Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett."— Előadás másolata:

1 Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett M9-es autópálya metszéspontjában. Városunktól karnyújtásnyi távolságra található Horvátország, Szlovénia, Ausztria, 35 km-re található a sármelléki reptér, és 40 km-re a magyar tenger, a Balaton.

2 A város nevezetességei  Első virágkorát a XIX. század második felében élte, amikor kedvező fekvését és jó közlekedési lehetőségeit kihasználva jelentős kereskedelmi központtá fejlődött. Egykori kereskedelmi múltjára utal a belváros szívében álló Vasemberház, a Kereskedelmi Kaszinó.

3 A város nevezetességei  a Bazár Udvar, a Dél- zalai Takarékpénztár épülete, a Biztosító Palotája és a Pénzügyi Palota.

4 A város nevezetességei  A látogató számára kihagyhatatlan élményt nyújt a Magyar Plakátház és a Kiskastély, amelyek időszakos és állandó kiállításoknak, zenei rendezvényeknek adnak otthont, valamint a Medgyaszay Ház.

5 Városháza  A barokkos hatású Erzsébet teret nyugatról a Városháza háromszintes, szinte teljesen dísztelen épülettömege zárja le. Az 1930-as években a törvénykezés céljaira építették. Jelenleg a városi közigazgatás, illetve a bíróság székhelye.

6 Lakosság szám változása

7 Létszámváltozások a nevelési- oktatási intézményekben

8

9

10

11

12

13 Köszönöm megtisztelő figyelmüket ! Szmodics Józsefné Nagykanizsa  E-mail: szmodicsne@gmail.comszmodicsne@gmail.com  Tel.: 06-30 / 2164858


Letölteni ppt "Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett."

Hasonló előadás


Google Hirdetések