Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban Előadó: Gerecs Rómeó, pályázatkezelési igazgatósági ügyfél koordinátor.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban Előadó: Gerecs Rómeó, pályázatkezelési igazgatósági ügyfél koordinátor."— Előadás másolata:

1 Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban Előadó: Gerecs Rómeó, pályázatkezelési igazgatósági ügyfél koordinátor

2 Elutasítást érő hibák A megalapozó értékbecslésben a telek értéke meghaladja a 10%-ot az ingatlan piaci értékén belül. Az értékbecslésben a telek értéke irracionálisan alacsony (pár száz vagy ezer Ft), továbbá az értékbecslést végző jogosultsága is kérdéses a készítésre vonatkozóan. A projekt keretében megvásárolni kívánt ingatlan nem kerül kizárólagosan (1/1 tulajdoni hányad) a Kedvezményezett tulajdonába. A megvásárolni kívánt ingatlan tulajdoni lapján végrehajtási jog szerepel (nem per- és igénymentes).

3 Elutasítást érő hibák A projektben megadott ingatlan ára magasabb, mint az értékbecslésben szereplő ár (10%-ot meghaladó). A pályázó legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámolója alapján a saját tőke a törzstőke (alaptőke) jogszabályban előírt legkisebb mértéke alá csökkent. Nettó elszámolóként az ÁFÁ-t is el akarják számolni ingatlanvásárlás esetén.

4 Hiánypótolható hibák Projekt adatlap 2.2. A Projekt megvalósulásának helyszíne pont nem pontos Projekt adatlap 3.6. pontjában az alapítás időpontjának dátuma nem megfelelő Projekt adatlap 3.16. Gazdálkodási adatok pontja nem a Kitöltési Útmutatónak megfelelően kerül kitöltésre Projekt adatlap 3.17. A Közvetítő szervezet adatai pont tévesen van kitöltve !!!

5 A Költség adatok lapon a támogatási százalék nem egyezik meg a Projekt adatlap 2.7.2. pontjában szereplővel. Az Indikátorok adatlapon az adatok tévesen vannak megadva. Az ÚSZT Nyilatkozat és az üzleti terv nem cégszerűen kerül aláírásra. Az SZJA bevallás nem tartalmazza az adózó aláírását. A Projekt adatlap 3.10. A pályázó ÁFA levonási joga a támogatott projekttel kapcsolatban pontjában téves a választás. Hiánypótolható hibák

6 A Pályázati Felhívás G. A pályázó által csatolandó mellékletek listája pontja alapján nem került valamennyi releváns melléklet csatolásra. A csatolt dokumentumok nincsenek cégszerűen aláírva. A projekt költségvetése nem elszámolható költségeket tartalmaz – ingatlan beruházás esetén: bontás, sittszállítás, kertépítés – eszközbeszerzés esetén: nem megfelelő vámtarifaszámú eszközök Hiánypótolható hibák

7 A projekt megkezdett A pályázathoz csatolt dokumentumok nem felelnek meg a Pályázati Útmutató G. pontjának – csatolt árajánlat(ok) nem felel(nek) meg az Útmutató G. e) pontjának – csatolt építési engedély nem jogerős – saját forrás igazolás 30 napnál régebbi A projektben megadott ingatlan ára magasabb, mint az értékbecslésben szereplő ár (10%-nál kevesebb)

8 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban Előadó: Gerecs Rómeó, pályázatkezelési igazgatósági ügyfél koordinátor."

Hasonló előadás


Google Hirdetések