Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

El tudsz képzelni egy falut utak nélkül? Ha érdekel, Hollandiában van egy ilyen falu, ahol se utak se autók nincsenek – ez a falu: Giethoorn. Giethoorn.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "El tudsz képzelni egy falut utak nélkül? Ha érdekel, Hollandiában van egy ilyen falu, ahol se utak se autók nincsenek – ez a falu: Giethoorn. Giethoorn."— Előadás másolata:

1

2 El tudsz képzelni egy falut utak nélkül? Ha érdekel, Hollandiában van egy ilyen falu, ahol se utak se autók nincsenek – ez a falu: Giethoorn. Giethoorn jelentése "kecske szarv", 1170-ben egy nagy árvíz pusztított ezen a területen, a később ide települők sok szarvat találtak, amelyek valószínűleg az árvízben elpusztult kecskéktől származtak. A házakat csak gyalog fahídakon vagy vízen csónakokkal lehet megközelíteni. Steenwijck várostól 5 km-re délnyugatra található, mára már nemzetközileg ismert turisztikai célpontnak számít. A holland Velencének is nevezik, kb. 7,5 km csatorna folyik át a falun, ezeken 50 kis fahíd ível át. A falu 1230. körül alakult. A forgalom legnagyobb része a vízen bonyolódik az úgynevezett "suttogó-hajókon", Azért suttogó, mert elektromos motorral működnek és így nem zavarják a csendet és nyugalmat ebben a festői faluban. A csatornák többsége 1 méter mély. Kezdetben a legtöbb ház nádfedeles volt, csak a gazdagabbak engedhettek meg maguknak cseréptetőt. Mára ez pont fordítva van, a a nádtető készítése a költségesebb beruházás. Még különlegesebb élmény lehet télen, amikor a csatornák befagynak és végig lehet korcsolyázni az egész faluban.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22


Letölteni ppt "El tudsz képzelni egy falut utak nélkül? Ha érdekel, Hollandiában van egy ilyen falu, ahol se utak se autók nincsenek – ez a falu: Giethoorn. Giethoorn."

Hasonló előadás


Google Hirdetések