Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A REMÉNYSÉG JELEI IMAHÉT - 2008. NE BÍZZATOK HAMIS ÓRÁKBAN! Péntek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A REMÉNYSÉG JELEI IMAHÉT - 2008. NE BÍZZATOK HAMIS ÓRÁKBAN! Péntek."— Előadás másolata:

1 A REMÉNYSÉG JELEI IMAHÉT

2 NE BÍZZATOK HAMIS ÓRÁKBAN! Péntek

3 Több éberséget a nehéz időkben!

4 IMAHÉT Márk 13, „Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és jeleket és csodákat tesznek, hogy elhitessék, ha lehet, még a választottakat is. Ti pedig vigyázzatok …” Ne bízzatok hamis órákban!

5 IMAHÉT A. A hamisítványok áradata - Utcai hamisítványárulók - Illúzió árusítók – hamis próféták Ne bízzatok hamis órákban!

6 IMAHÉT B. Hogyan különböztethetjük meg őket ? - Krisztus figyelmeztet : - hamis próféták, - hamis tanítók és - hamis Krisztusok ellen Ne bízzatok hamis órákban!

7 IMAHÉT Márk 13:22–23. „Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és jeleket és csodákat tesznek, hogy elhitessék, ha lehet, még a választottakat is. Ti pedig vigyázzatok …” Ne bízzatok hamis órákban!

8 IMAHÉT B. Hogyan különböztethetjük meg őket? - hamis próféták, hamis tanítók és hamis Krisztusok ellen figyelmeztet Jézus - E hármas ellenség raja el akarja árasztani az egyházat. Ne bízzatok hamis órákban!

9 IMAHÉT B. Hogyan különböztethetjük meg őket ? - Kritikus szemmel kell fogadjuk, ha valaki Krisztus nevében jön - Meg kell tudnunk, hogy az illető személyek hűségesek-e a Bibliához - Milyen az életvitelük ezeknek az egyéneknek? - Fel kell tennünk a kérdést: Ki ez, aki más üzenetet hirdet? Ne bízzatok hamis órákban!

10 IMAHÉT D. Az örökkévaló Krisztusunkhoz menekülünk. Ne bízzatok hamis órákban! Ha feltesszük ezeket a kérdéseket, és használjuk Isten adta józan eszünket, olvassuk a Szentírást és imádkozunk, leellenőrizhetjük, mi az igazság és meg tudjuk majd különböztetni a hamisságtól.

11 IMAHÉT B. Mit tegyünk a „mássággal”? „Senkinek sem kell eltűrnie, hogy becsapják.” (The Adventist Review and Sabbath Herald, 17 noi. 1885) Ne bízzatok hamis órákban!

12 IMAHÉT C. Hogyan csapják be az embereket? - felcsigázzák az érdeklődésünket - különleges embereknek számítunk, azon kevés kiválasztottak közé tartozunk, akikkel üzenetüket közlik. - élénken érdeklődnek a lelki életünk iránt. - tekintélyt parancsolóan beszélnek. - egység rombolók (széthúzás) Ne bízzatok hamis órákban!

13 IMAHÉT Jer. 23:16. „Ne hallgassátok azoknak a prófétáknak szavait, akik néktek prófétálnak, elbolondítnak titeket: az ő szívüknek látását szólják, nem az Úr szájából valót” Ne bízzatok hamis órákban!

14 IMAHÉT D. Figyelmünk Jézusra összpontosítsuk - Amit Isten elkezd, azt sikeresen be is fejezi - nem szükséges a hamis leleplezésének szakértőivé képeznünk magunkat - törekedjünk, hogy Őt megismerjük, és Vele járjunk - „gyökerezzünk” meg Krisztusban Ne bízzatok hamis órákban!

15 IMAHÉT D. Figyelmünk Jézusra összpontosítsuk „horgonyozzunk Krisztusban, legyünk a hitben meggyökerezve és jól megalapozva” (The Advent Review and Sabbath Herald, nov. 17.). Ne bízzatok hamis órákban!

16 IMAHÉT D. Figyelmünk Jézusra összpontosítsuk Ne bízzatok hamis órákban! Összpontosítsunk az igazira, és akkor nem kell aggódnunk a hamis miatt!

17

18 IMAHÉT ELMÉLKEDÉSRE ÉS MEGBESZÉLÉSRE SZÁNT KÉRDÉSEK: 1. Miért létezik az utolsó napokban annyi csalás és ámítás? 2. „Amit Isten elkezd, azt sikeresen be is fejezi.” Hetedik napot ünneplő adventistaként milyen bátorítást jelent neked ez a kijelentés? Ne bízzatok hamis órákban!

19

20 IMAHÉT AZ IMAJÁNG FENNTARTÁSA 24/24 - 7/7 Ne bízzatok hamis órákban!

21 IMAHÉT A REMÉNYSÉG JELEI

22 IMAHÉT EVANGÉLIUM AZ EGÉSZ VILÁGNAK Szombat

23

24 A REMÉNYSÉG JELEI IMAHÉT


Letölteni ppt "A REMÉNYSÉG JELEI IMAHÉT - 2008. NE BÍZZATOK HAMIS ÓRÁKBAN! Péntek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések