Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ki v a gy o k ÉN ? Mi az életem értelme?.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ki v a gy o k ÉN ? Mi az életem értelme?."— Előadás másolata:

1 Ki v a gy o k ÉN ? Mi az életem értelme?

2 I. Ki vagyok én?

3 Ki vagyok én, Hogy a mindenség Ura Hallja hangomat, Látja gondomat
Ki vagyok én, Hogy a mindenség Ura Hallja hangomat, Látja gondomat? Ki vagyok én, Hogy a Hajnalcsillag is Minden utamon előttem halad? Nem azért, aki vagyok, de azért, amit tettél, nem azért, amit teszek, de azért, Aki Te vagy! Nézz rám, csak hervadó virágszál,  csak porba hulló árnyék, csak csepp az óceánban, mint párát, visz a szél, mégis felém fordul arcod, Uram, hallod, ha kiáltok, És azt mondod nekem: „Enyém vagy!”

4 1. Mit mond a világ? Én az evolució következménye vagyok. Zsolt 53,2:
Azt gondolja magában a bolond, hogy nincs Isten!

5

6 2. Mit mond Isten? Én az Isten teremtménye vagyok. 1Mózes 1,27:
Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket.

7 II. Mi az életem értelme?

8 Mit mond a világ? Az életem értelme a pénz. 2Tim 3,2: Az emberek ugyanis önzők, pénzsóvárak lesznek, dicsekvők, gőgösek, istenkáromlók, szüleikkel szemben engedetlenek, hálátlanok, szentségtelenek;

9 2. Mit mond Isten? Az életem értelme az Isten országának terjesztése. Préd 5,9: Aki szereti a pénzt, nem elégszik meg a pénzzel; sem a jövedelemmel az, aki szereti a vagyont. Ez is hiábavalóság! 1Tim 6,10: Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme, amely után sóvárogva egyesek eltévelyedtek a hittől, és sok fájdalmat okoztak önmaguknak. Zsid 13,5: Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mert ő mondta: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged."

10 Mi a feladatom? Mit kell tennem?

11

12  Jer 1,7: Az ÚR azonban ezt mondta nekem: Ne mondd, hogy fiatal vagy, hanem menj, ahova csak küldelek, és hirdesd, amit csak parancsolok!  Jer 7,2: Állj az ÚR házának kapujába, és így hirdesd ott az igét: Halljátok az ÚR igéjét, júdaiak mind, akik bementek ezeken a kapukon, hogy leboruljatok az ÚR előtt! Jer 11,6: Akkor ezt mondta nekem az ÚR: Hirdesd mindezeket az igéket Júda városaiban és Jeruzsálem utcáin: Halljátok meg, és teljesítsétek ennek a szövetségnek az igéit! Ez 2,7: Hirdesd nekik az én igéimet, akár hallgatnak rá, akár nem törődnek vele; hiszen engedetlen nép ez! Ez 3,4: Azután ezt mondta nekem: Emberfia, menj el Izráel házához, és hirdesd nekik igéimet! 2Tim 4,2: hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan az idő, feddj, ints, biztass teljes türelemmel és tanítással.

13 H ? OGYAN beszéljek én Istenről?
mondjam az örömhírt, ha én szomorú vagyok? ? OGYAN kezdjek hozzá és miért pont én? kell megváltozzon az életem, hogy mások meglássák?

14 és én úgy érzem, megfojt a magány! Félelem, fájdalom
Sokszor úgy érzem összeroskadok, Többé nem lesznek jó és szép napok, Nem süt rám napsugár, Nem lesz többé tél se nyár, Lelkem terhével egyedül vagyok. Éjszakák törnek rám, és én úgy érzem, megfojt a magány! Félelem, fájdalom kínozza lelkem, hogy el sem mondhatom!

15 Hogyan és miért beszéljek én Istenről?
Kifogások Hogyan és miért beszéljek én Istenről? 2Móz 3,11: Mózes azt felelte erre az Istennek: Ki vagyok én, hogy a fáraóhoz menjek, és kihozzam Izráel fiait Egyiptomból? Én, a bűnös, hogy beszéljek az Istenről, ha nem szerinte élek? Ha én szomorű vagyok, hogyan beszéljek az örömhírről?

16 Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.
Péld 11,25

17

18 Felelőség! Ó, Sion, ébredj, töltsd be küldetésed
5. Ő visszajön, Sion, előbb, mint véled, Felfedi titkát minden szív előtt. Egy lélekért se érjen vádja téged, Hogy temiattad nem látta meg Őt. Légy örömmondó békekövet, Hirdesd: a Szabadító elközelgetett! El kell mondani, hogyan ismertem meg a Megváltót!

19

20

21 Van egy út, amit Isten készített, Csak ott lelsz nyugtot és békességet
Van egy út, amit Isten készített, Csak ott lelsz nyugtot és békességet. Ez az út a kereszt, ahol Isten szent Fia Minden emberért életét adta! Még ma jöjj, ahogy vagy, hisz Jézus Krisztus téged is elfogad! Félelem, fájdalom, eltűnik végleg s te élhetsz szabadon.

22 Hogyan beszéljek Istenről az iskolában, munkahelyen, otthon?
Hogyan közelítsek a hitetlenekhez? Hogyan beszéljek a hitemről anélkül, hogy elriasszam az embereket? Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe! ApCsel 16,31 – de hogyan?


Letölteni ppt "Ki v a gy o k ÉN ? Mi az életem értelme?."

Hasonló előadás


Google Hirdetések