Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Újszegedi Rendezvényház 2011. Június 29.. CBA módszertani háttér  Diszkontált pénzáram (cash-flow) módszert alkalmazunk.  A felmerülő tételeket fejlesztési.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Újszegedi Rendezvényház 2011. Június 29.. CBA módszertani háttér  Diszkontált pénzáram (cash-flow) módszert alkalmazunk.  A felmerülő tételeket fejlesztési."— Előadás másolata:

1 Újszegedi Rendezvényház 2011. Június 29.

2

3 CBA módszertani háttér  Diszkontált pénzáram (cash-flow) módszert alkalmazunk.  A felmerülő tételeket fejlesztési különbözet elven, tehát növekményi alapon becsüljük:  a diszkontálás szempontjából 0. év 2011. a jelenértékek ekkor a 2010. év végére / 2011. év elejére kerülnek diszkontálásra.  a tényadatokat a KSH által közzétett inflációs ráta táblázat alapján számítottuk át a bázisévre  változatlan áron (a kiinduló évhez rögzített ár) számoltunk, figyelembe véve azonban az egyes tételek egymáshoz viszonyított relatív árváltozásait is.  Konzervatív pénzügyi politikát alkalmazunk a költség-haszon elemzés során.  A számítások időhorizontja, vagyis a referencia-időszak 10 év  A jövőbeni pénzáramok diszkontálásához alkalmazott reál pénzügyi diszkontráta az EU-útmutatók alapján elvárt 5%,  Azon kiadásokat, amelyek már korábban megtörténtek, így megtérülésük nem függ a beruházástól, nem vesszük számításba.  A finanszírozási költségeket figyelmen kívül hagyjuk.  A számításokban az inflációt konzisztensen kezeljük.

4 Kiinduló feltevések  Két scenáriót definiáltunk, melyek közötti egyetlen különbség, hogy a projekt működtetését meglevő vállalkozás keretében végezzük (1. scenario), vagy új vállalkozást hozunk rá létre (2. scenario).  Teljes körű menedzsment díja a közvetített fuvar díjának 8%-a, melyből 4% az albrókert illeti meg  Felügyeleti menedzsment díja a közvetített fuvar díjának 4%-a, melyből 2% az albrókert illeti meg  A modellben feltételeztük, hogy a teljes körű menedzsmenttel és a felügyeleti menedzsmenttel lebonyolított ügyletek aránya 50-50%.  A modell leegyszerűsített keretei között átlagos fuvardíjjal kalkulálunk minden ügyletre, melynek értékét 200.000 Ft-ban határoztuk meg.  Elsődleges cél a fix költségek minimalizálása

5 Bővülési dinamika Év Albrókerek száma 1.év5 2. év7 3. év9 4. év11 5. év15 6. év20 7. év30 8. év45 9. év60 10. év90

6 Fedezeti pont – 1

7 Eredmények – 1

8 Eredmények – 2

9 Fedezeti pont – 2

10 Eredmények – 2 (módosított fedezeti pont)


Letölteni ppt "Újszegedi Rendezvényház 2011. Június 29.. CBA módszertani háttér  Diszkontált pénzáram (cash-flow) módszert alkalmazunk.  A felmerülő tételeket fejlesztési."

Hasonló előadás


Google Hirdetések