Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ISTEN IGÉJÉBŐL: „Ó, Isten, te vagy Istenem, hozzád vágyakozom! Utánad szomjazik lelkem, utánad sóvárog testem, mint kiszikkadt, kopár, víztelen föld.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ISTEN IGÉJÉBŐL: „Ó, Isten, te vagy Istenem, hozzád vágyakozom! Utánad szomjazik lelkem, utánad sóvárog testem, mint kiszikkadt, kopár, víztelen föld."— Előadás másolata:

1

2 ISTEN IGÉJÉBŐL: „Ó, Isten, te vagy Istenem, hozzád vágyakozom! Utánad szomjazik lelkem, utánad sóvárog testem, mint kiszikkadt, kopár, víztelen föld. Így nézek rád a szentélyben, hogy lássam hatalmadat és dicsőségedet. Mert szereteted az életnél is jobb, ajkam téged dicsőít. Ezért téged áldalak, amíg élek, nevedet imádva emelem föl kezem. Mintha zsíros falatokkal laktam volna jól, úgy ujjong az ajkam, és dicsér a szám.” (63. Zsoltár 2-6. vers) ISTEN IGÉJÉBŐL: „Ó, Isten, te vagy Istenem, hozzád vágyakozom! Utánad szomjazik lelkem, utánad sóvárog testem, mint kiszikkadt, kopár, víztelen föld. Így nézek rád a szentélyben, hogy lássam hatalmadat és dicsőségedet. Mert szereteted az életnél is jobb, ajkam téged dicsőít. Ezért téged áldalak, amíg élek, nevedet imádva emelem föl kezem. Mintha zsíros falatokkal laktam volna jól, úgy ujjong az ajkam, és dicsér a szám.” (63. Zsoltár 2-6. vers)

3 Nyisd meg szemed, lásd meg dicsőségét! Nyisd meg szíved, ismerd meg teremtőjét! Oly jó az Úr, oly felséges, ott áll ajtód előtt, és zörget. (2x)

4 Ő alkotód, aki gondot visel rád. Magához von, kegyelmével vigyáz. Oly jó az Úr, oly hűséges, mindörökké áldott az Ő neve! (2x)

5 Te vagy az, akiből élet árad, Te vagy csak igaz szó a számban. Szívem kincse, lélegzetem, mindenem. Te vagy az, akire mindig vártam, hajnalcsillag vagy az éjszakában. Olyan egyedül érzem magam Nélküled. Te vagy az, akiből élet árad, Te vagy csak igaz szó a számban. Szívem kincse, lélegzetem, mindenem. Te vagy az, akire mindig vártam, hajnalcsillag vagy az éjszakában. Olyan egyedül érzem magam Nélküled.

6 De Te velem vagy Jézus, minden nap. Te vagy a fény, ha éjjel van, Te vagy a tűz a szívemben, ami ég. Jézus, Te vagy az életemben csak igaz barát, ki el nem hagy. Minden óra, minden nap a Tiéd. De Te velem vagy Jézus, minden nap. Te vagy a fény, ha éjjel van, Te vagy a tűz a szívemben, ami ég. Jézus, Te vagy az életemben csak igaz barát, ki el nem hagy. Minden óra, minden nap a Tiéd.

7 Erős szikla vagy Te, amire állok. Te vagy az, aki a boldogságot elhoztad az égből az én szívembe. Én nem ismertelek, de Te ismertél. Életedet adtad, úgy szerettél. Hogyan köszönjem meg Néked az egész életem? Erős szikla vagy Te, amire állok. Te vagy az, aki a boldogságot elhoztad az égből az én szívembe. Én nem ismertelek, de Te ismertél. Életedet adtad, úgy szerettél. Hogyan köszönjem meg Néked az egész életem?

8 De Te velem vagy Jézus, minden nap. Te vagy a fény, ha éjjel van, Te vagy a tűz a szívemben, ami ég. Jézus, Te vagy az életemben csak igaz barát, ki el nem hagy. Minden óra, minden nap a Tiéd. De Te velem vagy Jézus, minden nap. Te vagy a fény, ha éjjel van, Te vagy a tűz a szívemben, ami ég. Jézus, Te vagy az életemben csak igaz barát, ki el nem hagy. Minden óra, minden nap a Tiéd.

9 Jó, hogy velem vagy Jézus, minden nap. Te vagy a fény, ha éjjel van, Te vagy a tűz a szívemben, ami ég. Jézus, Te vagy az életemben csak igaz barát, ki el nem hagy. Minden óra, minden nap a Tiéd. Jó, hogy velem vagy Jézus, minden nap. Te vagy a fény, ha éjjel van, Te vagy a tűz a szívemben, ami ég. Jézus, Te vagy az életemben csak igaz barát, ki el nem hagy. Minden óra, minden nap a Tiéd.

10 ISTEN IGÉJÉBŐL: „Miután régen sokszor és sokféleképpen szólt Isten az atyákhoz a próféták által, ezekben a végső időkben a Fiú által szólt hozzánk, akit örökösévé tett mindennek, aki által a világot teremtette. Ő Isten dicsőségének a kisugárzása és lényének képmása, aki hatalmas szavával hordozza a mindenséget, aki miután minket bűneinktől megtisztított, a mennyei Felség jobbjára ült.” (Zsidókhoz írt levél 1. fejezet 1-3.) ISTEN IGÉJÉBŐL: „Miután régen sokszor és sokféleképpen szólt Isten az atyákhoz a próféták által, ezekben a végső időkben a Fiú által szólt hozzánk, akit örökösévé tett mindennek, aki által a világot teremtette. Ő Isten dicsőségének a kisugárzása és lényének képmása, aki hatalmas szavával hordozza a mindenséget, aki miután minket bűneinktől megtisztított, a mennyei Felség jobbjára ült.” (Zsidókhoz írt levél 1. fejezet 1-3.)

11 ISTEN IGÉJÉBŐL: „Ezért, szent testvéreim, mennyei elhívás részesei, figyeljetek hitvallásunk apostolára és főpapjára, Jézusra, aki hű az ő megbízójához, ahogyan Mózes is hű volt az ő egész házában. Ő ugyanis nagyobb dicsőségre volt méltó, mint Mózes, mint ahogyan a háznál nagyobb tisztessége van a ház építőjének. Mert minden háznak van építője, aki pedig mindent felépített, az Isten az… (Zsidókhoz írt levél 3. fejezet 1-6.) ISTEN IGÉJÉBŐL: „Ezért, szent testvéreim, mennyei elhívás részesei, figyeljetek hitvallásunk apostolára és főpapjára, Jézusra, aki hű az ő megbízójához, ahogyan Mózes is hű volt az ő egész házában. Ő ugyanis nagyobb dicsőségre volt méltó, mint Mózes, mint ahogyan a háznál nagyobb tisztessége van a ház építőjének. Mert minden háznak van építője, aki pedig mindent felépített, az Isten az… (Zsidókhoz írt levél 3. fejezet 1-6.)

12 ISTEN IGÉJÉBŐL: „…Mózes is hű volt ugyan az ő egész házában mint szolga, bizonyságául annak, amit hirdetnie kellett, Krisztus azonban mint Fiú hű a maga házához. Az ő háza mi vagyunk, ha a bizalmat és a reménység dicsekedését mindvégig szilárdan megtartjuk.” (Zsidókhoz írt levél 3. fejezet 1-6.) ISTEN IGÉJÉBŐL: „…Mózes is hű volt ugyan az ő egész házában mint szolga, bizonyságául annak, amit hirdetnie kellett, Krisztus azonban mint Fiú hű a maga házához. Az ő háza mi vagyunk, ha a bizalmat és a reménység dicsekedését mindvégig szilárdan megtartjuk.” (Zsidókhoz írt levél 3. fejezet 1-6.)

13 Mint jó illatú füst szálljon fel Hozzád, Jézus! A hódolatot, az imádatot fogadd el tőlem!

14 Isten angyala, gyűjtsd össze arany kelyhedbe, és az oltár parazsával vidd az Úr elé, hogy lássa meg szívemet és küldje el Szellemét hozzám!

15 Jézus, Jézus, Jézus: az áldás, a hatalom, a dicsőség, a tisztelet, a méltóság csak a Tiéd, uralkodsz örökké!

16 A kezdet előtt te voltál, az örök idő Benned áll. Mozdult a Föld, mert Te szóltál, a lelkem kíván… Hogy mit hoz a sorsom, Te láttad, és keresztre vitt a szíved. A bűnöm ott nyomta a vállad; a lelkem Tied. A kezdet előtt te voltál, az örök idő Benned áll. Mozdult a Föld, mert Te szóltál, a lelkem kíván… Hogy mit hoz a sorsom, Te láttad, és keresztre vitt a szíved. A bűnöm ott nyomta a vállad; a lelkem Tied.

17 Hát mit mondhatnék, (és) mit tehetnék? Hisz csak ez a szívem van, legyen hát Tiéd! Hát mit mondhatnék, (és) mit tehetnék? Hisz csak ez a szívem van, legyen hát Tiéd!

18 Utam a Te üdvösséged, Szent Szellemed él bennem, Ígéreted által élek, csodálom szíved. Hát mit mondhatnék, (és) mit tehetnék? Hisz csak ez a szívem van, legyen hát Tiéd! (2x) Utam a Te üdvösséged, Szent Szellemed él bennem, Ígéreted által élek, csodálom szíved. Hát mit mondhatnék, (és) mit tehetnék? Hisz csak ez a szívem van, legyen hát Tiéd! (2x)

19 Kitárom a két kezem és a szívem. Áldom, ki értem szenvedett. Meghajlok, hisz önként a szolgád lettem én, Tiéd vagyok! (2x) Kitárom a két kezem és a szívem. Áldom, ki értem szenvedett. Meghajlok, hisz önként a szolgád lettem én, Tiéd vagyok! (2x)

20 Hát mit mondhatnék, (és) mit tehetnék? Hisz csak ez a szívem van, legyen hát Tiéd! Hát mit mondhatnék, (és) mit tehetnék? Hisz csak ez a szívem van, legyen hát Tiéd!


Letölteni ppt "ISTEN IGÉJÉBŐL: „Ó, Isten, te vagy Istenem, hozzád vágyakozom! Utánad szomjazik lelkem, utánad sóvárog testem, mint kiszikkadt, kopár, víztelen föld."

Hasonló előadás


Google Hirdetések