Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Íme, az én anyám és az én testvéreim

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Íme, az én anyám és az én testvéreim"— Előadás másolata:

1 Íme, az én anyám és az én testvéreim
Alap ige: Márk 3,31-35

2 Mi ragad ránk? Ha kommunikálunk egymással, mi ragad ránk?
Jézus soha sem panaszkodott az élethelyzete miatt. Sokszor olvassuk, hogy feldúlt állapotba került, haragudott, kiabált, feddett, tehát volt velünk gondja bőven. És ma is akad.

3 Márk 3,31-35 31 Ekkor megérkeztek anyja és testvérei; kint megállva beküldtek hozzá, és hívatták őt. 32 Körülötte pedig sokaság ült, és szóltak neki: "Íme, anyád, a fivéreid és nővéreid odakint keresnek téged!" 33 De ő így válaszolt nekik: "Ki az én anyám, és kik az én testvéreim?" 34 És végignézve a körülötte körben ülőkön, így szólt: "Íme, az én anyám és az én testvéreim. 35 Aki az Isten akaratát cselekszi, az az én fivérem, nővérem és az én anyám."

4 Ne várj magyarázatot, éld meg!
"Ki az én anyám? És ki k az én testvéreim?” - És nem beszél az édesanyával. Ezen a tanításon nagyon sokan megbotránkoztak már. Azoknak az embereknek, akik ezt nem tapasztalták meg, azoknak furcsa ez a dolog, és botrányos, hogy miért kellemesebb az időtöltés a testvéreinkkel, mint esetleg földi szüleinkkel vagy a vérszerinti testvéreinkkel.  Jézus testvérei, vajon hogyan éreztek?

5 Az anya szerepe A lélektanban döntő szerepe van az anyának. Kilenc hónapon át egy anyaméhben formálódunk, s utána még sokáig teljesen tehetetlenek vagyunk. Egy kiscsikó hamar lábra áll - az ember nem. Évekig az anyja játssza a gondviselő szerepét. Az ő testének sugárzása, lelkének érzései és gondolatai ívódnak belénk.

6 Íme, az én anyám és az én testvéreim
Mi vagyunk Jézus családja, akik az Atya akaratát cselekedjük! Akik beszélünk Vele, imádjuk Őt, időt töltünk Vele, mert szeretjük Őt! Bennünk van az Ő beszéde? Vesszük mi az Élő vizet?

7 A víz hiányára sokkal érzékenyebben reagál a szervezet
A víz hiányára sokkal érzékenyebben reagál a szervezet, mint a szilárd étel megvonására. Étel nélkül akár néhány hétig is élhetünk, a víz megvonása azonban 4-5 nap alatt is végzetessé válhat. Különböző életkorokban másként érzékeljük a szomjúságot, a folyadékhiányra leginkább a gyerekek és idősek érzékenyek.

8 Az élő víz, vagy szomj halál
Ha nem isszuk az élő vizet, szomjan hal a szellemünk. A szellemünket táplálni kell. Naponta mennyi táplálékot adunk a testünknek, de a szellemünk sokszor éhezik. A kísértések ellen és a próbák sikeréhez, szükségünk van szellemi táplálékra, különben elgyengülünk és ezért bukunk el gyakran! A magvető példája…

9 Ha Isten igéje nincs hatással az életünkre, nagy bajban vagyunk!
Okuljunk a fügefa példájából! Mi mit teszünk azzal a fával, amelyik nem terem gyümölcsöt?

10 Mivel töltjük meg magunkat?
Tiszta Élő vízzel? Vagy hiábavalóságokkal? Ami bennünk van, azt adjuk tovább. Ha keserűség, fájdalom, sérelem van bennünk, akkor azt! De mit kell tennünk ezekkel? Ha pedig Krisztus élő beszéde van bennünk, akkor azt adjuk tovább. Őt visszük be az otthonunkba, a gyülekezetünkbe és mindenhová, ahol csak megjelenünk!

11 Efézus 2,19 Polgártársai lettetek Isten népének,
"Ezért most már ti sem vagytok többé idegenek,  akik a nem zsidó népek közül jöttetek.  Polgártársai lettetek Isten népének,  és tagjai Isten nagy családjának.„ Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Mt 11:28

12 Jézus vár téged egy Vele való élő kapcsolatra. Ő a megoldás!
Csak Te Jézus vár téged egy Vele való élő kapcsolatra. Ő a megoldás!

13 Nemcsak az ellenállás, hanem a mulasztás is rombolja a lelket.


Letölteni ppt "Íme, az én anyám és az én testvéreim"

Hasonló előadás


Google Hirdetések