Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2012 Március 22:A Víz világ napja.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2012 Március 22:A Víz világ napja."— Előadás másolata:

1 2012 Március 22:A Víz világ napja.

2 A víz. A Földünk 71% víz, de ebből csak 2,5% édes víz. A víz életünk legfontosabb része.

3 A szennyezett víz az életben:
A szennyezett víz miatt sok ország szenved. Víz tisztítással segíthetünk!

4 A szennyvizek tisztítása:
A szennyvíztisztítás feladata, a szennyező anyagok olyan mértékű eltávolítása, hogy a vízben maradó szennyezéseket a befogadó természetes víz öntisztító ereje képes legyen lebontani és a vízhasználat lehetősége se csökkenjen. Szennyvíz=Bacsai víztisztító

5 A víztisztítás haszna:
Amennyiben nem fogyaszt minden nap elegendő tiszta vizet, akkor az anyagcsere-folyamatainak hatékonysága drasztikusan csökken. Ennek hosszú távú következménye szinte bizonyosan valamilyen betegség kialakulása. Az emberi test kizárólag napi 2-3 liter tiszta víz elfogyasztásával tud egészségesen működni. A víz szerepével kapcsolatban rengeteg tévhit kering, és ezek nagy részét sajnos a félretájékozott szakemberek is terjesztik. Az alábbiakban két legfontosabb tévhittel kapcsolatban tudja meg most a teljes és kendőzetlen igazságot.

6 Ha nem teszünk semmit: Ha nem teszünk semmit:Akkor a vizeink egyszer csak olyan koszosak és ihatattlanok lesznek , hogy zöld színbe öltöznek. A víz részecskéje.

7 Fontos-e a víz tisztítás:
Első tévhit: mindegy, csak folyadék legyen! Legtöbben azt gondolják, hogy a különböző teák, gyümölcslevek és egyéb üdítőitalok megfelelő helyettesítői a tiszta víznek. Az említett italoknak ugyan alkotóeleme a víz, de emellett olyan összetevőket is tartalmaznak, melyek miatt ez a víz már nem alkalmas arra, hogy a testünkben betöltse az anyagcsere folyamatokban játszott szerepét. A víz legfőbb szerepe a testben a különböző tápanyagok szállítása, a salakanyagok eltávolítása. Ezt a szerepet olyan minőségű víz tudja csak betölteni, ami nem tartalmaz már eleve oldott anyagokat, hiszen ha a víz már telítve van valamilyen anyaggal, akkor az már nem képes több anyagot magába oldani.

8 Víz kutató tudósok: "Nem betegek vagyunk, hanem szomjasak."
Dr. Fereydoon Batmanghelidj A "Tested vízért kiált" című könyv szerzője „Az ivóvízben oldott ásványi anyagok és a só leginkább az agy vékony ütőereit támadja meg. Az erek elmeszesedése attól a naptól kezdődik, amikor a csapvízből először kerülnek szervetlen vegyi és ásványi anyagok a testünkbe." Dr. Paul Bragg Egészséges életmód specialista.

9 Víz erejéről nem igen esik szó
Víz erejéről nem igen esik szó. A víz pusztító ereje szökőár formájában söpört végig, sok földrészen, mely sok életet követel és nagy anyagi kárt okoz. A törés=Tsunami

10 A víz szépsége: A víz oly szép ha tiszta,ha kék és ha víz akkor vízesés. A vízesések általában szakadékoknál vannak, és ezek hosszú dzsungeleken vagy erdőkön mennek át. Néhány vízesés neve: képek vízesésekről.

11 Niagara, Angel Viktória lguazu,

12 A vízesések:


Letölteni ppt "2012 Március 22:A Víz világ napja."

Hasonló előadás


Google Hirdetések