Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ 12. 1-8.-ig Az okos istentisztelet.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ 12. 1-8.-ig Az okos istentisztelet."— Előadás másolata:

1 PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ 12. 1-8.-ig Az okos istentisztelet

2 Róma 12. 1.vers 12. 1. Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő, és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek.

3 Róma 12. 2.vers 2., és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok el értelmetek megújulásával hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az ami jó, ami neki tetsző, ami tökéletes.

4 Róma 12. 3.vers 3., A nekem adatott kegyelem által mondom tehát köztetek mindenkinek: ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkodjék az Istentől kapott hit mértéke szerint.

5 Róma 12. 4-5.vers 4., Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyan az a feladata, 5., úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban egyenként pedig egymásnak tagjai.

6 Róma 12. 6.vers 6., Mivel pedig a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is: ha a prófétálás adatott, akkor a hit szabálya szerint prófétáljunk,

7 Róma 12. 7- 8.vers 7., ha valamilyen más szolgálat adatott, akkor abban a szolgálatban munkálkodjunk: a tanító a tanításban, 8., a buzdító a buzdításban, az adakozó egyszerűségben, az elöljáró igyekezettel, a könyörülő pedig jókedvvel.

8 Milyen kérdések vetődnek fel bennünk a felolvasott igeversekből?

9 Beszélgessünk róla: Odaszánás Szent áldozat Ne igazodjunk a világhoz Változzunk meg értelmünk megújulása által Megítélhessük mi Isten akarata Senki ne gondolja magát többnek, mint ami Józanul gondolkodjunk A test tagjaként sokféle feladatot kell ellátnunk

10 Odaszánás Mit jelent nekem az, hogy odaszánás? Okos istentiszteletként…… A nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak Lehetséges-e, hogy valakinek nincs feladata a gyülekezetben? Milyen ajándékod (kegyelmi ajándékod) van? Használod-e? Mire? Mikor? Miért nem?

11 Szent áldozat Mit jelent nekem a szent áldozat? Élő és szent áldozatként, amely tetszik az Istennek Mit is kell odaszánni szent áldozatként? A testünket. Vagyis fizikai valónkat….. Változzatok meg értelmetek megújulása által!

12 Ne igazodjunk a világhoz Mit jelent a világhoz való igazodás?

13 Jézus is amikor emberi formát öltött, valamilyen módon igazodott a világhoz. Ne úgy öltözködjünk, viselkedjünk, beszéljünk, gondolkodjunk, dolgozzunk…. Ne legyen autónk, számítógépünk, internetünk, televíziónk, ne járjunk moziba, hangversenyekre, éljünk remeteéletet? Akkor miben alkalmazkodjunk, és miben ne?

14 Ne igazodjunk a világhoz

15 Változzunk meg értelmünk megújulása által Azt meg hogy kell? 1. Ne igazodjatok a világhoz! 2. Azt kell tennünk ami Isten akarata. 3. Az Ő szent gyülekezetének tagjának kell lennünk, élő kegyelmi ajándékokat birtokoló, és azokat egyben használó tagként.

16 Megítélhessük mi Isten akarata Ebben az értelemben a megítélés azt jelenti, hogy megvizsgálom, megismerem megérthetem Isten akaratát elképzelését a saját életemmel kapcsolatosan. Honnan tudom mi Isten akarata? Isten kegyelmi ajándékokat adott nekem is. Melyek ezek? Ez Isten akarata, hogy használjam a kapott ajándékokat!

17 Senki ne gondolja magát többnek, mint ami Ebben az értelemben viszont van egyfajta megítélés azt jelenti, hogy megítélem magamat Isten elképzelése alapján. Senki se gondolja magát többnek…. De kevesebbnek sem….. 4., vers…..Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyan az a feladata,

18 Józanul gondolkodjunk A józan gondolkodás is egyfajta kegyelmi ajándék. Az Istentől kapott hit mértéke szerint….. Bizonyos kritikus helyzetekben nehéz józanul gondolkodni….miért? 1. Érzelmeink befolyásolnak 2. Érdekeink sérülnek 3. Megítél bennünket az Ige.

19 A test tagjaként sokféle feladatot kell ellátnunk Amikor megszületik egy kisbaba mi a szülők, ( az édesanya ) legfontosabb vágya? 1. Hogy minden tagja meglegyen. 2. Minden tagja funkcionáljon. 3. Értelmes legyen.

20 A test tagjaként sokféle feladatot kell ellátnunk Miért zavarja a testvéreket, ( a tagokat ) ha én nem járok imaházba? Nekem higgyék el jó kapcsolatom van Istennel! 1. A tag önmagában életképtelen. 2. A testnek fájhat, fájjon! Ha egy tagja leszakadt! 3. Ha a tagnak jó a testen kívül, és a testet nem zavarja a csonkasága, baj van!

21 A test tagjaként sokféle feladatot kell ellátnunk Amikor újjászületik egy lélek mi a testvérek, Isten legfontosabb vágya? 1. Hogy a gyülekezet tagja legyen. 2. Mint tag funkcionáljon, feladatot végezzen. 3. Értelmes legyen. Vagyis a Szentlélek világosítsa meg az értemét, birtokolja a Lélek ajándékát!

22 A test tagjaként sokféle feladatot kell ellátnunk Amikor egy gyülekezeti tag azt gondolja, hogy már bemerítkezett, és tagja egy közösségnek, de nem jár rendszeresen, nem több, mint az a megszületett csecsemő, akinek minden tagja megvan ugyan, de nem tudja azokat használni. Béna, tehetetlen, segítségre szorul. A feladat ellátásához meg kell erősödnie. Növekednie kell! ….Szánjátok oda testeteket élő, és szent áldozatul…..

23 A test tagjaként sokféle feladatot kell ellátnunk Amikor egy gyülekezeti tag azt gondolja, hogy már bemerítkezett, és tagja egy közösségnek, jár rendszeresen, de feladatokat nem lát el, olyan, mint az a gyermek, aki vágyakozva nézi azokat, akik már felnőttek, irigyli is őket ezért, de ő nem akar felnőni. Mindig gyermek akar maradni. Segítségre szorul. A gyülekezeti feladatok ellátásához meg kell erősödnie. Növekednie kell! ….Szánjátok oda testeteket élő, és szent áldozatul…..

24 A test tagjaként sokféle feladatot kell ellátnunk Amikor egy gyülekezeti tag azt gondolja, hogy már bemerítkezett, és tagja egy közösségnek, jár rendszeresen, feladatai is vannak, de nincs Istennel napi kapcsolata olyan, mint az a gyermek, aki testi fejlődésében nem korlátozott ugyan, fizikai adottságai rendben vannak, de szellemileg nem fejlődött a megfelelő szintre. Segítségre szorul. A gyülekezet lelki feladatainak ellátásához meg kell erősödnie. Növekednie kell! ….Szánjátok oda testeteket élő, és szent áldozatul…..

25 Aki képes arra, hogy megváltozzék értelmének megújulása által, az veheti a Lélek ajándékait. ….Szánjátok oda testeteket élő, és szent áldozatul…..


Letölteni ppt "PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ 12. 1-8.-ig Az okos istentisztelet."

Hasonló előadás


Google Hirdetések