Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók"— Előadás másolata:

1 Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
Az oldalak kattintásra haladnak tovább. David Brandt Berg írásaiból Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved

2 Gyereket vállalni és felnevelni a legnagyobb élmény az életben.
Egy gyerek örök ajándék —nem határozott időre, hanem örökre szól.

3 A kisbabák közel vannak Istenhez
— hiszen egyenesen a Mennyből érkeztek. Noha Isten tervei a teremtményeit illetően igen rejtélyesek, abban biztosak lehetünk, hogy sohase hibázik. Isten teremtette a lelkünket. Tőle kaptuk az élet szikráját, ő egyesíti lelkünket a testtel, így válhatunk különleges emberi lényekké.

4 Egy gyermek nem csupán ajándék Istentől,
hanem a számunkra általa kijelölt munka is egyben. Mikor Isten megajándékoz minket egy gyermekkel, Isten előtti kötelességünk helyesen felnevelni. Gyermekeink Istentől kapott feladatok számunkra. Ők az Ő gyermekei is, de Isten szeretné, ha mi viselnénk gondot róluk és nevelnénk fel őket.

5 Ez teljes idejű szolgálat, de a rengeteg munka számtalan jutalommal és kedvezménnyel jár. Légy büszke, hogy szülő lehetsz, hiszen a világ legfontosabb munkáját végzed: a jövőt formálod. A jövő világa olyan lesz, amilyenné a mai szülők alakítják, aszerint, miként nevelik fel gyermekeiket.

6 Soha ne becsüld alá a gyereknevelést.
Tudtad, hogy az életben legfontosabb dolgokat egy gyerek öt éves kora előtt tanulja meg? Gondolj bele milyen fontos, hogy mire tanítod és neveled, ezekben az első élvekben. Ezért mondja a Biblia: „Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint, még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Példabeszédek 22:6).

7 Nem várhatsz a tanítással,
míg gyermeked eléri az öt éves kort. Minden egyes nap számít, minden amit gyermeked tanul a nap folyamán fontos. Te, mint szülő felelős vagy, hogy ne csak ruházd, etesd, védelmezd és vigyázz az egészségére, hanem azért is, hogy már gyermekként megismerje Isten Igéjét, igazságát, és élvezze a szeretetét.

8 Néhány szülő tévesen úgy gondolja, ha a gyerek tanulnia akar, tanuljon, ha nem, úgy is jó.
Bár nem helyes ráerőltetni a gyerekeket olyan dolgok megtanulására, ami nem érdekli őket, az igazság az, hogy a gyerekek szeretnek tanulni. Boldogabbak és elégedettebbek, amikor tanulnak, és szülői irányítás mellett többre képesek, mint magukra hagyva.

9 A szentírás szerint nem helyes gyermekünket szülői tanács és irányítás nélkül hagyni, mikor döntést kell hozniuk. "A vessző és dorgálás bölcsességet ád, de a szabadjára hagyott gyermek megszégyeníti az ő anyját." Példabeszédek 29, 15

10 A gyerekek agya olyan, mint egy
szivacs, magnó vagy számítógép: mindent ami körülötte történik magába szív, rögzít és feldolgoz. A gyerekeknek nem nehéz Jézust bemutatni. Kövesd a szíved! Saját szereteted, példád és történeteid irányítsák figyelmüket az Úrhoz.

11 gyermekeket hozzám jőni, és ne tiltsátok el őket, mert ilyeneké
Jézus azt mondta, „Engedjétek a kis gyermekeket hozzám jőni, és ne tiltsátok el őket, mert ilyeneké az Istennek országa.” Márk 10, 14 Arra vár, hogy legjobb barátjuk és Megváltójuk lehessen!

12 Isten segítsen, hogy jó gondviselői lehessünk
a legdrágább kincsnek, amit Tőle kaptunk... ...gyermekeinknek!


Letölteni ppt "Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók"

Hasonló előadás


Google Hirdetések