Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az egészség Készítette: Vida Fruzsina."— Előadás másolata:

1 Az egészség Készítette: Vida Fruzsina

2 Egészséges táplálkozás
Magyarországon többnyire zsíros, fűszeres ételeket fogyasztunk. A napot bőséges, egészséges reggelivel kell kezdeni, majd a nap folyamán még legalább ötször kell táplálkozni, akkor is leginkább egészséges ételeket kell fogyasztani (pl. zöldségek, gyümölcsök). Kerüljük a nehezen emészthető táplálékokat. Akkor mi lesz azokkal az ételekkel amiket szeretünk melyek zsírosak és fűszeresek? Az egészség és az egészséges életmód szempontjából fontos figyelnünk arra, hogy testünket egészséges tápértékű élelmiszerekkel lássuk el, hiszen a testünket egy egész életre kapjuk. A cél nem az, hogy tönkretegyük, hanem, hogy megfelelő táplálékkal tápláljuk.

3 Egészséges életmód: Az alvás
A szervezet számára nagyon fontos a napi átlagos 8 óra alvás, de ettől függetlenül természetesen ez is emberfüggő. Az alvásigényünket nagyon könnyen fel tudjuk mérni, teszteljük magunkat, egy héten át feküdjünk le különböző időpontokban és keljünk fel mindig az átlagos időben. Így a fáradtsági szintünkből ki tudjuk tapasztalni, hogy körülbelül, mennyi az az idő amire szüksége van szervezetünknek a megfelelő alvásmennyiségre.

4 Szellemi-lelki egészség
A betegségek, vagy a fáradékonyság, stressz többnyire lelki-pszichés problémákra vezethető vissza. Ha betegek leszünk inkább vegyünk igénybe alternatív gyógymódokat, melyek nem a testet kezelik, hanem leginkább a lelket. Súlyos betegségek esetében fontos a párhuzamos gyógyítás elve, mely szerint egyazon időben kezeltetjük a lelkünket-szellemünket és a testünket. Sokszor egy egyszerű kiütés vagy hasfájás még nem üti fel a fejünket, pedig már ezek is ismertető jelek, hogy valami nincs rendben. Fontos, hogy figyeljük testünket és ezzel párhuzamosan figyeljünk lelkünk-szellemünk rezdülésére, és ne féljünk segítséget kérni.

5 Megfelelő mennyiségű víz fogyasztása
Nagyon fontos, hogy rendszeresen napi 2 l folyadékot fogyasszunk. Sok ember csak 20 éves korától akar így folyadékot fogyasztani, ami bizony nem túl egészséges. Ha hirtelen kezdünk el sok vizet fogyasztani hirtelen túlterheljük a vesénket,puffadtságot fogunk érezni. Ezért folyamatosan szoktassuk rá testünket a napi min. 2 l víz fogyasztására. Fontos hogyha kávézunk, dohányzunk akkor több vizet igyunk, mert ez utóbbi két dolog vizet von ki a szervezetünkből ráadásul méreganyagokat is tartalmaz.


Letölteni ppt "Az egészség Készítette: Vida Fruzsina."

Hasonló előadás


Google Hirdetések