Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Alapfogalmak Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Alapfogalmak Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)"— Előadás másolata:

1 Alapfogalmak Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)

2 A projekt definíciója (ISO8402) Projekt: egyedi folyamatrendszer, amely kezdési és befejezési dátumokkal megjelölt, specifikus követelményeknek – beleértve az idő-, költség-, és erőforráskorlátokat - megfelelő célkitűzés elérése érdekében vállalt, koordinált és kontrollált tevékenységek csoportja.

3 A projekt egyéb ismérvei (ISO 10006 alapján) A szervezet ideiglenes, és a projekt élettartamára alakították. A projekt számos esetben egy nagyobb projektstruktúra részét képezi. A projektcélkitűzéseket és termékjellemzőket folyamatosan lehet meghatározni és elérni a projekt ideje alatt. A projekt eredménye lehet egy termék egy vagy több egységének megteremtése. A projekttevékenységek közötti viszony összetett is lehet.

4 A projekt fogalmának gyakorlati korlátozásai Költséghatár (csak X összeg felett) Bonyolultsági szint (csak adott bonyolultsági szint után) Időhatár (csak Y időtartamnál hosszabb) Erőforrásigény (csak Z erőforrásigény felett) Helyi projektszabályzat (nem szerepel a kivételek között) Figyelem! A nem projektek is visszahatnak a projektekre!

5 Elvárások a projektekkel szemben

6 A projektek dimenziói A projekt célja (termék vagy más néven produktum) Erőforrás Határidő Minőség

7 Feladat – projekt - tevékenység A feladat definíciója A projekt definíciója A tevékenység (task) definíciója

8 Erőforrások Az erőforrások (Resources) fogalma –Csoport –Típus –Konkrét előfordulás

9 Erőforrások (folytatás) Nem minden erőforrás kerül a tervbe Szempontok –Korlátos-e a hozzáférhetősége? –Számít-e a költsége? –Irányítható-e?


Letölteni ppt "Alapfogalmak Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések