Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Autizmus Készítette: Pelle Mónika Szoc. ped. II. évfolyam.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Autizmus Készítette: Pelle Mónika Szoc. ped. II. évfolyam."— Előadás másolata:

1 Autizmus Készítette: Pelle Mónika Szoc. ped. II. évfolyam

2 A legtöbb ember az autizmus fogalmát az Esőember c. filmből ismeri, ebben a bemutatóban szeretnék néhány információt és gondolatat megosztani a témával kapcsolatban.

3 "A világ nem talált hozzám utat Magányodból, üveg alól nézed, Amint a világ halad,..." (Donna Williams autista nõ verse)

4

5 Az autizmus a szociális viselkedés, a kommunikáció, a képzeletbeli működés és rugalmas gondolkodás fogyatékossága.

6 Az autizmusról pár mondatban: Agymûködés fejlõdési zavara, mely genetikai tényezõk, ill. az agyat ért károsító hatások következményeként jön létre. A tünetek az elsõ három életév során jelentkeznek, és csaknem minden esetben egész életre szólóan megmaradnak. A károsodás mértéke különbözõ, a súlyosan megzavart fejlõdéstõl az enyhe szociális zavarig terjed. 10 000 ember közül 4-5 mutat súlyos, 15-20 enyhébb autista tüneteket. Fiúkban négyszer gyakoribb, mint lányokban.

7 Minőségi károsodás és elmaradás területei: - a társas kapcsolatokban: pl. társaktól való elkülönülés vagy szokatlan közeledés, egyoldalú interakció - a kommunikációban (beszéd, gesztus, mimika): pl. a beszéd hiánya, a beszéd szintjéhez képest gyenge beszédhasználat, kommunikáció, vagy a nyelv szó szerinti értelmezése, furcsa tartalma, szokatlan hanghordozása - az érdeklődés, aktivitás és játék területén: pl. szokatlan, sztereotip, repetitív tevékenységek, hobbik - a gondolkodásban, a tanulásban és a mindennapi alkalmazkodásban pl: ragaszkodás az állandósághoz, a megszokotthoz - a mozgás területén: pl. repkedő kézmozgás, lábujjhegyen járás

8 Ádám, egy 7 éves autista kisfiú

9 SZERETET, AZ ÉN MEGSZÜNŐBEN. - JELES ANDRÁS

10 Vége Köszönöm a figyelmet! 2003. 05.06.


Letölteni ppt "Autizmus Készítette: Pelle Mónika Szoc. ped. II. évfolyam."

Hasonló előadás


Google Hirdetések