Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom."— Előadás másolata:

1 Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom

2 1.Vakság és rabság 2Kor 4:3 Ha pedig nem elég világos a mi evangéliumunk, csak azok számára nem világos, akik elvesznek. 2Kor 4:4 Ezeknek a gondolkozását e világ istene megvakította, mert hitetlenek, és így nem látják meg a Krisztus dicsőségéről szóló evangélium világosságát, aki az Isten képmása.

3 2. Néma keresztyének 2Kor 3:5 Nem mintha önmagunktól, mintegy a magunk erejéből volnánk alkalmasak, hogy bármit is megítéljünk; ellenkezőleg, a mi alkalmasságunk az Istentől van. 2Kor 3:6 Ő tett alkalmassá minket arra, hogy az új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem Léleké, mert a betű megöl, a Lélek pedig megelevenít.

4 3. A nyolcas kormányos A titok a csapatmunkában rejlik! Apcs 1:8 Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek…

5 4. Egy újfajta megközelítés •„Néhány ember véleménye szerint újra egy Krisztus előtti Európában élünk (mint „pogány csőcselék”) keresztyén erkölcs és a gyülekezet támogató iránymutatása nélkül.”

6 4.a. A motiváció •Apcs 5:40 előhívták az apostolokat, megverették őket, azután megparancsolták nekik, hogy ne szóljanak Jézus nevében, és azzal elbocsátották őket. Apcs 5:41 Ők pedig örömmel távoztak a nagytanács színe elől, mert méltónak bizonyultak arra, hogy gyalázatot szenvedjenek az ő nevéért; Apcs 5:42 és nem hagytak fel a naponkénti tanítással, és hirdették a Krisztus Jézust a templomban és házanként.

7 4.a. A motiváció •„az Istennek ezt a kegyelemajándékát, mely az én kézrátételemen keresztül van rajtad, újra lángra kell lobbantanod,“ (2.Tim. 1, 6., Csia Lajos fordítása )

8 4.a. A motiváció 1.A szív - Az első szeretet tüze - Krisztus legyen életed URa 2.A Szent Írás - Személyesség 3.Az imaélet - újra felfedezése - Bűnvallás (az ige tükre) Én.2:15 4.Egymás bátorítása

9 4.a. A motiváció 5.Bizonyságtétel - Rendszeresen Ha kételkedsz ebben, próbáld ki!

10 4.b. Egy nyitott ablak 1.A szellemi dolgokkal szembeni megújult érdeklődés… 2.Még nem a Krisztus iránti nyitottság, bűnbánat… 3.Talán egy kulcsfontosságú időszakban élünk… 4.Ki kell használnunk! De hogyan?

11 4.c. Az igei alap •Apcs 2:17 Az utolsó napokban, így szól az Isten, kitöltök Lelkemből minden halandóra, és prófétálnak fiaitok és leányaitok, és ifjaitok látomásokat látnak, véneitek pedig álmokat álmodnak; Apcs 2:18 még szolgáimra és szolgálóleányaimra is kitöltök azokban a napokban Lelkemből, és ők is prófétálnak. •Mt 28:18-20; Apcsel 1:8… Minden hívő Krisztus tanúja!

12 Kérdések a csoport beszélgetéshez 1.Miért okoz az embereknek nehézséget megérteni és elfogadni az evangéliumot? Milyen tapasztalataid vannak? 2.A szentírás mit tanít, mit tehetünk ebben a helyzetben? 3.Kinek a feladata az evangélium megosztása a Krisztust még nem ismerő emberekkel? Miért? 4.Mi a jó motiváció a tanúságtételhez? Miért? 5.Mi az oka annak, hogy több keresztyén hallgat, amikor Krisztusról lehetne tanúságot tennie? 6.A te életedben mi jelent akadályt a bátor bizonyságtételben? 7.A Biblia milyen útmutatást ad ennek az akadálynak a leküzdésére? 8.Miért fontos, hogy megosszuk az emberekkel a bűnbocsánatról szóló örömhírt? 9.Mi a helyes reakció akkor, ha elutasítanak, vagy nem tudsz válaszolni egy kérdésre? 10.Milyen pozitív tapasztalataid vannak a bizonyságtétel és annak hatása területén?


Letölteni ppt "Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom."

Hasonló előadás


Google Hirdetések