Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ"— Előadás másolata:

1 A LÉLEK GYÜMÖLCSEI 1. „A LÉLEK GYÜMÖLCSE PEDIG: SZERETET… (GALATA 5, 22)
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ 2010/ 6. rész

2 A (Szent)Lélek gyümölcse – magától terem, vagy nekünk is kell ezért tennünk valamit?
Isten Lelke azokban munkálkodik, akik azt hagyják és igénylik. (Róma 8,15-17) Isten a maga munkájában mindig számít az ember együttműködésére. (Jn1,12 ; Luk19,1-10) “Az emberben rejlő képességek nagyobbak, mint ahogy azt ő tudja, és a képességek, amelyeket Isten neki adhat, nagyobbak, mint álmodná.” (Spurgeon)

3 De milyen a valódi szeretet?
A szeretet De milyen a valódi szeretet? Barátság? Szerelem? Szülői szeretet?

4 A szeretet „És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak,
ti is úgy bánjatok velük.„ Lk 6,31 “Mindenki hallja, hogy mit mondasz, a barátok meghallják azt, amit mondasz, de az igazi barát figyel arra is, amit nem mondasz ki.” (Szókratész) Szoktam-e olyat tenni, amit nem szeretném, ha velem tennének? Utoljára kivel tettem ilyet? Figyelek-e azokra, akik mellettem élnek? Észreveszem-e, ha szomorúak?

5 A szeretet és hűség ne hagyjon el téged: írd fel a szíved táblájára!
kösd azokat a nyakadba, írd fel a szíved táblájára! Péld.3,3 „A szeretet hűséges marad jóban és rosszban. Beéri a tökélynél kevesebbel is, és tekintettel van az emberi gyarlóságokra.” (Dan Millman) Hogyan tudnám megfogalmazni, szerintem mi a hűség? Milyen a hűséges munkatárs, barát, házastárs? Mit jelent a hűség a gyülekezetben?

6 A SZERETET A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik,
a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. 1Kor 13,4 „A legtöbb, amit a barátomért tehetek, hogy a barátja vagyok. Nincs vagyonom, hogy másként segítsem. És ha tudja, hogy boldog és elégedett vagyok a barátságával, nem is akar más viszonzást.” Henry David Thoreau Kivel, kikkel szemben vagyok türelmetlen és miért? Kire, kikre irigykedem, és hogyan leplezem, ha leplezem az irigységemet? Mondták-e már nekem, hogy nagyképű, gőgös vagyok?

7 A szeretet Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért. Jn 15,13 Emlékezz rá, az evangéliumok leírása szerint hogyan szerette Jézus a tanítványait! Istennek irántad való szeretetét hogyan tapasztaltad meg az életedben?


Letölteni ppt "Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ"

Hasonló előadás


Google Hirdetések