Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 19.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 19."— Előadás másolata:

1 Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor kzst@almos.vein.hu kzst@vision.vein.hu http://vision.vein.hu/~kzst/oktatas/halo/index.htm 19.

2 1. Esettanulmány PéldaAdott vállalat műszaki fejlesztési tervében szerepel a gyártás célgépesítése. Ennek keretében a soron következő feladat egy olyan célgép kialakítása, amelynek kiszolgálását pneumatikus beemelő berendezés könnyíti meg. A vállalatnál néhány folyamat célgépesítését már elvégezték, így megfelelő tájékoztató adatok rendelkezésre állnak az egyes tevékenységek végrehajtási időigényének meghatározására. A végrehajtó létszám ismert, tehát az egyes tevékenységek átfutási ideje becsülhető. A projektet 12 hét (=84nap) alatt mindenképp be kell fejezni. Ekkor a várható fixköltség 1225eFt. Az átfutási idő rövidítésével a fixköltségek várhatóan napi 25eFt-tal csökkenthetők.

3 1. Esettanulmány A számítások megkönnyítése érdekében feltételezzük, hogy az erőforrások közül csak a tevékenységek elvégzéséhez szükséges munkaerőt kell optimalizálni. A projekt kezdetén maximum 24 embert tudunk egyidejűleg foglalkoztatni az egyes tevékenységek elvégzésére. A 8. héttől (56.naptól) már csak maximum 12 embert, míg a 10. héttől (70. naptól) már csak maximum 6 embert tudunk ezen a projekten foglalkoztatni. A feladat tehát az, hogy legkisebb (várható) (össz)költséggel, (legalább 90%-os valószínűséggel) a lehető leghamarabb végezzük el az egyes tevékenységeket, úgy hogy a megadott erőforráskorlátot sehol ne lépjük túl.

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16 1. Esettanulmány Tegyük fel, hogy az előző példában szereplő projekt a 7. hétig (49. napig) valamennyi tevékenység a 90%-os biztonsági szint melletti lefutási idő alatt lefutott. A villamos vezeték- és szerelvényszerelés (H tevékenység) és a sűrített levegő vezeték készítése és szerelése (I tevékenység) viszont 90%-os valószínűsséggel teljesülő várható lefutási idejükhöz képest is várhatóan még két napot fognak csúszni.

17

18

19

20 19.


Letölteni ppt "Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 19."

Hasonló előadás


Google Hirdetések