Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Hernád-Pusztavacs Általános Iskola, mint referenciaintézmény Ráczné Kocsis Krisztina szakmai vezető.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Hernád-Pusztavacs Általános Iskola, mint referenciaintézmény Ráczné Kocsis Krisztina szakmai vezető."— Előadás másolata:

1 A Hernád-Pusztavacs Általános Iskola, mint referenciaintézmény Ráczné Kocsis Krisztina szakmai vezető

2 Az X, Y és a Z generáció X, aki felnőttként ismerte meg a számítógépet, és az internetet; Y, aki már gyermekkorban, A Z generáció pedig már úgy született, hogy ott volt a számítógép és az internet.

3 „Honnan fúj a szél?”… „változó” gyerekek.
„Változó kor”, „változó társadalmi igények” „változó” gyerekek. Mit kell tennie az iskolának, a pedagógusnak? „változtatnia” kell. megújuló pedagógusok.

4 Tanulóink a statisztikai elemzések alapján

5 Tanulóink a statisztikai elemzések alapján

6 Változások: a humán erőforrás megújulása

7 A Hernád-Pusztavacs Általános Iskola pedagógusai
2004-től folyamatos tantestületi, sokszor helyben szervezett továbbképzések készítik elő a változásokat. Tantestületünket a hatékony csapatmunka és az egyéni szakmai fejlődést támogató légkör jellemzi. Szakmai megújulásunkat pályázatokon való részvételek is támogatták. – TÁMOP Oktatásfejlesztés Hernádon, TÁMOP Referenciaintézmény Hernádon. Tanítóink, tanáraink részt vesznek intézményünk jó gyakorlatainak kiterjesztésében, a módszerek, technikák átvételében, alkalmazásában.

8 „Egy hajóban evezünk, és tudni véljük, hogy honnan fúj a szél.”

9 „Egy hajóban …

10 Műhelymunka a járási bemutatón

11 SZÍN – JÁTÉK - SZÍN - NAP…

12

13 Jó gyakorlataink 1. Kooperatív technikák alsó tagozatos magyar órákon
A jó gyakorlat azzal a céllal működik, hogy segítse a kompetencia alapú oktatást, a kooperatív tanulási technikák alkalmazását szövegértés- szövegalkotás kompetencia területen 1-4. osztályig - Duhaj Szidónia 2. Játsszunk! Mit? Mikor? Hogyan? Miért? A jó gyakorlat azzal a céllal működik, hogy segítse a kompetencia alapú oktatást, a játékosság módszerének alkalmazását szövegértés- szövegalkotás kompetencia területen 5-8. osztályig. Hozzájáruljon a hallgatók módszertani ismereteinek bővüléséhez. - Svébisné Komjáti Rozália

14 A Hernád-Pusztavacs Általános Iskola, mint referenciaintézmény
A referenciaintézményi szolgáltatás bemutatása: Fontosnak tartjuk, hogy mindig képesek legyünk megújulni. Dinamikusan változó szervezetként gyorsan reagálunk a környezet elvárásaira. Mintát adunk a partnereknek munka- és kommunikációs, továbbá kooperációs kultúrából. Az új elvárásokhoz igyekszünk gyorsan és adekvátan alkalmazkodni, a megrendelői igényeket figyelembe vesszük. A felnőttoktatás módszertanát is felhasználjuk.

15 A referenciaintézményi szolgáltatásunk céljai:
Alapvető célkitűzésünk, hogy a referencia-intézményi hálózat működésében történő aktív részvétellel hozzájáruljunk a járás, a régió közoktatásának fejlődéséhez. Fő célunkhoz kapcsolódó törekvéseink: nyitott oktatási – nevelési környezet megteremtése, intézményünk előnyös különbözőségének fenntartása, versenyképességünk hosszú távú megőrzése, a társadalmi igényeknek és szakmai követelményeknek történő megfelelés, figyelembe véve a helyi jellegzetességeket, az intézmény sajátos arculatát, belső innovációs képességeink fejlesztése, a tantestületi innovatív erők ösztönzése, szervezeti és módszertani kultúránk folyamatos fejlesztése, jelenlegi referencia-területeink stabilizálása, lehetőség vagy igény szerinti kiterjesztése, horizontális tanulási formák erősítése, tudatosabbá tétele.

16 Referenciaintézményi team-ek az intézmény életében
A referencia-intézményi működtetéshez két munkacsoport alakult: megvalósító munkacsoport: Duhaj Szidónia, Svébisné Komjáti Rozália. szervező munkacsoport: Gelle Ferencné, Kollárné Lovász Ildikó, Lantosné Simári Erzsébet. A munkacsoportok koordinálása a szakmai vezető feladata.

17 A megvalósító munkacsoport feladatai:
jó gyakorlatok átadása mentorálás ellenőrzés, önértékelés hospitálás bemutató órák tartása konzultáció szakmai megbeszélések dokumentálás

18 A szervező munkacsoport feladatai:
látogatók előzetes felmérése látogatások megszervezése látogatók fogadása, regisztrálása a terem- és tárgyi feltételek, IKT és multimédiás eszközök biztosítása catering biztosítása – bekészítések és ezek ellenőrzése a képzések közti szünet(ek)ben a bekészítések újra feltöltése a képzések befejeztével az eredeti állapot visszaállítása a fejlesztő műhelyek munkájában való részvétel a hálózati munkában való részvétel

19 A referenciaintézményi működés alapja
Elsősorban az intézményen belüli kiterjesztés. Fontos feladatunknak tekintjük ismereteinket átadni egymásnak, helyi bemutató órák szervezésével. Ez többéves hagyományra tekint vissza. Iskolánk több olyan bemutató órát is szervezett az utóbbi időben, melynek során járási, kistérségi pedagógusokat láttunk vendégül. Célunk a horizontális tanulás megteremtése volt.

20 A Hernád-Pusztavacs Általános Iskola

21 „Mivel mindenki a maga módján látja a világot, a maga módján éli meg nehézségeit és a sikereit. Tanítani annyi, mint megmutatni a lehetőséget. Tanulni annyi, mint élni a lehetőséggel.” Paulo Coelho


Letölteni ppt "A Hernád-Pusztavacs Általános Iskola, mint referenciaintézmény Ráczné Kocsis Krisztina szakmai vezető."

Hasonló előadás


Google Hirdetések