Nyugat Itthon Dél-Alföld. Hallotta - e, hogy Békéscsabán látható a világ legnagyobb Munkácsy gyűjteménye?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

Mennyire ismered Magyarországot?
Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár hat fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra fontos információkhoz.
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Összefogáson alapuló hagyományőrzés a Móri kistérségben
Készítette: Albert Krisztina
A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér hét fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra.
Készítette: Tóth Evelin
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett.
KAPOSVÁR A VIRÁGOK ÉS A FESTŐK VÁROSA....
Katona József szülőháza Kecskeméten. Katona József 1791 Katona József szülőháza Kecskeméten. Katona József november 11-én született Kecskeméten.
NYON 1.
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Turizmus a Dél-alföldi régióban
5. NAP.
Szendrő nevezetességei
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Készítette: Greges Dániel
Szatmár-Szatmár Szilvaút
Szilvásvárad turizmusa
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz.
Budapest.
Készítette:Szőke Gréta
Budapest turisztikai marketingje
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Klauzál Gábor Élete és munkássága!
Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság
A Kárpát medence kialakulása
Budapest nevezetességei!
2. Ismerkedés a Damjanich Múzeummal
Szigetszentmiklós Készítette:Brigi. Szigetszentmiklós Pest megye délnyugati részén, a főváros szomszédságában, a Csepel szigeten elhelyezkedő több mint.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Készítette: Bujdosó Villő
DEBRECEN I. RÉSZ.
Petőfi Sándor Emlékmúzeum
Határtalanul pályázat
ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS VESZPRÉMBEN. AZ 1000 ÉVES VESZPRÉM „A KIRÁLYNÉK VÁROSA” –A történelmi múlt fontossága Két pólusú városi struktúra.
Múzeumok 10 megye múzeum.
Pécs-Megyeháza.
GYULA VÁROS Egy gyönyörű város sok szép kép kíséretében zene: Magna Cum Laude- Vidéki Sanzon /gyulai zkr./
Vörösmarty-emlékhelyek Magyarországon
A Wikipédiából, a szabad enciklopédia felhasználásávavl készítettem.,a Peles –Kastélyról ezt az összeállítást. Rámánia legszebb és legnevezetesebb emlékművéről,
Szigetszentmiklós Készítette:Bakos Márk. helység elnevezése a földrajzi környezetére és védőszentjére utal. A város címere szabályos tárcsapajzs. A címer.
Susann Nordströms Orkester - True Love
Készítette: Hundzsa Ferenc Jenei István Szombati Sándor Felkészítő tanár: Borbola Tímea Erkel Ferenc Gimnázium, Gyula.
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
SZÉKESFEHÉRVÁR.
TÁMOP F-14/1/KONV b. Pályaorientációs szolgáltatások alprogram Projektzáró rendezvény, Görög Márta.
Vallási emlékek és vallások a mai Magyarországon
A Járási Hivatal, ahogy mi látjuk
Zene:Edvard Grieg.Morning Mood.
Veresegyház.
Székelykeresztúr Fekvése:
Pályaválasztási Kiállítások 2008
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Tiszta iszonyat a Wall-Street
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita
Kolozsvár.
Kolozsvár június 7..
Székelykeresztúr június 8..
Előadás másolata:

Nyugat Itthon Dél-Alföld

Hallotta - e, hogy Békéscsabán látható a világ legnagyobb Munkácsy gyűjteménye?

Tudta - e, hogy a békéscsabai Kolbászfesztivál az ország egyik legrangosabb gasztronómiai rendezvénye?

Tudta-e, hogy dévaványán Európa legnagyobb testű madara a Túzok mellett számos védett állatfajjal ismerkedhet meg: szalakóta, fülesbagoly, kuvik, ki-és nagykócsag, hamvas réti héja, réti és parlagi sas, vándorsólyom és a vidra. Ezért érdemes ellátogatni a Körös-Maros Nemzeti Park Réhelyi Látogatóközpontba.

Tudta-e, hogy Békés megye legjobb gyógyvize Gyomaendrődön található?

Tudta-e, hogy az évtized legnagyobb harcsáját a Templom-zugi holtágból fogták ki?

Tudta-e, hogy a kecskeméti Hírös Hét Fesztivál 1934 óta minden év augusztusában színes kulturális programokkal és a térségi termények kiállításával várja az érdeklődőket?

Tudta-e, hogy Kecskemét belvárosa Magyarországon egyedülálló szecessziós stílusú városközpont? Látogasson el Kecskemétre, és tekintse meg a Városházát, a Cifrapalotát és az Ifjúsági Otthont!

Tudta-e, hogy a jelenleg képtárként működő Cifrapalota népművészeti ihletettségű színes díszei a Zsolnay-gyárban készültek?

Tudta-e, hogy évszázados statisztikák adatai bizonyítják, hogy Szegeden süt legtöbbet a Nap. (2100 óra/év)

Tudta-e, hogy Szegeden rendezik az országban a legrégebbi és legnagyobb szabású Szabadtéri Játékokat, melynek előadásait a legtöbb nézőt (4000 fő) befogadó lelátóról tekintheti meg a közönség.

Tudta-e, hogy a Hercegszántó melletti Vodica-Máriakert kegyhelyen található a világ legnagyobb acélból készült Mária szobra, mely 10 és fél méteres. A szobrot Rigó István pécsi szobrászművész készítette el két év alatt.

Tudta-e, hogy Baján található az ország egyetlen olyan köztere, mely a Velencei Szent Márk térhez hasonlóan három oldalról épületekkel határolt, és nyugati oldala gyönyörű kilátást nyújt a Duna mellékágára a Sugovicára és a szemközti Petőfi-szigetre.

Tudta-e, hogy I. Ferenc József kétszer járt Mezőhegyesen. Második látogatásán (1872.) megtekintette a 20. majori ménest. Ezt dombormű örökítette meg, mely a reprezentatív ménesbirtoki központban, a Fedett lovarda falán látható (Kozma F. u. 30.). Látogasson el a Világörökségi várományos Mezőhegyesi Ménesbirtokra!

Tudta-e, hogy József Attila Makón járt gimnáziumba és itt született első verses kötete a Szépség koldusa. Látogasson el Makóra a József Attila Múzeumba és az Espersit- házba ahol kiállítás mutatja be az itt töltött időszakot.

Tudta-e hogy Szarvason van a Történelmi Magyarország közepe? Látogasson el Szarvasra, ahol a Kárpát-medence földrajzi középpontjánál, a Holt-Körös partján szélmalom áll.

Tudta-e hogy, Szarvason van az ország egyetlen működőképes, eredeti helyén fennmaradt szárazmalma? Látogasson el Szarvasra, s tekintse meg az 1836-ban épült ipartörténeti műemléket.

Tudta-e hogy Szarvason van Magyarország legnagyobb arborétuma? A 82 hektáros területen 1600 féle fa – és cserjefaj, 250 lágyszárú növényváltozat figyelhető meg.

Tudta-e, hogy Jókai Mór: A kőszívű ember fiai című regényének Richárdját Virágh Gedeonról mintázta, akinek szülőháza, a Virágh – kúria a mai napig áll és látogatható? Látogasson el Kunszentmiklósra!

Tudta-e, hogy a Nyakvágó Csárda valós történetről kapta a nevét, amiről Petőfi Sándor kunszentmiklósi látogatásáról Pestre hazatérve verset is írt, melynek címe „A csárdásné a betyárt szerette”? Látogasson el Kunszentmiklósra!

Tudta-e, hogy Gyulán található az egyetlen épen maradt közép-kelet- európai, síkvidéki, gótikus téglavár.

Tudta-e, hogy a gyulai Várfürdőben található az a mezei juhar, melynek lombja alatt komponálta egykoron Erkel a Bánk bánt.

Tudta-e, hogy a gyulai Százéves Cukrászda valójában több mint száz éves? 1840 óta üzemel, ezáltal a második legrégebbi cukrászda Magyarországon.

Tudta-e, hogy Gyula 600 éves múltjával, történelmi atmoszférájával, számos műemlékével, látnivalóival, szobraival, szökőkútjaival, parkjaival, kulturális intézményeivel, sokszínű rendezvényeivel, konferenciáival, a megújult belvárosával elnyerte a Kultúra Magyar Városa 2008 címet.

Tudta-e, hogy Erkel Ferenc, a magyar nemzeti opera megteremtője, a himnusz megzenésítője Gyulán született november 7-én.

Tudta-e, hogy amikor a békési polgárok meg akarták akadályozni, hogy a harangszó a település határain túl ne hallatszódjék, madzaggal kerítették körbe Békést? Ezt a hagyományt elevenítik fel a Madzagfalvi Napok rendezvénysorozat keretében. Látogasson el Békésre, a Madzagfalvi Napokra, melyet röviden így jellemezhetünk: sport, kultúra, hagyományápolás, elszármazottak találkozója, szórakozás és három napos mulatság.

Tudta-e, hogy a szegedi Dóm Magyarország legnagyobb XX. századi temploma?

Tudta-e, hogy az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark kiállításaival Magyarország egyetlen tematikus élményparkja, ahol a vendég egész napon keresztül változatos programok között csemegézhet?

Tudta-e, hogy a Kalocsai Porcelánfestő Manufaktúra termékei között 200 különféle kézzel festett porcelán, porcelán étkészlet és porcelán díszműáru található.

Tudta-e, hogy Hajóson mintegy 1300 löszbe vájt borospince és egyre több vendégfogadásra is alkalmas pince-apartman várja a borozgatni és kikapcsolódni vágyókat!

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Bővebb információ: Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság Tel.: Web: