Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A bibliai lecke előkészítése és tanítása (3.) Jó történet csupán, vagy bibliai lecke? © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A bibliai lecke előkészítése és tanítása (3.) Jó történet csupán, vagy bibliai lecke? © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship."— Előadás másolata:

1 A bibliai lecke előkészítése és tanítása (3.) Jó történet csupán, vagy bibliai lecke? © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship

2 Jó történet csupán, vagy bibliai lecke? „Én egyszerűen elmondom a bibliai történetet bibliai igazságok nélkül.” „Én elmondom a bibliai történetet és az igazságokat a végkövetkeztetésben mondom el.” „Én minden igazságot megtanítok, amelyet a bibliai történetben találok.” „Én kiválasztom a legfontosabb igazságot és azt az egész bibliai történeten keresztül tanítom.” Ki használja a leghatékonyabb módszert?

3 Jó történet csupán, vagy bibliai lecke? I. Hogyan találod meg az igazságokat egy igeszakaszban? a. Mit tett Isten ebben az igeszakaszban? b. Mit mutat ez róla? c. Mit tanulhatok az emberi főszereplő(k)től? d. Mit tanulhatok a bűnről és annak következményeiről? e. Van-e a szakaszban olyan szó, kifejezés, amit meg kell magyaráznom?

4 Jó történet csupán, vagy bibliai lecke? II. Milyen igeszakaszokat tanítsak? Mit kell a gyermekeknek hallaniuk? Ne tegyél igazságokat az igeszakaszba, hanem fedezd fel a benne elrejtett igazságokat! 1. A nem megtért gyermekeknek? 2. A megtért gyermekeknek?

5 Jó történet csupán, vagy bibliai lecke? „Én egyszerűen elmondom a bibliai történetet bibliai igazságok nélkül.” „Én elmondom a bibliai történetet és az igazságokat a végkövetkeztetésben mondom el.” „Én minden igazságot megtanítok, amelyet a bibliai történetben találok.” „Én kiválasztom a legfontosabb igazságot és azt az egész bibliai történeten keresztül tanítom.” Ki használja a leghatékonyabb módszert?


Letölteni ppt "A bibliai lecke előkészítése és tanítása (3.) Jó történet csupán, vagy bibliai lecke? © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship."

Hasonló előadás


Google Hirdetések