Személyes életvezetés. 5. Szenvedés Jákob találkozása a fáraóval 1Móz 47:9- 130 év „kevesek és nyomorúságosak.” Szerette az életet, de sok nyomorúságot.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

A kiáltó világ.
Manipuláció helyett szolgálat a társkapcsolatban
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
MONDJÁTOK EL AZ EMBEREKNEK
A házasság még nem a mennyország
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Húsvét az élet ünnepe.
A SIKERES ÉLET TITKA.
A keresztség A befogadás szentsége.
Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Szüntelen imádkozzatok. 1.Thessalonika 5: 17
MI AZ IMÁDSÁG ? (Pecznyik Pál verse ).
Isten?.
„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3
Lelkésztestületi ülés Ramocsaháza, március 27.
Ady Endre: Karácsony Webgabona Kft.
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Ady Endre Karácsony előadja Szabó Gyula.
Advent alatt ti földön élő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
Ballagók búcsúztató áhítata.
Boldog 2014-et !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Boldogok, kik szegények lélekben. Boldogok, mert övék lesz a menny.
Örvendjetek, vigadjatok,
Készítette: Jon A. Palmer
Készítette: Jon A. Palmer
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
ISTEN hozott köztünk!.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
„Szüntelenül imádkozzatok!” (1 Tessz 5,17) Az idén egy népes ökumenikus csoport választotta ki az igét az Egyesült Államokban, Szent Pálnak a tesszalonikai.
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
JÓ REGGELT !.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
JÓ REGGELT !. Ki teremtette ezt a világot, az egész világot, az egész világot? Ki teremtette ezt a világot, Atyánk Istenünk! Ki teremtette a sok csillagot,
KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás. ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján.
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !. Valami véget ér, kezdődik más talán. Látod, megyünk az élet sivatagán. Gyere, mert lépni muszáj! Refr: Szinte.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
55.
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
Igeolvasás „1Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. 2Ismerek egy embert a Krisztusban: tizennégy.
Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
376.
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
Az Élet Igéje március.
A teremtő és gondviselő Atya
B) A Megváltó Isten, Jézus Krisztus váltságműve
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Előadás másolata:

Személyes életvezetés

5. Szenvedés Jákob találkozása a fáraóval 1Móz 47: év „kevesek és nyomorúságosak.” Szerette az életet, de sok nyomorúságot élt meg. Földi életünk tele van sok elkerülhetetlen szenvedéssel – sírva születünk

Testi eredetű szenvedések – betegségek – baleset Testi eredetű szenvedések – betegségek – baleset Nagy különbségek Keresztyénként is nagy titok – miért? Egy válasz: a szeretetünk próbatételei. (Mt 25: 31-46) Vannak lelki eredetű szenvedések Vannak lelki eredetű szenvedések Keserűség, bánat, csődhelyzet által kiváltott depresszió, pánikbetegség. Ismeretlen eredetű skizofrén, más elmét érintő betegségek. A testi és lelki eredetű betegség kölcsönhatásban van egymással

A szenvedést e földön megszüntetni nem lehet. A szenvedést e földön megszüntetni nem lehet. Hatalmas apparátus – intézmények („egészségügy”) Bizonyos betegségeket legyőztek: pestis, kolera, gümőkór, himlő, gyermekbénulás Újabbak jelentkeznek: AIDS, ebola, madárinfluenza. Isten végzése:

„Azért várja ennyire, mert a teremtett világ az elmúlás hatalma alá van kényszerítve. Nem önként, hanem Isten akarata szerint, aki így rendelkezett. Ugyanakkor, a teremtett világ is abban a reményben él, hogy a romlás rabszolgaságából fel fog szabadulni, és ugyanazt a dicsőséges szabadságot fogja élvezni, amit az Isten gyermekei. Jól tudjuk, hogy mind a mai napig az egész teremtett világ úgy sóhajtozik és szenved, mint a terhes asszony szüléskor. De nemcsak a teremtett világ, hanem még mi magunk is ugyanígy sóhajtozunk. Pedig mi előleget kaptunk a Szent Szellemből! Mégis sóhajtozva várjuk, a testünk megszabadítását, hogy ezzel teljesen Isten fiaivá váljunk.” Róm 8:20-23

Az emberi gyógyulni akarás számtalan visszaélésre ad lehetőséget Az emberi gyógyulni akarás számtalan visszaélésre ad lehetőséget A csodagyógyítók sokasága Kiss professzor: pszichikus hit ereje démonikus megkötözöttség veszélye Vannak kikerülhetetlen szenvedések Vannak kikerülhetetlen szenvedések Járványok, természeti katasztrófák, háborúk, balesetek, öregség, gyász, csődhelyzet, stb. Vannak magunknak szerzett, kikerülhető szenvedések Vannak magunknak szerzett, kikerülhető szenvedések Szertelen, felelőtlen étkezés – italozás – túlhajszolás a munkában, valamilyen siker elérésében – fegyelmezetlen gátlástalanság, hősködés a szórakozásban, kéjes vágyak kielégítésében, a közlekedésben, dohányzás

Isten és a szenvedés Isten és a szenvedés Isten meghatározott testünk, lelkünk – egész életünk – számára egy erkölcsi rendet. Ezt nem lehet büntetlenül átlépnünk. Isten odafigyel minden szenvedésünkre – csak az történhet, amit Isten megenged. (pl. Jób) Aki bármilyen szenvedését Isten kezéből fogadja, annak Isten javára munkálja a szenvedést. „Egészen biztosak vagyunk benne, hogy minden összedolgozik azoknak a javára, akik Istent szeretik, és akiket Ő a saját terve szerint elhívott” (Róm 8:28)

- Világossá teszi, hogy múlandó ember vagy. - Világossá teszi, hogy múlandó ember vagy. - Felkelti érdeklődésedet, hogy mi van a halál után - Kinyitja szívedet Isten felé - Késztet, hogy rendezd dolgaidat Istennel és emberekkel - Alázatra nevel - Megtanít imádkozni - Isten mennyei világa felé fordít

Van boldog szenvedés Van boldog szenvedés Olyan hit, eszme, szellemi cél tölt be, hogy boldoggá tesz az érte vállal szenvedés - Az anyák szülési fájdalma - A hazafiság túlfűtött eszméje - Téveszmével is lehet valaki ennyire telített - A Krisztusért való szenvedés különlegessége „Boldogok, akiket Isten igazsága miatt üldöznek, mert övék a mennyek királysága. Boldogok vagytok, amikor az emberek miattam megsértenek titeket, üldöznek, és mindenféle gonoszságot hazudnak rólatok. Legyetek boldogok és örüljetek, mert hatalmas jutalom vár rátok a Mennyben! Hiszen így üldözték az előttetek élő prófétákat is.” Mt 5:10-12) A szenvedés fájdalmát is magára veszi.

6. A halál „Biztos, mint a halál” Rideg, kegyetlen ellenség Rideg, kegyetlen ellenség Hatalmas küzdelem ellen (az idejét sikerült kitolni) Pszichológusok kísérlete: megbarátkozni vele. Ateista szemlélet: „a semmitől nem kell félni” Ateista szemlélet: „a semmitől nem kell félni” Keleti vallások – újraszületés – sötét, pesszimista életszemlélet; nirvána – beolvadás a semmibe, a személytelen istenségbe, vagyis megsemmisülés Keleti vallások – újraszületés – sötét, pesszimista életszemlélet; nirvána – beolvadás a semmibe, a személytelen istenségbe, vagyis megsemmisülés

Keresztyén reménységünk az örök élet Keresztyén reménységünk az örök élet - Jézus Krisztusban vetett hit által van örök életünk - Nem azért, mert annyira jók volnánk – mert megváltott! - Út lett az átok földjéről a Mennybe - „Tudjuk, hogy ez a „sátor”, amelyben itt a földön élünk, vagyis a testünk, egyszer el fog pusztulni. De Isten készített a számunkra a Mennyben örökké tartó lakóhelyet, amit nem emberek építettek.” 2Kor 5:1 „A mi igaz hazánk azonban a Menny. Szabadítónkat, az Úr Jézus Krisztus is a Mennyből várjuk: onnan fog visszajönni. Ő fogja megváltoztatni jelenlegi földi testünket, hogy hasonló legyen az ő dicsőséges testéhez. Jézus ereje fogja ezt a változást véghezvinni. Ugyanezzel az erővel fog uralkodni minden és mindenki fölött.” Fil.3:20-21