Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Zalacséb Az eldugott paradicsom. Fekvése  Zala megyében, Zalaegerszegtől 17 km- re, a Zala folyó partján.  Erdők,szőlőhegyek, mezők övezte dombon fekszik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Zalacséb Az eldugott paradicsom. Fekvése  Zala megyében, Zalaegerszegtől 17 km- re, a Zala folyó partján.  Erdők,szőlőhegyek, mezők övezte dombon fekszik."— Előadás másolata:

1 Zalacséb Az eldugott paradicsom

2 Fekvése  Zala megyében, Zalaegerszegtől 17 km- re, a Zala folyó partján.  Erdők,szőlőhegyek, mezők övezte dombon fekszik.  Kellemes éghajlat, bőséges vízellátottság jellemzi.

3

4 Története  Feltehetőleg már az őskorban is lakott volt.  A közelmúltban római-,közép-,és Árpád- kori maradványokra bukkantak.  Az első írásos emlékek 1246-ból maradt ránk.  1908-tól a hivatalos neve Zalacséb.

5 Nevezetességei  A falu életében nagy szerepet játszik a turizmus és a Bábolna rt.  A Malom-tanya nevű panzió már a környező országokban is nagy hírnévnek örvend,kellemes hangulatáért.  A kőtemplom,amely a körülbelül 1886- ban lerombolt fatemplom helyére épült.

6 A Malom-tanya  A Zala-folyó partján,erdővel körülvéve helyezkedik el.  A panzió egy eredeti vízimalomból lett átalakítva,itt szállásolja el a vendégeket és a házigazdákat egyaránt.  Szórakozásra,kikapcsolódásra pedig rengeteg lehetőség kínálkozik.

7 Malom-tanya 2.  A szobák jól felszereltek (fürdőszoba,TV), medence, szauna, folyóparti terasz,társalgó áll az üdülők rendelkezésére.  Lehetőség nyílik: bográcsolásra, szalonnasütésre, kemencében sütésre, horgászásra,lovaglásra. Zalaegerszeg határában termálfürdõ és az ország legújabb aquaparkja található. Kirándulás, biciklitúra Őrség, Göcsej, ill. Ausztria, Szlovénia vidékeire (osztrák határ 40 km)

8

9

10

11 Általános tudnivalók a településről  Rang: község Terület: 963 hektár Lakosság: 566 fő Telefonkörzet: 92 Irányítószám: 8996 Régió: Nyugat-Dunántúl Megye: Zala Zala


Letölteni ppt "Zalacséb Az eldugott paradicsom. Fekvése  Zala megyében, Zalaegerszegtől 17 km- re, a Zala folyó partján.  Erdők,szőlőhegyek, mezők övezte dombon fekszik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések