Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Alap ige: Márk 3,31-35.  Ha kommunikálunk egymással, mi ragad ránk?  Jézus soha sem panaszkodott az élethelyzete miatt.  Sokszor olvassuk, hogy feldúlt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Alap ige: Márk 3,31-35.  Ha kommunikálunk egymással, mi ragad ránk?  Jézus soha sem panaszkodott az élethelyzete miatt.  Sokszor olvassuk, hogy feldúlt."— Előadás másolata:

1 Alap ige: Márk 3,31-35

2  Ha kommunikálunk egymással, mi ragad ránk?  Jézus soha sem panaszkodott az élethelyzete miatt.  Sokszor olvassuk, hogy feldúlt állapotba került, haragudott, kiabált, feddett, tehát volt velünk gondja bőven. És ma is akad.

3  31 Ekkor megérkeztek anyja és testvérei; kint megállva beküldtek hozzá, és hívatták őt.  32 Körülötte pedig sokaság ült, és szóltak neki: "Íme, anyád, a fivéreid és nővéreid odakint keresnek téged!" 33 De ő így válaszolt nekik: "Ki az én anyám, és kik az én testvéreim?"  34 És végignézve a körülötte körben ülőkön, így szólt: "Íme, az én anyám és az én testvéreim.  35 Aki az Isten akaratát cselekszi, az az én fivérem, nővérem és az én anyám."

4  "Ki az én anyám? És ki k az én testvéreim?” - És nem beszél az édesanyával.  Ezen a tanításon nagyon sokan megbotránkoztak már.  Azoknak az embereknek, akik ezt nem tapasztalták meg, azoknak furcsa ez a dolog, és botrányos, hogy miért kellemesebb az időtöltés a testvéreinkkel, mint esetleg földi szüleinkkel vagy a vérszerinti testvéreinkkel.  Jézus testvérei, vajon hogyan éreztek?

5 A lélektanban döntő szerepe van az anyának. Kilenc hónapon át egy anyaméhben formálódunk, s utána még sokáig teljesen tehetetlenek vagyunk. Egy kiscsikó hamar lábra áll - az ember nem. Évekig az anyja játssza a gondviselő szerepét. Az ő testének sugárzása, lelkének érzései és gondolatai ívódnak belénk.

6  Mi vagyunk Jézus családja, akik az Atya akaratát cselekedjük! Akik beszélünk Vele, imádjuk Őt, időt töltünk Vele, mert szeretjük Őt!  Bennünk van az Ő beszéde?  Vesszük mi az Élő vizet?

7  A víz hiányára sokkal érzékenyebben reagál a szervezet, mint a szilárd étel megvonására. Étel nélkül akár néhány hétig is élhetünk, a víz megvonása azonban 4-5 nap alatt is végzetessé válhat. Különböző életkorokban másként érzékeljük a szomjúságot, a folyadékhiányra leginkább a gyerekek és idősek érzékenyek.

8  Ha nem isszuk az élő vizet, szomjan hal a szellemünk. A szellemünket táplálni kell. Naponta mennyi táplálékot adunk a testünknek, de a szellemünk sokszor éhezik.  A kísértések ellen és a próbák sikeréhez, szükségünk van szellemi táplálékra, különben elgyengülünk és ezért bukunk el gyakran!  A magvető példája…

9 Okuljunk a fügefa példájából! Mi mit teszünk azzal a fával, amelyik nem terem gyümölcsöt? Okuljunk a fügefa példájából! Mi mit teszünk azzal a fával, amelyik nem terem gyümölcsöt?

10 Tiszta Élő vízzel? Vagy hiábavalóságokkal? Ami bennünk van, azt adjuk tovább. Ha keserűség, fájdalom, sérelem van bennünk, akkor azt! De mit kell tennünk ezekkel? Ha pedig Krisztus élő beszéde van bennünk, akkor azt adjuk tovább. Őt visszük be az otthonunkba, a gyülekezetünkbe és mindenhová, ahol csak megjelenünk!

11 "Ezért most már ti sem vagytok többé idegenek, akik a nem zsidó népek közül jöttetek. Polgártársai lettetek Isten népének, és tagjai Isten nagy családjának. „  Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Mt 11:28 "Ezért most már ti sem vagytok többé idegenek, akik a nem zsidó népek közül jöttetek. Polgártársai lettetek Isten népének, és tagjai Isten nagy családjának. „  Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Mt 11:28

12 Jézus vár téged egy Vele való élő kapcsolatra. Ő a megoldás! Jézus vár téged egy Vele való élő kapcsolatra. Ő a megoldás!

13


Letölteni ppt "Alap ige: Márk 3,31-35.  Ha kommunikálunk egymással, mi ragad ránk?  Jézus soha sem panaszkodott az élethelyzete miatt.  Sokszor olvassuk, hogy feldúlt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések