Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tőzsdei befektetések A tőzsde nyilvános, központosított és szervezett piac. Árutőzsde Értéktőzsde - értékpapírtőzsde - devizapiac Hatással van napi életünkre.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tőzsdei befektetések A tőzsde nyilvános, központosított és szervezett piac. Árutőzsde Értéktőzsde - értékpapírtőzsde - devizapiac Hatással van napi életünkre."— Előadás másolata:

1 Tőzsdei befektetések A tőzsde nyilvános, központosított és szervezett piac. Árutőzsde Értéktőzsde - értékpapírtőzsde - devizapiac Hatással van napi életünkre a tőzsde? nyugdíjpénztárak valutaváltás bankbetét, stb. A tőzsdéről a legtöbb embernek a kockázat jut eszébe ahol sokat lehet keresni, de sokat lehet bukni is. Hogyan lehet mégis biztonságra törekedni a tőzsdén? (hozam/kockázat)

2 Tőzsdei befektetések tőzsdei kereskedés (magasabb hozam/kockázat):
tanulás (akár több év), grafikonok elemzése, demó számlán gyakorolni, éles számla, tőkeáttétel használata, stb. el kell találni a mozgás irányát (fel, le, oldalazás)

3 Tőzsdei befektetések tőzsdei befektetések (alacsonyabb hozam/kockázat): Stratégiák: Buy & hold (vedd meg és tartsd) Sikerakadémián oktatják éves jelentések alapján 20 – 50% /év hasonlít a befektetési alaphoz elemzők segítenek a kiválasztásban 2. vödör a tőke, a tőke egy részét érdemes ebbe fektetni

4 Tőzsdei befektetések Hedging (biztosított, fedezett ügylet) – protective put biztosítás autóra, lakás és befektetésre is? a magyar tőzsdén a kis forgalom miatt nem igazán működik részvény + biztosítás a részvény árának kb. 5%-áért azt garantálja hogy azon az áron amiért vetted bármikor eladhatod a részvényedet túlbiztosítás 2 x 5%= 10%-ért +-10% között nem nyereséges azon kívül igen Lehet még a +-10% között is keresni?

5 Tőzsdei befektetések Covered Call
Opciós jog és kötelezettség, adás vétel Míg a hedgingnél veszünk biztosítást és fizetünk érte itt mi adunk el biztosítást amiért fizetnek. Ahogy telik az idő úgy lesz a biztosítási pénz a mi hasznunk. Részvény + eladunk egy opciós lehetőséget (short call) 2% hó több milliótól használható a brókerköltségek és a részvényvásárlás miatt

6 Tőzsdei befektetések Bull Spread
míg a Covered Call-nál részvényre adtunk el biztosítást (short call) itt a részvény helyett is opciós jogot veszünk (long call) kevesebb tőke is elegendő mert nem kell megvenni a részvényt csak annak opciós jogát kb. 1/10-ért ha ugyan azt az összeget mint a covered call-on1/10-ed akkora összeg befektetéssel is meg lehet keresni az 10x-es haszon tőke arányosan kb. 10%/hó a költségek levonása után további spread-ek is felépíthetők

7 Tőzsdei befektetések Iron Condor = +
Hasznot hoz, ha a részvény, index egy bizonyos sávon belül marad az opciók lejáratakor 10%/hónap

8 Tőzsdei befektetések Szolgáltató cégek akik segítenek kiválasztani a megfelelő stratégiát, sőt azt a brókercégen keresztül a mi beállításaink alapján kereskedik is helyettünk. A szolgáltatásnak díja ára van 20$ - 100$ - 200$ /hó szolgáltatótól és stratégiától függően Brókerköltségek Brókercég: Szolgáltatók (Iron Condor) Szolgáltatók (Opciók - 3. vödör jobb széle) … tesztelni kell hogy melyik szolgáltató milyen teljesítménnyel dolgozik.


Letölteni ppt "Tőzsdei befektetések A tőzsde nyilvános, központosított és szervezett piac. Árutőzsde Értéktőzsde - értékpapírtőzsde - devizapiac Hatással van napi életünkre."

Hasonló előadás


Google Hirdetések