A szab á lyoz á s alapjai Villámvédelem az „új” Országos Tűzvédelmi Szabályzat tükrében Horváth Lajos Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A HELYI ÉS A TELEPÜLÉSI ADÓRENDELETEK SZABÁLYOZÁSÁNAK EGYES KÉRDÉSEI.
Advertisements

A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
T ű zvédelmi M ű szaki Irányelv Fire Protection Technical Guideline Azonosító: TvMI 6.1: Beépített t ű zoltó berendezések tervezése, telepítése.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
A képzett szakemberekért SZMBK KERETRENDSZER 2.1. előadás.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
Az étrend-kiegészítők, kozmetikumok forgalmazásának hatósági felügyelete Kereskedők Napja Június 4. Szabó Nikolett Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal.
2011. évi CXXVIII. tv. a katasztrófavédelemről. Egységes állami katasztrófavédelmi szerv Integrált hatóság - tűzvédelem - iparbiztonság - polgári védelem.
TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGI A VIZSGA LEÍRÁSA VÁLTOZÁSOK január 1-től.
KÖZHASZNÚSÁG MEGTARTÁSA, - MEGSZERZÉSE Molnár Elvira Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum 2014.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
Szabadtéri rendezvények. A TvMI vonatkozik: OTSZ szerinti szabadtéri rendezvényekre szabadtéri rendezvény: az 1000 főt vagy az 5000 m 2 területet meghaladó,
Off-label alkalmazás a mentésben Dr. Temesvári Péter orvos igazgató Országos Mentőszolgálat.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Egységes, központi elektronikus nyilvántartás jön létre a korábbi széttagolt, és egymással nem kompatibilis, adathiányos korszerűtlen nyilvántartások.
Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Várható változások a hadiipari tevékenységi engedélyezés területén.
Dr. Pók László SZECSKAY ÜGYVÉDI IRODA Köthetünk-e útján szerződést? „INFORMÁCIÓVÉDELEM MENEDZSELÉSE” LXII. SZAKMAI FÓRUM szeptember.
A közösségi szabadalom megteremtése és az európai szabadalmi rendszer dr. Stadler Johanna Magyar Szabadalmi Hivatal Belső Piaci Hét november 25.
Magyar tapasztalatok a versenyjog területén a csatlakozás óta Csépai Balázs Gazdasági Versenyhivatal november 23.
Steierlein István ÁHO-hálózatfejlesztési szakreferens
Az agrár-szakigazgatás szervezeti rendszerének változásai 2017-től
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
A rehabilitációt segítő támogatások, jogszabályi változások
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
Összeállította: Horváth Józsefné
A FELÜGYELŐBIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA A VSZT
A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX
Iratbetekintés, másolat készítés május 14-15
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
A kollektív szerződés Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd
Elektronikus irat (elektronikus dokumentum) és elektronikus aláírás
Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Mátészalka
A kétszintű érettségi.
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
1993-as közoktatási törvény
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Intézmény-akkreditáció szakképző intézmények kérelme esetén
A KÖZIGAZGATÁSI PERRENDTARTÁSRÓL SZÓLÓ ÉVI I
Nemeskocs Község Önkormányzatának Településkép-védelmi Rendelete
Jegyzői Értekezlet A településkép védelméről szóló évi LXXIV. Törvény végrehajtásának aktuális Önkormányzati feladatai Lukáts István.
Önfeledt játék a biztonság tudatában
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Számítógépes szimulációval segített tervezés
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Előadó: dr. Bánky Tamás tudományos igazgató ÉMI Kht.
Környezeti Kontrolling
Kalibrálásról… egy kicsit másképpen
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ évi évközi változások
KÖFOP VEKOP A közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztése A Döntőbizottság tapasztalatai.
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
Előadó: dr. Bánky Tamás tudományos igazgató ÉMI Kht.
A Közbeszerzési Döntőbizottság tapasztalatai Dr
Dr. Bánky Tamás Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
Adatszolgáltatás a számlákról
Kérdőív a Pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzésének és megakadályozásának ellenőrzésére Készítette: Dancsné Veres Mária 2/24/2019.
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Országos Tűz- és Katasztrófavédelmi Konferencia
Pappné dr. Fülöp Enikő Nyírbátor Város Jegyzője OEVI vezető
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Előadás másolata:

A szab á lyoz á s alapjai Villámvédelem az „új” Országos Tűzvédelmi Szabályzat tükrében Horváth Lajos Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet

Előzm é nyek: Európai Uniós csatlakozásából adódó kötelezettségek Szabványok kötelezőségének megszűnése 2/2002. BM. rendelet kiadása (35/1996. BM rendelettel kiadott OTSZ ideje) A tűzvédelmet érintő európai szabványok hazai átvétele A bekövetkezett műszaki fejlődés lekövetése – elavult szabályozás

OTSZ megjelen é se 9/2008. (II. 22.) ÖTM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat Szerkezetében hasonlít a 2/2002. BM rendeletre, 1-5 részre tagozódik. Hosszú jogalkotási folyamat eredménye Európai alapokon nyugvó, új gondolkodásmódot követelő műszaki előírásrendszer. – Megváltozott követelmények. – Főleg az építészet terén tartalmazott újdonságokat.

Alkalmaz á sa A 9/2008. (II. 22.) ÖTM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat – Hatálya: május 22-től október 5. A május 22. után indult építési eljárásoknál alkalmazandó. Ezen jogszabály szerint tervezett épületeknél a használatbavétel is ezen jogszabály keretei szerint történik. – Létesítésre vonatkozó előírásait csak az „új” elemek tekintetében kell alkalmazni: új építésnél a meglévőknél az átalakítás körében mértékében

Az OTSZ m ó dos í t á s á nak indokai: Sok szakmai és formai kérdés merült fel. A megfelelő színvonalú gyakorlati alkalmazása érdekében több helyen további pontosítást igényelt. A jogszabály megalkotása, megjelenése, illetve hatálybalépése között eltelt 4 évben jelentős változások következtek be Az európai csatlakozásból adódó szabvány harmonizációs kötelezettség felgyorsította a műszaki követelmények változásait

P é lda: A legfontosabb ilyen tűzvédelmi kihatású műszaki szabályozás módosítás a villámvédelem területét érintette. Az MSZ EN szabvánnyal bevezetésre került a villámvédelemről szóló európai norma, amelynek megjelenése a hazai (MSZ 274) villámvédelmi szabvány februári visszavonását eredményezte. A 9/2008-as OTSZ villámvédelemre vonatkozó előírásai is átdolgozásra szorultak. – Mivel az MSZ 274-re épült

Hossz ú t á v ú elk é pzel é s A műszaki haladás indokolttá teszi, hogy a tűzvédelmi követelményeket tartalmazó szabályozás folyamatos felülvizsgálat tárgyát képezze, és szükség szerint kiegészüljön az új tűzvédelmi műszaki normákkal. A használat során szerzett tapasztalatokat meg kell jeleníteni a szabályozásban.

Az OTSZ m ó dos í t á sa júliusában megindult a módosítás előkészítése Szakmai bizottság adta a szakmai hátteret 2009-ben szabványosítás megindítása Eredmény: A vonatkozó szabványok összehangolása az OTSZ normaszövegével. Notifikációs kötelezettség a megjelenés előtt. A frissítés nem állt meg!

Az „ú j ” OTSZ A 28/2011. (IX. 6.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról Hatálya: október 6-tól március 4-ig. Legújabb verzió: az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet. – 286. § (1) Az e rendelet hatálybalépését követően indult eljárásokban az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 28/2011. (IX. 6.) BM rendelet rendelkezéseinek megfelelően készített tűzvédelmi tervdokumentáció is benyújtható, ha az annak készítésére vonatkozó tervezési szerződést e rendelet hatálybalépését megelőző 180 napnál nem korábban kötötték meg.

az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. BM rendelet. A március 5-én, vagy az után indult építési eljárásoknál alkalmazandó. A módosított építési engedélyezés is ebbe a körbe tartozik! Létesítésre vonatkozó előírásait csak az „új” elemek tekintetében kell alkalmazni: – új építésnél, – a meglévőknél az átalakítás körében mértékében. Függetlenül attól, hogy van e építési engedélyezési, bejelentési eljárás, vagy nincs, a követelményeket alkalmazni kell.

Á tmeneti időszak Követelmény váltás március 5. Példa: – Építési eljárás 2010…-ben: 9/2008.-as OTSZ – Módosított építési engedély beadása március 6.: 54/2014.-es OTSZ szerint A módosított építési engedélyben a követelményeket az átalakítás, áttervezés körében mértékében kell alkalmazni. Sajnos nem húzható egyértelmű határvonal. – A használatbavétel során – esetleg - mindkét jogszabályt figyelembe kell venni. – Az előző dia szerint alkalmazható a 28/2011.es OTSZ, bizonyos feltételek mellett.

Változások alkalmaz á sa Az „új” OTSZ sok újdonságot tartalmaz: – homlokzati hőszigetelés – hő- és füstelvezetés – villámvédelem Az újdonságok módosított építési engedélyezés során érvényesíthetők. Ha nem engedélyhez vagy bejelentéshez kötött építési tevékenységhez kötődik, akkor a kivitelezés során alkalmazhatók.

Alapelvek: Az 54/2014. BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról – Követelmény támasztás a jogszabályban. – Bizonyos területek műszaki kifejtése Tűzvédelmi Műszaki Irányelvben. BM OKF jelenteti meg, honlapról letölthető. – Ha az érintett terület szabványosított a végrehajtás, a műszaki kifejtés a szabványban található. – Tűzjelző rendszer, tűzoltó berendezések, villamos berendezések, villámvédelem, stb. Az épületek tűzvédelmi követelményei jellemzően jogszabályban találhatók.

Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek BM OKF honlapról letölzhető: – Tűzoltóság/ Tűzmegelőzés/ új Országos Tűzvédelmi Szabályzat 4. témakör – Villamos berendezések, villámvédelem, és elektrosztatikus feltöltődés elleni védelem Betartása adja a megfelelő biztonsági szintet, de segédanyagként is alkalmazható. Lényegében a szabvány kiegészítéseként is felfogható, mint Nemzeti Előszó.

A biztons á g megfelelősége A biztonság megfelelő (elfogadható), ha a műszaki megoldás megfelel a vonatkozó jogszabályban, tűzvédelmi műszaki irányelvben (TMI) és szabványban foglalt követelményeknek. A műszaki, tűzvédelmi előírások az „átlagos” berendezésre, épületre adnak megfelelő választ. Az előírások nem vehetik figyelembe az egyedi – átlagostól eltérő – épületek igényeit. Nem tolerálja a kreatív megoldásokat! Az előírás szerinti megoldás az ilyen esetekben költséges lehet, esetleg nem is kivitelezhető.

Jogszab á lyi lehetős é g OTSZ deklarálja mely előírások számítanak – tűzoltóságok beavatkozásával kapcsolatos követelménynek, tűzvédelmi használati előírásnak, – létesítési előírásnak. A követelményektől kérelemre - más, legalább azonos biztonsági szintet nyújtó előírás megtétele esetében - eltérés engedélyezhető. A hatáskört Korm. rendelet telepíti: – létesítési előírás alól BM OKF. – használati szabály alól Katasztrófavédelmi Kirendeltség A rendelet néhány előírása alól eltérés nem engedélyezhető.

Szabv á ny „ probl é m á k ” Az OTSZ által hivatkozott szabványban, műszaki követelményekben foglaltak is betartandó előírások. Meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a TMI, szabvány alkalmazása ne legyen kötelező, csak a TMI-vel, szabvánnyal létrehozott biztonsági szint betartása a kötelező érvényű. A vonatkozó műszaki követelmény előírásától eltérő, de azokkal legalább egyenértékű biztonságot nyújtó műszaki megoldásokat a BM OKF bírálja el.

Elt é r é s, egyen é rt é kűs é g Az eltérési engedély kérelem az alábbiakat tartalmazza: – a pontos helyszín, az érintett építmény megnevezését; – típusterv esetén annak pontos beazonosíthatóságát; – a tűzvédelmi szabály vagy szabvány azon részét, amelyre az eltérési kérelem vonatkozik; – az eltérés indokát; – kérelemhez mellékelni kell a tervezett eltérő megoldás olyan részletességű műszaki dokumentációját, amely bizonyítja, hogy az eltérő megoldás a rendelettel megállapított tűzvédelmi műszaki követelményben, tűzvédelmi szabályban vagy szabványban foglalt előírásokkal legalább egyenértékű biztonságot nyújt.

Az elt é r é s bizony í t á sa „Elfogadott” műszaki megoldások megajánlásával. – Empirikus tapasztalatok figyelembe vétele – „gondolat kísérletek” alapján Sok esetben az egyenlő biztonságot nyújtó megoldások összevetése nem megoldható, nem eldönthető a kérdés tapasztalat híján. – A kérelmezőnek bizonyítania a biztonságosságot – Nem kizárható a szubjektiviás

Sz á m í t ó g é p Szimulációs programok létjogosultsága. A szimuláció alapja egy matematikai-fizikai modell. (képlet) Véges-elem módszer. – A jó eredményhez „hatalmas” gépkapacitás szükséges. – Ezt évről-évre könnyebb teljesíteni. Mindig van hiba a valósághoz képest. – Az eltérés %-os eloszlású, nem azt jelenti, hogy vagy jó, vagy nem jó.

Köszönöm a figyelmet!