Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének."— Előadás másolata:

1 Pórszombat A falu bemutatása

2 Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének eredete

3 Fekvése Zala megyében, a Dunántúl délnyugati sarkán fekszik, Göcsej-Hetés-Őrség hármas határánál. Budapesttől kb. 250 km-re, Zalaegerszeg megyeszékhelytől 30 km-re. Lentitől és Zalalövőtől15-15 km-re van.

4 Megközelítése A falut két irányból lehet megközelíteni: A 86-os főútról ágazik le a falun áthaladó mellékút, valamint Zalaegerszeg irányából Teskándon át juthatunk el a településre.

5 A falu nevezetességei I. Az 2000-ben épült katolikus templom

6 A falu nevezetességei II. Az I. és II. világháború áldozatainak emlékműve

7 A falu nevezetességei III. 2002-ben emelték a 20 méter magas fakeresztet Medes falu emlékére.

8 Nevének eredete Pórszombat neve 1425-ben szerepel először Porzombathya néven. Az előtag a Pór nevű birtokosára utal, mások szerint a falu lakóinak foglalkozására, társadalmi helyzetére, az utótag pedig a szombatonként tartott vásárra.


Letölteni ppt "Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének."

Hasonló előadás


Google Hirdetések