Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Szeretettel élni és szenvedni”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Szeretettel élni és szenvedni”"— Előadás másolata:

1 „Szeretettel élni és szenvedni”
Rövid keresztút Lisieux-i Szent Terézzel

2 I. állomás – Jézust halálra ítélik
Mosakodni hasztalan: Urad áll itt szótalan. Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Senki sem hitte, hogy az Isten Fia volt. Én felismerlek, hiszek benned, Jézus!

3 II. állomás – Jézus vállára veszi a keresztet
Élet fáját ölelem: erős, mint a szerelem. Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Szeretetből élni annyi, mint a Kálvária útját járni, drága kincsnek tekintve a keresztet.

4 III. állomás – Jézus először esik el a kereszttel
Kereszt súlya malomkő: földi ember esendő. Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Jézus, az isteni Erő, ismerte minden gyengeségünket.

5 IV. állomás – Jézus találkozik Édesanyjával
Szerető szív valahány: egytől egyig mind anyám. Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Egy próféta mondta: Nincs fájdalom a Tiedhez hasonló, ó, vigasztalan Anya!

6 V. állomás – Cirenei Simon segít Jézusnak vinni a keresztet
Gyönge karral gyámolíts, igaz szívvel felüdíts! Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Szeretném én is, ó Jézus, megenyhíteni utolsó lépteidet a Kálváriára!

7 VI. állomás – Veronika kendőt nyújt Jézusnak
Vérben ázott arcomat jegykendőül elfogadd! Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Szeretetből élni annyi, mint letörölni Arcodat, megbocsátást eszközölve a bűnösöknek.

8 VII. állomás – Jézus másodszor esik el a kereszttel
Másodízben bukom el: terhem elnyom, s fölemel. Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Ó, Jézusom, a Te példád arra indít, hogy megvetvén a dicsőséget megalázkodjam.

9 VIII. állomás – Jézus szól a síró asszonyokhoz
Élő fába fejsze vág: mit remél a száraz ág? Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! A magunk részéről mi vigasztaljuk Jézust szívünk szeretetével.

10 IX. állomás – Jézus harmadszor esik el a kereszttel
Golgotai zord úton harmadszor is elbukom. Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! A szenvedés gyötrelmeiben bizonyítom be irántad való szeretetemet!

11 X. állomás – Jézust megfosztják ruháitól
Mért csupán az ingem kell? Ölts magadra engem fel! Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Ó, Jézus! Meg akarom osztani Veled földi megaláztatásaidat!

12 XI. állomás – Jézust keresztre feszítik
Vasszögekkel veretem: aki gyűlöl, szeretem. Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! A szent sebek, Jézus vérének patakzása láttán eltöltötte szívemet a lelkekért égő szomjúság.

13 XII. állomás – Jézus meghal a kereszten
Föld is, ég is elhagyott: két lator közt lankadok. Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Ha Te halálig szerettél engem, én is Érted akarok élni és meghalni, Jézus!

14 XIII. állomás – Jézus testét leveszik a keresztről
Megfeszített Istened szép szelíden ölbe vedd! Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! Ó, Mária, bűnösök menedéke, a Te gondjaidra bízott bennünket Jézus, amikor a keresztet elhagyta, hogy a mennyországban várjon bennünket!

15 XIV. állomás – Jézust eltemetik
Földbe tér a búzaszem: kicsírázik csöndesen… Imádunk Téged, Krisztus, és áldunk Téged! Mert szent kereszted által megváltottad a világot! A rejtett életet akarom választani Érted, Jézusom!

16 (Szent Faustyna Kowalska, Napló 304)
BEFEJEZŐ IMÁDSÁG Jézusom, egyetlen reményem! Köszönöm Neked ezt a könyvet, melyet felnyitottál lelki szemeim előtt. Ez a könyv a Te irántam való szeretetedből származó szenvedésed. Ebből a könyvből tanultam meg, hogyan kell szeretni Istent és a lelkeket. Ebben a könyvben mérhetetlen kincsek rejlenek számunkra. Ó, Jézus, mily kevés lélek ért meg Téged szeretetből fakadó szenvedésedben! Mily nagy a Te Szentséges Szívedben égő legtisztább szeretet tüze! Boldog az a lélek, amely megértette Jézus Szívének szeretetét! (Szent Faustyna Kowalska, Napló 304)


Letölteni ppt "„Szeretettel élni és szenvedni”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések