Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A LÉLEK GYÜMÖLCSEI 1. „A LÉLEK GYÜMÖLCSE PEDIG: SZERETET… (GALATA 5, 22) Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ 2010/ 6. rész.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A LÉLEK GYÜMÖLCSEI 1. „A LÉLEK GYÜMÖLCSE PEDIG: SZERETET… (GALATA 5, 22) Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ 2010/ 6. rész."— Előadás másolata:

1 A LÉLEK GYÜMÖLCSEI 1. „A LÉLEK GYÜMÖLCSE PEDIG: SZERETET… (GALATA 5, 22) Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ 2010/ 6. rész

2 A (S ZENT )L ÉLEK GYÜMÖLCSE – MAGÁTÓL TEREM, VAGY NEKÜNK IS KELL EZÉRT TENNÜNK VALAMIT ? Isten Lelke azokban munkálkodik, akik azt hagyják és igénylik. (Róma 8,15-17) Isten a maga munkájában mindig számít az ember együttműködésére. (Jn1,12 ; Luk19,1-10) “ Az emberben rejlő képességek nagyobbak, mint ahogy azt ő tudja, és a képességek, amelyeket Isten neki adhat, nagyobbak, mint álmodná.” ( Spurgeon )

3 D E MILYEN A VALÓDI SZERETET ? A SZERETET Barátság? Szerelem? Szülői szeretet?

4 A SZERETET “ Mindenki hallja, hogy mit mondasz, a bar á tok meghallj á k azt, amit mondasz, de az igazi bar á t figyel arra is, amit nem mondasz ki. ” (Sz ó krat é sz)  Szoktam-e olyat tenni, amit nem szeretném, ha velem tennének?  Utoljára kivel tettem ilyet?  Figyelek-e azokra, akik mellettem élnek?  Észreveszem-e, ha szomorúak? „És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük.„ Lk 6,31

5 A SZERETET A szeretet és hűség ne hagyjon el téged: kösd azokat a nyakadba, írd fel a szíved táblájára! Péld.3,3 „ A szeretet hűséges marad jóban és rosszban. Beéri a tökélynél kevesebbel is, és tekintettel van az emberi gyarlóságokra. ” (Dan Millman)  Hogyan tudnám megfogalmazni, szerintem mi a hűség?  Milyen a hűséges munkatárs, barát, házastárs?  Mit jelent a hűség a gyülekezetben?

6 A SZERETET A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. 1Kor 13,4 „A legtöbb, amit a barátomért tehetek, hogy a barátja vagyok. Nincs vagyonom, hogy másként segítsem. És ha tudja, hogy boldog és elégedett vagyok a barátságával, nem is akar más viszonzást.” Henry David Thoreau  Kivel, kikkel szemben vagyok türelmetlen és miért?  Kire, kikre irigykedem, és hogyan leplezem, ha leplezem az irigységemet?  Mondták-e már nekem, hogy nagyképű, gőgös vagyok?

7 A SZERETET Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért. Jn 15,13  Emlékezz rá, az evangéliumok leírása szerint hogyan szerette Jézus a tanítványait!  Istennek irántad való szeretetét hogyan tapasztaltad meg az életedben?


Letölteni ppt "A LÉLEK GYÜMÖLCSEI 1. „A LÉLEK GYÜMÖLCSE PEDIG: SZERETET… (GALATA 5, 22) Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ 2010/ 6. rész."

Hasonló előadás


Google Hirdetések