Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Isten szól hozzánk 7. évfolyam 6. lecke (vázlat).

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Isten szól hozzánk 7. évfolyam 6. lecke (vázlat)."— Előadás másolata:

1 Isten szól hozzánk 7. évfolyam 6. lecke (vázlat)

2 2 6. Isten igazságos és irgalmas  Ettél a fáról, amelyről megtiltottam, hogy egyél?... Mivel... ettél a fáról, jóllehet megtiltottam, hogy egyél róla, a föld átkozott lesz miattad. Fáradsággal szerzed meg rajta táplálékodat életed minden napján. Tövist és bojtorjánt terem számodra. A mező füvét kell enned. Arcod verítékével eszed kenyeredet, amíg vissza nem térsz a földbe, amiből lettél. Mert por vagy és a porba térsz vissza. (Vö. Ter 3,11-19.)

3 3 Mi a bűn? A bűn Isten szeretetének az elutasítása. Ki követ el bűnt? Bűnt az követ el, aki tudva és akarva nem engedelmeskedik Isten parancsának.

4 4 Az ember megtéveszthető Az emberek életét az első bűn rontotta meg.

5 5 Mi lett az első bűn következménye? 1. Elvesztettük az eredeti szentséget (megszentelő kegyelmet). 2. Emberi természetünk is megsérült. Mindezt naponta megtapasztalhatjuk, amikor: 1. Becsaphatók vagyunk… 2. Nehezebben látjuk át Isten dolgait… 3. Könnyebben tesszük a rosszat mint a jót, mert az akaratunk rosszra hajló lett.

6 6 Ez minden ember öröksége: az áteredő bűn.

7 7 Isten bűneink ellenére is szeret minket Mennyei Atyánk Megváltót ígért nekünk

8 8 Egy Isten van, aki három személy: Atya, Fiú, és Szentlélek Ő a világ teremtő és gondviselő ura, aki szeret minket. Ő a mi megváltónk és üdvözítőnk. Ő a mi megszentelőnk, aki bennünk él. Jézus személyében pedig maga Isten jött közénk: a Fiúisten emberré lett, hogy minket üdvözítsen. A három isteni személyt egy szóval Szentháromságnak nevezzük.

9 9 Isten él és örök életre hív A Szentháromság misztériuma: Isten három személyben él, isteni természete örök, végtelen tökéletes tevékenységben van: az Isten végtelenül boldog! Amikor Mennyei Atyánk Jézus által meghív bennünket az örök életre, ebben a boldog isteni életében akar részesíteni minket.

10 10 Mi az életünk célja és értelme? Isten szeret minket, mindenkit üdvözíteni akar. Azért élünk a világon, hogy Istent és szeretetét megismerjük, azt viszonozzuk, és eljussunk az örök életre. Isten úgy gondoskodik az emberekről, hogy mindenkinek megadja azt, ami az üdvösséghez szükséges.

11 11 Minden kérésünket teljesíti- e az Isten? Isten csak azokat a kéréseinket teljesíti, amelyek a javunkra válnak.


Letölteni ppt "Isten szól hozzánk 7. évfolyam 6. lecke (vázlat)."

Hasonló előadás


Google Hirdetések