Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény tervezete 2015. 10. 20.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Urbán Ferenc Ábel: A KIR megújítási lehetőségei
Advertisements

Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
AZ ÚJ SZABÁLYSÉRTÉSI TÖRVÉNY
1 Munkáltatók részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági- és üzleti szféra felé.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Dr. Bujdosó András Imre főosztályvezető
Munkavédelmi előírások rendszere
Elektronikus dokumentumok
Az anyakönyvi igazgatás
A Ket. tervezett módosítása
A MÓDOSÍTÁS (T/4855. számú törvényjavaslat a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (Ket.)
ÖNKORMÁNYZATI SZAKMAI NAP
1 eEgészség – Digitális Aláírás Előadás a projekt lezárásához „Megbízható harmadik fél szolgáltatás, a digitális aláírás bevezetése az egészségügyi ágazatban”
ORFK PORTÁL On-line bejelentések rendszere
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
A fogyasztóvédelemről szóló évi CLV. törvény módosítása A békéltető testületeket érintő tervezett változások Dr. Mozolai Mónika osztályvezető 2012.
Magyar Controlling Egyesület 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Telefon / fax: 06/1/ Honlap: Számviteli.
Munkahelyi egészség és biztonság
Transzparencia, információszabadság és közérdekű adatok nyilvánossága Dr. Fazekas Judit Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős helyettes.
Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat (EKG) – a Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszer alapinfrastruktúrája
Működőképes Elektronikus Ügyintézési Modellek e-Szignó Üzleti Megoldások Barsi András Attila Microsec Kft november 12.
A JOGI SZEMÉLY ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI
KÖZBESZERZÉSEK ELLENŐRZÉSE
A közigazgatási hatósági eljárásról és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény A kérelemtől a bírósági felülvizsgálatig Új jogintézmények a KET-ben.
Védjegybejelentés elektronikus úton László Áron Márk.
Elektronikus eljárás a polgári perben
Elektronikus fizetési meghagyás
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
Elektronikus ügyintézés a nyugdíjbiztosításban
A szakfordítói és tolmácsolási tevékenység jogi szabályozása és felülvizsgálatának lehetséges irányai Dr. Németh Szabolcs Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium.
INTÉZMÉNYI KÖR NYILVÁNTARTÁS AKKREDITÁCIÓ ENGEDÉLYEZÉS.
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
Önkormányzati ASP Központ felállítása projekt
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FŐFELÜGYELŐSÉG 1 Gábriel Edit Engedélyezési Főosztály január 21. felsőfokú ügyintéző.
A szolgáltatási irányelv alkalmazásából nyíló lehetőségek a kkv-k számára A gazdasági élet stratégiái június 28. Külügyminisztérium.
Felkészülés az elektronikus fizetési meghagyás (e-FMH) eljárásra informatikai szempontból május 19. Felkészülés az elektronikus fizetési meghagyás.
Elektronikus számlázás jogi szabályozása, kontírozás dr. Kovács Ferenc APEH Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási főosztály osztályvezető.
KÖFOP E-ingatlan-nyilvántartás kialakítása (e-ING) Szőnyi Lőrinc.
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) Országos Statisztikai Tanács szeptember 16 Mezősiné Rózsár Erika KSH Igazgatási osztály.
TÁJÉKOZTATÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV.
Az önkormányzati ASP rendszer jegyzői szemmel Dr. Vincze Ferenc címzetes főjegyző Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Pajna Sándor vezérigazgató eKÖZIG.
A járási rendszer megújítása
Munkáltatói intézkedések közlésének Hszt. szerinti szabályozása
A közszolgálati Tisztviselők jogviszonya
Újratervezés a hazai közigazgatási eljárásjogban
Úton az elektronikus levéltár felé
Elektronikus aláírás és iratkezelés
A közigazgatási perek április 3..
E-ügyintézés az adózásban 2006.
ISO/IEC Software Asset Management szabvány
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
2016. február-március Dr. Máté Zsolt főosztályvezető
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) tervezete
Foglalkoztatási – Munkavédelmi – Munkaügyi Elektronikus ügyintézés.
Az önkormányzati ASP és az önkormányzatok elektronikus ügyintézési feladatai Pécs, november 23.
HITELESSÉG KÉRDÉSE eIDAS A GYAKORLATBAN – MI VÁLTOZOTT JANUÁR 1. UTÁN.
A helyi önkormányzat, mint elektronikus ügyintézést biztosító szerv január 1. napjától ellátandó feladatai Dán Mihály e-közigazgatási referens Budapest,
Közbeszerzési Döntőbizottság
1/15/2019 Az uniós bel- és igazságügyi informatikai rendszerekkel és az interoperabilitással kapcsolatos jogharmonizációs kérdések október 10. Belügyminisztérium.
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Előadás másolata:

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény tervezete

Egységes e-közigazgatási törvénytervezet Kormányzati célkitűzések megvalósítása I. 1-ig: minden ügy legyen indítható elektronikusan, kivéve ahol az ügy természete miatt szükséges a személyes megjelenés jöjjön létre egy egységes szolgáltatási portál 2020-ig: minden ügy intézhető legyen elektronikusan vállalkozások esetén kizárólagos az elektronikus út DNFP elektronikus ügyintézés egységesen szabályozandó kiterjesztés egészségügyre és más szolgáltatásokra is Jogharmonizációs kötelezettségek teljesítése: eIDAS rendelet

Egységes e-közigazgatási törvénytervezet A tervezet elemei Az elektronikus ügyintézés általános szabályai: az ügyféllel való kapcsolat Interoperabilitási szabályozás: a szervek informatikai együttműködése EIDAS rendelet átültetéséhez szükséges rendelkezések Kapcsolódó módosítások Az egységes törvényi szabályozás kérdése Nem célszerű megoldás De BM vezetői döntés

Szabályozás felépítése Elektronikus ügyintézés szabályozása az ügyféllel való kapcsolatot szabályozza A szervek közötti együttműködés: megújuló Interop. törvény Biztonsági követelmények: Ibtv., Navtv. A belső működés nem igényel törvényi szintet (rendeletek, belső szabályozók) Átstrukturált megközelítés

I. E-ügyintézés: a tervezet vívmányai Egységes digitális ügyintézési tér amelyben az ügyfél az ügyeit egységes felületen (is); egységes logikával; egységes eszközökkel intézheti a különböző szervekkel, szolgáltatókkal. Felügyelet által koordinált fejlesztések Az ügyfél általános joga az e-ügyintézésre Vállalkozások, egyéb jogi személyek: kötelező és kizárólagos Természetes személyek: főszabályként csak lehetőség Szervek felkészülési kötelezettsége – Megfelelő felkészülési idő mellett

I. E-ügyintézés: az ügyfél jogai ügyeit elektronikusan intézni, nyilatkozatait elektronikus úton megtenni elektronikusan fizetni elektronikus tájékoztatásra Az ügyfél jogosult körét törvényben kell meghatározni e törvény kötelezővé teszi: nem természetes személyek, valamint jogi képviselők számára feltéve, hogy a szerv biztosítja a feltételeket Kötelezően elektronikusan intézendő ügyek

I. E-ügyintézés: a tervezet vívmányai Szolgáltató jelleg Egységes szolgáltatási felület Interaktív ügyintézési alkalmazások, megoldások jogszabályi támogatása Integrált ügyindítás támogatása Bizonyos esetekben akár chaten, skype-on stb. történő ügyintézés Az ügyfél kérheti, hogy a szerv helyette szerezze be az ügyhöz szükséges adatokat más nyilvántartásokból Előremutató szabályozás Egységes, ágazatfüggetlen szabályozás (eltávolítás a Ket.-ből) A hatály kiterjesztése: hatóságok, bíróságok, kamarák, közszolgáltatók stb. is SZEÜSZ modell továbbfejlesztése Erősebb felügyelet ÁKR., Közigazgatási perrendtartás, Pp, felülvizsgálat összhang KÉR, Kormányzati Adatközpont, ASP, kormányablak kapcsolódások

II. Szervek közötti informatikai együttműködés – a szabályozás mozgatórugói A közfeladatok ellátása hatékonyságának növelése A szervek az ügyfelek szükségtelen terhelése nélkül, egymással együttműködve intézzék az ügyeket Szervek adminisztratív terheinek, költségeinek csökkentése Eljárások gyorsítása Adminisztratív terhek csökkentése nem elektronikus ügyintézés esetén is A több szervet érintő ügyek mögöttes eljárási folyamatainak elektronikus útra terelésével

II. Szervek közötti informatikai együttműködés: a tervezet fő vívmányai Közig. IT fejlesztési alapelvek, átfogó követelmények meghatározása Szervek közötti kapcsolattartás egységes szabályozása Elérhetőségek, a kapcsolattartás módja, kézbesítés szabályozása Kapcsolattartás főszabályként elektronikusan Szervek közötti kiterjedt együttműködés előírása Kötelező megkeresés, ha az információ máshol rendelkezésre áll Megkeresések elektronizálása és gyorsítása Döntéshozatali és nyilatkozattételi együttműködés előírása Felügyeleti rendszer kiterjesztése

II. Szervek közötti informatikai együttműködés – szolgáltató jelleg Eljáráshoz szükséges adatok átvétele más szervtől ha arra az ügy elintézéséhez szüksége van, az más együttműködő szervnél rendelkezésre áll jogosult az adat kezelésére (de az ügyfél maga is rendelkezésre bocsáthatja) Döntéshozatali együttműködés a még meg nem született nyilatkozatok és döntések beszerzése iránt is eljárjanak a szervek az ügyfél helyett ha a döntéshez egy másik szerv döntése vagy nyilatkozata szükséges, a szerv jogosult megindítani az eljárást, beszerezni a nyilatkozatot (elektronikus úton)

II. Szervek közötti információátadás formái legalább az információt adó szerv részéről automatikus, információátadási felületen keresztül lehetőség van teljesen automatizált átadásra is, kötelező, ha ezt kormányrendelet előírja, lehetőleg ezt kell alkalmazni. Automatikus információátadás ha nincs lehetőség automatikus információátadásra, nem tömegesen előforduló vagy egyedi megítélést igénylő adatátadások esetén. Egyszerű információátadás

III. eIDAS Rendelet átültetése eIDAS rendelet átültetése 910/2014/EU rendelet a belső piacon történő elektronikus tranzakciókhoz kapcsolódó elektronikus azonosításról és bizalmi szolgáltatásokról július 1-jétől közvetlenül alkalmazandó átültetés kötelezettsége Az átültetés módja Elektronikus aláírásról szóló törvény hatályon kívül helyezése Bizalmi szolgáltatások hazai feltételeinek szabályozása Külföldi szolgáltatások elismerése Kapcsolódó felülvizsgálat: okiratok hitelessége stb.

Hatályba lépés és átmeneti rendelkezések E-ügyintézés: Főszabályként: július január 1-től az ügyek elektronikus intézését a törvényben meghatározottak szerint kell biztosítani Hatálybalépést követő 6 hónapig ütemterv a bevezetésre, amit a Felügyeletnek el kell küldeni. Együttműködés: Főszabályként: január január 1-től az informatikai együttműködést minden szervnek biztosítania kell eIDAS július 1. (EU-s rendelettel összhangban)

Kapcsolódó feladatok Jogalkotási feladatok: Ágazati szabályozások felülvizsgálata: az új szabályozással való összhang biztosítása Végrehajtási rendeletek megalkotása Fejlesztési feladatok Központi szolgáltatások továbbfejlesztése Szervek fejlesztései Felügyelet továbbfejlesztése Létszámbővítés Szakmai kompetencia fejlesztése