Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Mészáros Alexandra.  1968-ban alakult mintegy 100 világszerte ismert tudós közreműködésével  Több jelentést is ki adott arra vonatkozóan,hogy.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Mészáros Alexandra.  1968-ban alakult mintegy 100 világszerte ismert tudós közreműködésével  Több jelentést is ki adott arra vonatkozóan,hogy."— Előadás másolata:

1 Készítette: Mészáros Alexandra

2  1968-ban alakult mintegy 100 világszerte ismert tudós közreműködésével  Több jelentést is ki adott arra vonatkozóan,hogy milyen lesz a várható jövő  És ezeket a jelentéseket jól alá támasztotta az 1970-es két olajválság,és bár később még meg jelent egy tudósításuk a Globális felmelegedésről, ezzel sem sokat javítottak a várható Jövő képen

3 A XXI. század az emberi populáció és gazdaság összeomlásához vezethet,ugyanis feléljük a Föld kincseit. De ahhoz hogy ezt a folyamatot csökkentsük vagy teljesen megállítsuk,gondolkozás módunkon kellene változtatnunk,vagyis Kizsákmányoló életmódunk helyett oda figyelnünk környezetünkre,ezzel is könnyítve a Környezetre nehezedő terheket.

4  Újra termelődő :- szél - víz - nap - biomassza - geotermikus energiák

5 A fogyó energia hordozók miatt,az ember megpróbál áttérni a takarékos energiahordozók kutatására,és használatára. Az olajválság miatt néhány év alatt megjelentek a csekély fogyasztású gépkocsik,így 18-20%-al csökkent a relatív energia igény.

6 Bár a Csernobili atomkatasztrófa után,az emberek többsége bizalmatlan velük szemben,mégis egyre több és több létesül belőlük. A Csernobili atomkatasztrófa következtében 100 km sugarú körben kellett kiüríteni a területet,és az akkor ott élők leszármazottaiból néhány,még mindig ennek a szörnyű balesetnek a következményeitől szenved. Ugyanis a levegőbe,vízbe,földbe jutó tömérdek radioaktív anyag miatt az emberek rákos megbetegedéseket kaptak,vagy azonnal meghaltak.

7

8 Az újrahasznosítás bár jelentős segítséget jelentene,de sok helyen még nem fedezték fel ennek a lehetőségét,többek között Magyarországon sem. Újrahasznosítható termékek,nyersanyagok: - Papír - Fa - Üveg - Műanyag

9 Manapság maga az ember végzi a legnagyobb pusztítást a természetben,ugyanis a rengeteg autóval szennyezi a levegőt,a gyárakkal a vizet,ráadásul naponta akkora mennyiségű esőerdőt vág ki,mint Magyarország. S ezt mind miért?Azért, mert utakat épít helyettük,gyárakat létesít.

10  Csökken az élővilág,olyan fajok tűnek el,amelyek nagy részét még nem is ismerjük  Romlik a levegő oxigén tartalma  Csökken a szennyeződéseket felfogó rendszer hatékonysága

11 A rengeteg gyár és autó,amiket az emberek építenek használnak,a levegő szennyezettsége nagy mennyiségben romlik.

12 Mint ahogy a legtöbb esetben,a vizeket is az ember szennyezi. Nem gondolva a lehetséges következményekre,hiszen egyszer a vizek szennyelnyelő képessége is betelik,de addig is rengeteg hal és növény pusztul el.

13 A fosszilis tüzelőanyagok,a nyersanyagok,a termőföld,az erdőségek és a tengerek,az erőforrások,amelyekkel az emberiségnek meg kell tanulnia gazdálkodni a rablógazdálkodás helyett. Nincs túl sok ideje erre a tanulásra,ha meg akarja őrizni a Földet a maga számára.


Letölteni ppt "Készítette: Mészáros Alexandra.  1968-ban alakult mintegy 100 világszerte ismert tudós közreműködésével  Több jelentést is ki adott arra vonatkozóan,hogy."

Hasonló előadás


Google Hirdetések