Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egészségnevelés óvodásoknak, kisiskolások és a tinik körében Hogyan fejlesztjük az egészséges életmód stílust az óvodások, kisiskolások és a tinik körében?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egészségnevelés óvodásoknak, kisiskolások és a tinik körében Hogyan fejlesztjük az egészséges életmód stílust az óvodások, kisiskolások és a tinik körében?"— Előadás másolata:

1 Egészségnevelés óvodásoknak, kisiskolások és a tinik körében Hogyan fejlesztjük az egészséges életmód stílust az óvodások, kisiskolások és a tinik körében?

2 Az egészség minden embernél a fizikai, szellemi és szociális jólétet jelenti. Az egészség nem csak azt jelenti hogy nem vagyunk betegek Az egészség nem csak kémiai,biológiai vagy genetikai tényezőktől függ hanem a pszihologiai és szociális tényezőktől is.

3 Pszihoszociális tényezők Egészséges életmód Szociális és érzelmi képességeink Az egészségről és az egészséges életmódról alkotott véleményünk Szociális és kulturális normáink

4 Az egészséges életmod Kiegyensúlyozott és egészséges étrend Mozgás, torna, sport Betegségek megelőzése, oltások, rendszeres orvosi ellenőrzések Az alvás program betartása

5 A felnőttek befolyásoljak a legjobban a gyerekeket,a szülök az ideális jelképek. A felnőttek befolyásoljak a legjobban a gyerekeket,a szülök az ideális jelképek.

6 1.A nagyfokú cukortartalmú ételek (kivétel a friss gyümölcsök és a zöldségek) - tészták, cukorkák és egyéb hasonló termékek - tészták, cukorkák és egyéb hasonló termékek Az egészségtelen ételek

7

8

9

10 KIVÉTELEK

11

12 Magas zsírtartalmú ételek Hamburger, pizza, szalma krumpli, majonézzel készült ételek, margarin, olvasztott sajt, kövér,zsíros húsfélék,felvágottak, és egyéb hasonló ételek.

13

14 Magas só tartalmú ételek Csipszek,sós kekszek, sós sósperecek, sós sticksek,snacksek, sós mogyorók és ehhez hasonló ételek.

15

16 Üdítők Minden fajta üdítő kivétel az ásványvíz és a palackozott ivóvíz.

17

18 Kivételek

19 A nem becsomagolt élelmek Kivételt képeznek a banán és a citrusfélék Ömlesztett élelmiszerek Nem becsomagolt szendvicsek.

20

21 Kivételek

22

23 TANULJUNK MEG EGÉSZSÉGESEN ÉTKEZNI! Egészséges ételek piramisa

24 Néhány jó tanács Az ételmennyiség amit naponta megeszünk az az életkortól függjön Az étrend változékony legyen és biztosítja a napi kalória szükségletet Naponta 5 ször étkezzünk – 3 főfogás,és 2 tízórai. A reggeli étkezés a legfontosabb. Ellenőrizzük rendszeresen a súlyunkat. Sportoljunk

25

26 AZ EGÉSZSÉG NEM MINDEN, DE EGÉSZSÉG NÉLKÜL MINDEN SEMMIT NEM ÉR! AZ EGÉSZSÉG NEM MINDEN, DE EGÉSZSÉG NÉLKÜL MINDEN SEMMIT NEM ÉR! ÖRIZZÜK MEG AZ EGÉSZSÉGÜNKET! ÖRIZZÜK MEG AZ EGÉSZSÉGÜNKET!


Letölteni ppt "Egészségnevelés óvodásoknak, kisiskolások és a tinik körében Hogyan fejlesztjük az egészséges életmód stílust az óvodások, kisiskolások és a tinik körében?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések