Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

14/1994 MKM r. változásai Nevelési tanácsadásra vonatkozó részek Dr. Szakács Katalin Készült az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "14/1994 MKM r. változásai Nevelési tanácsadásra vonatkozó részek Dr. Szakács Katalin Készült az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával."— Előadás másolata:

1 14/1994 MKM r. változásai Nevelési tanácsadásra vonatkozó részek Dr. Szakács Katalin Készült az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával

2  22.§ (1) c) új esete a szakvélemény készítésnek : a BTM gyerek óvodai nevelésével illetőleg iskolai nevelésével és oktatásával kapcsolatos feladatok meghatározása céljából (kell készíteni szakvéleményt).

3 22.§(8) A NT a szakvéleményében foglaltak végrehajtásának ellenőrzése keretében  Feltárja a gyerek fejlődését segítő ill. hátráltató körülményeket, hiányosságokat  Megszüntetésük érdekében tájékoztatást nyújt az intézmény érintett vezetőinek, pedagógusainak, nevelőtestületének  Közreműködik a megoldási javaslatok kidolgozásában  Felhívja a fenntartó figyelmét, ha az intézkedés megtétele azt indokolja.

4 JAVASLATUNK:  Rendszeresen felhívni a figyelmet a személyi és tárgyi feltételekre  A pedagógus együttműködésének megnyerése – konkrét esetmegbeszélések pl.

5 22.§(9) Az ellenőrzési feladatokhoz éves munkatervet kell készíteni. JAVASLAT: az okt.-nev. Intézmények vezetői küldjék el a szakvéleményes gyerekek listáját, innen induljon az ellenőrzés (iskolaváltások stb.!)

6 23.§(d) A nevtan szakvéleményének kell tartalmaznia javaslatot a  Magántanulóságra  Okt-nev. Intézmény által nyújtandó egyéni vagy kiscsoportos foglalkozásra (korrepetálás!)  Felzárkóztatásra  Vagy fejlesztő foglalkozásra (ügyeljünk a szakmai kompetenciára!)  Nevelési tanácsadás keretében biztosítandó fejlesztő foglalkozásra, időkerettel!

7 23.§(2) adminisztráció:  Forgalmi naplóban nyilvántartásba venni minden gyereket (ez nem új)  A fejlesztő foglalkozáson részt vevő gyerekek részére nyújtott ellátásról munkanapló (ez új; minden fejlesztő foglalkozás a törvény szerint!)  Fejl. fogl-ban részesülő gyerekek fejlődéséről, állapotáról: nyilvántartási lap (ez is új).

8 23.§(5) a felülvizsgálatról A fejlesztő foglalkozás fennállása alatt az első vizsgálatot követő második évben, azt követően három évenként. (a rehabilitációs célú foglalkozást fejlesztő foglalkozásra cserélte mindenütt).

9 26/A § A felülvizsgálat után a SzB mit küld nekünk:  Szakértői vélemény egy példánya  Szülői kérelem és mellékletek  SzB vizsgálatra kötelező határozat másolata, ha van ilyen

10 A SzB mit állapít meg a szakértői véleményben a felülvizsgálatkor  Sajátos nevelési igény 1. A megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének organikus okra visszavezethető tartós és súlyos rendellenessége miatt 2. Ugyanez nem organikus  BTM fennállását

11 HATÁLYBALÉPÉS: Kihirdetést (2007. dec. 29.(?)) követő 15. napon követő 15. napon KÖSZÖNÖM A FIGYELMET www.nevtanegy.hu


Letölteni ppt "14/1994 MKM r. változásai Nevelési tanácsadásra vonatkozó részek Dr. Szakács Katalin Készült az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával."

Hasonló előadás


Google Hirdetések