Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A SIKERES ÉLET TITKA. I.Bizonyosság a bizonytalanságban  Ábrahám története az Ószövetségből az Ószövetségből  Szűz Mária története az Újszövetségből.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A SIKERES ÉLET TITKA. I.Bizonyosság a bizonytalanságban  Ábrahám története az Ószövetségből az Ószövetségből  Szűz Mária története az Újszövetségből."— Előadás másolata:

1 A SIKERES ÉLET TITKA

2 I.Bizonyosság a bizonytalanságban  Ábrahám története az Ószövetségből az Ószövetségből  Szűz Mária története az Újszövetségből az Újszövetségből  Honnan merítik a hívők biztonságukat? És hogy lehet ezt elsajátítani?

3 II.Jézus - Legyen meg a Te akaratod 1. Nem a magam akaratát keresem A gyermeki bizalom példaképe – Jézus lehetett volna egy csoda-gyerekA gyermeki bizalom példaképe – Jézus lehetett volna egy csoda-gyerek Isten akarata más volt, és Jézus azt tette, amit az Atya akarat Isten akarata más volt, és Jézus azt tette, amit az Atya akarat

4 Jézus szenvedése jó példa, hogy mennyire alávetette magát az Atya akaratának Jézus szenvedése jó példa, hogy mennyire alávetette magát az Atya akaratának („Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet” – Lk 23, 46), még ha egy kissé elbizonytalanodott is („Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet” – Lk 23, 46), még ha egy kissé elbizonytalanodott is („Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?” – Mt 27, 46). („Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?” – Mt 27, 46). 2. „ Aki teljesíti Atyám akaratát, az mind testvérem, nővérem és anyám!” Istennek velünk is csodálatos terve van. Istennek velünk is csodálatos terve van. Mindannyian lehetünk Jézus testvérei, maga Jézus élhet bennünk. Ennek feltétele, hogy tegyük az Atya akaratát (Jn 14, 23). Mindannyian lehetünk Jézus testvérei, maga Jézus élhet bennünk. Ennek feltétele, hogy tegyük az Atya akaratát (Jn 14, 23). A sikeres élet titka Vágysz igazán sikeres életre? Szeretnél nagyot tenni? Olyat, ami maradandó? Milyen lehet a sikeres élet? Vágysz igazán sikeres életre? Szeretnél nagyot tenni? Olyat, ami maradandó? Milyen lehet a sikeres élet? Mi a siker „kulcsa”? Mi a siker „kulcsa”?

5  SIKER A VILÁGBAN –pénz; –tudás; –hatalom; –karrier; –egészség ÉLET

6  A keresztény ember tud egy titkot: Isten szereti őt, és csodálatos tervet készített róla.  A keresztény életnek egyetlen célja: hogy valóra váltsa az isteni tervet, teljesítse Isten akaratát.

7  SIKER ISTENNÉL –tenni Isten akaratát; –igazságban; –Szeretetben élni ÉLET

8 4. Ki mutatja meg nekünk Isten akaratát? Szentírás – főparancs Szentírás – főparancs Adottság, képesség Adottság, képesség Körülmény Körülmény Szülők, elöljárók Szülők, elöljárók Állapotbeli kötelesség Állapotbeli kötelesség Lelkiismeret - lelkivezető Lelkiismeret - lelkivezető

9 III.Ma sikeres életet élhetsz?  Igen, de hogyan?  Jézus útmutatása szerint élni.  Jézussal egyesülő életre törekedjünk.  Úgy gondolkodjunk, beszéljünk, hogy Isten terve bennünk van, bennünk él.

10  Reggelente az legyen a legerősebb elhatározásod, hogy minden körülmények között Isten akaratát akarod tenni:  szeretni akarsz, bármi is ér! Légy biztos benne, így éled a legsikeresebb életed! Mert így Isten terve teljesül benned! Így Ő maga él benned!

11  FELADAT: –Írd le: hogyan ismerted fel Isten akaratát, és egy-két tettet, amelyet teljesítettél, mint Isten akarata

12


Letölteni ppt "A SIKERES ÉLET TITKA. I.Bizonyosság a bizonytalanságban  Ábrahám története az Ószövetségből az Ószövetségből  Szűz Mária története az Újszövetségből."

Hasonló előadás


Google Hirdetések