmegosztók) alkalmazását a központi- és távfűtéses épületekben (ez alapján alapvető különbség lehet az eddigiekhez képest, hogy a jelenleg opcionális költségmegosztás december 31-ét követően kötelezővé válhat mind a távfűtött, mind pedig a központi fűtéses épületekben) a mérés / költségmegosztás akkor alkalmazható megfelelően, ha a fűtési rendszer szabályozható Győr, május 6.

14 Techem Kft. KÖSZÖNÖM FIGYELMÜKET! Székhely 1134 Budapest Váci út 45., A épület, 7. emelet telefon: +36 (1) (1) telefax: +36 (1) honlap: Győri iroda 9028 Győr Szent Imre út 128. A/3 telefon:+36 (96) telefax:+36 (96) Győr, május 6.