Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Körösszegapáti. Fekvése: Körösszegapáti, Berettyóújfalutól 20 km- re délkeletre fekszik a magyar-román határtól mindössze 2 km-re. Körösszegapáti, Berettyóújfalutól.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Körösszegapáti. Fekvése: Körösszegapáti, Berettyóújfalutól 20 km- re délkeletre fekszik a magyar-román határtól mindössze 2 km-re. Körösszegapáti, Berettyóújfalutól."— Előadás másolata:

1 Körösszegapáti

2 Fekvése: Körösszegapáti, Berettyóújfalutól 20 km- re délkeletre fekszik a magyar-román határtól mindössze 2 km-re. Körösszegapáti, Berettyóújfalutól 20 km- re délkeletre fekszik a magyar-román határtól mindössze 2 km-re.

3 Megközelíthető: Budapest felől: Budapest felől: –M3-as autópályán a füzesabonyi lehajtóig, majd Tiszafüredig a 33-as főúton főúton, egészen Debrecenig, utána pedig Berettyóújfalu, Mezősas, Körmösdpuszta útvonalon –4-es főúton Püspökladányig, majd pedig Báránd, Földes, Berettyóújfalu, Mezősas, Körmösdpuszta útvonalon Debrecen felől: Debrecen felől: –A 47-es főúton Derecske és Berettyóújfalu felé, majd Mezősas és Körmösdpuszta útvonalon

4 A község Története: A település az Árpádok uralkodása idején Keresszeg tartozéka. Az Apáti nevet az egykori apátságától, a Körösszeg előnevet a vártól nyerte az 1938-as Bihari monográfia szerint. A vélhetően Bocskai alapította hajdútelepet 1658- ban az erdélyi csapatok, 1660-ban a törökök pusztítják. A népesség növekedését gyorsítja, hogy a Belényesi-medencéből románokat telepítenek a faluba. A magyar-román határ közelében fekvő községhez tartozik a közeli Körmösdpuszta is.

5 Nevezetességek: Körösszegapáti református temploma (több mint 200 éves) Körösszegapáti református temploma (több mint 200 éves) Körösszegapáti községének a könyvtára Körösszegapáti községének a könyvtára Baptista Imatemplom (1889-ben épült) Baptista Imatemplom (1889-ben épült)

6 Lehetőségek a kikapcsolódásra: Horgászás illetve fürdés a bányatóban (vagy a Körösben) Horgászás illetve fürdés a bányatóban (vagy a Körösben) Biciklizés a Körös védgátján Biciklizés a Körös védgátján Vadászat Vadászat

7 A község Térképe:


Letölteni ppt "Körösszegapáti. Fekvése: Körösszegapáti, Berettyóújfalutól 20 km- re délkeletre fekszik a magyar-román határtól mindössze 2 km-re. Körösszegapáti, Berettyóújfalutól."

Hasonló előadás


Google Hirdetések