Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Matematikai statisztika Készítették: Miskoltzy Judit Sántha Szabina Szabó Brigitta Tóth Szabolcs Török Tamás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Matematikai statisztika Készítették: Miskoltzy Judit Sántha Szabina Szabó Brigitta Tóth Szabolcs Török Tamás."— Előadás másolata:

1 Matematikai statisztika Készítették: Miskoltzy Judit Sántha Szabina Szabó Brigitta Tóth Szabolcs Török Tamás

2 Bevezetés Vállalkozás pénzügyi elemzése –Cash flow kimutatás (pénzáramlás) –Fedezeti pont számítás (árbevétel = ktg) –Statisztikai számítások 77 db véletlenszerűen kiválasztott cég teljes körű vizsgálata

3 Viszonyszámok Cash-flow és fedezeti pont használata

4 Viszonyszámok

5 Leíró statisztika

6 Hipotézisvizsgálat 1/2 1. Hipotézis: a fedezeti pont számítást használó és nem használó vállalatok eszközérték szerinti mérete egyforma. 2. F-teszt a szórásra → Új hipotézis: a fedezeti pont számítást használók és nem használók vállalati méretének (eszközérték szerint) szórása azonos. 3. Leíró statisztika alkalmazása annak megállapítására, hogy a fedezeti pont számítást nem használók vagy használók szórása a nagyobb. → fedezeti pont számítást nem használók vállalati méretének (eszközérték szerint) nagyobb a szórása

7 Hipotézisvizsgálat 2/2 4. F-teszt elvégzése: F=31,9 P= 0,0000000000 Kritikus és elfogadási tartomány : Tehát a nullhipotézist semmilyen szignifikancia szinten nem tudjuk elfogadni. A fedezeti pont számítást használók és nem használók vállalati méretének (eszközérték szerint) szórása nem egyezik meg. 5. Kétmintás t próba, nem egyenlő szórásnégyzettel: t=0,89 P=0,3847 Kritikus és elfogadási tartomány: Tehát a nullhipotézist 38,5%-os szignifikancia szintig elfogadjuk.


Letölteni ppt "Matematikai statisztika Készítették: Miskoltzy Judit Sántha Szabina Szabó Brigitta Tóth Szabolcs Török Tamás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések