Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

GEOMETRIKUS SZIMBÓLUMOK 1 A PAKSI EZOTERIKUS KÖR TISZTELETÉRE ÖSSZEÁLLÍTOTT ELŐADÁS 2004 AUGUSZTUS AZ ALÁHÚZOTT SZÖVEGRÉSZEK HIPERHIVATKOZÁSOKAT TARTALMAZNAK,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "GEOMETRIKUS SZIMBÓLUMOK 1 A PAKSI EZOTERIKUS KÖR TISZTELETÉRE ÖSSZEÁLLÍTOTT ELŐADÁS 2004 AUGUSZTUS AZ ALÁHÚZOTT SZÖVEGRÉSZEK HIPERHIVATKOZÁSOKAT TARTALMAZNAK,"— Előadás másolata:

1 GEOMETRIKUS SZIMBÓLUMOK 1 A PAKSI EZOTERIKUS KÖR TISZTELETÉRE ÖSSZEÁLLÍTOTT ELŐADÁS 2004 AUGUSZTUS AZ ALÁHÚZOTT SZÖVEGRÉSZEK HIPERHIVATKOZÁSOKAT TARTALMAZNAK, RÁKATTINTVA MEGJELENNEK. MEGTEKINTÉS UTÁN BE KELL ZÁRNI!

2 GEOMETRIKUS SZIMBÓLUMOK 2 A SZIMBÓLUMOK AZ EMBERISÉGGEL EGYIDŐS ÁBRÁZOLÁSOK SÍKBAN VAGY TÉRBEN, AMELYEK VALAMILYEN BONYOLULT DOLOG EGYSZERŰSÍTETT JELKÉPEI. A SZIMBÓLUMOKAT AZ EMBERISÉG MINDIG EMLÉKEZTETŐNEK HASZNÁLTA, AMELY SZÓBELI KIMONDÁS NÉLKÜL IS MINDENKINEK UGYAN AZT JUTTATTA ESZÉBE. AZ EMBERISÉG ELSŐ ISMERT SZIMBÓLUMAI A BARLANGRAJZOK VOLTAK, AMELYEK VDÁSZATOZ EMLÉKETZETŐK VOLTAK. A VALLÁSOK KIALAKULÁSÁVAL AZ IMÁDOTT ISTENSÉGET ÁBRÁZOLTÁK RAJZBAN, VAGY SZOBORBAN. MINDEN KÉPHEZ, VAGY SZOBORHOZ TARTOZOTT EGY HITVILÁG, MELYET A VALLÁSOK ÉVEZREDEKEN ÁT FOLYAMATOSAN ERŐSÍTETTEK. EZZELEL ELÉRTÉK, HOGY A VALLÁSI TANOK AZ ADOTT SZIMBÓLUM MEGTEKINTÉSÉVEL UGYAN AZT A LELKI ÁLLAPOTOT ÉS TUDÁST IDÉZTÉK FEL.

3 GEOMETRIKUS SZIMBÓLUMOK 3 A KÜLÖNBÖZŐ MISZTIKUS IRÁNYZATOK SAJÁT JELKÉPRENDSZERT ALAKÍTOTTAK KI. A JELKÉPEKET A HIT GYAKORLÁSÁHOZ, VALAMINT MEGKÜLÖNBÖZTETÉSKÉNT EGYMÁS FELISMERÉSÉHEZ HASZNÁLTÁK. MINDEN ÍRÁS IS JELKÉPMINDEN ÍRÁS IS JELKÉP, AMELY A SZÓBELI DOLGOKAT KÉPES RÖGZÍTENI, ILLETVE SZÜKSÉG SZERINT FELIDÉZNI. UGYAN ILYEN SZIMBÓLUMOK A ISMERETESEK A NÖVÉNYEK, ÁLLATOK, TÁJAK, VAGY AZ EMBERI SZERVEZET ELEMEIBEN.NÖVÉNYEKÁLLATOKTÁJAKEMBERI SZERVEZET CSAK AZOK A DOLGOK IDÉZŐDNEK FEL, AMELYEK AZ ILLETŐ SZEMÉLYBEN KÖTŐDNEK A JELKÉPHEZ, AMILYEN ISMERETEKKEL RENDELKEZIK. EZÉRT LEHETSÉGES, HOGY EGY MÁSIK SZEMÉLYBEN UGYAN AZ A JELKÉP MÁS GONDOLATOT JELENÍT MEG! AZ ÖSSZES JELKÉPBEN KÖZÖS, HOGY A JELKÉPHEZ GONDOLATI FORMÁK, ÉRZÉSEK, GONDOLATOK TARTOZNAK, AMELYEK A JELKÉP LÁTTÁN FELIDÉZŐDNEK. α Ωα Ω 紙 EZT RÖVIDEN ÚGY LEHET MEGFOGALMAZNI, HOGY A JELKÉP=TUDATTÁMASZ

4 GEOMETRIKUS SZIMBÓLUMOK 4

5 5 1 2 3 4 5 6 78 9 10 GYAKORLATI PÉLDA A SZIMBÓLUMOK MŰKÖDÉSÉRE: KÉPZELJÜNK HOZZÁ MINDEN ÁBRÁHOZ EGY TÁRGYAT, MAJD KÉPRE NÉZVE PRÓBÁLJUK FELIDÉZNI! SIKERÜLNI FOG!

6 GEOMETRIKUS SZIMBÓLUMOK 6 A MISZTIKÁBAN ÉS A MÁGIÁBAN A SZIMBÓLUMOKAT TUDATTÁMASZNAK HASZNÁLJÁK, MIVEL TRANSZ ÁLLAPOTBAN MAGASBB SZFÁRKBAN VÁLUNK TUDATOSSÁ, AHOL SEM TÉR, SEM IDŐ NEM LÉTEZIK, ITT A TUDATNAK SEMMILYEN TÁMASZA NINCS. A TUDAT SZABADON CSAPONG ÉS NEM KÉPES A KÍTŰZÖTT FELADATRA ÖSSZPONTOSÍTANI (KÖNNYEN ELTÉRÜL). HA EBBEN AZ ÁLLAPOTBAN EGY SZIMBÓLUMOT NÉZÜNK, AMELY MEGHATÁROZOTT GONDOLATI FORMÁVAL TÁRSUL, AKKOR EZ A TUDATBAN FELDÉZI A GONDOLATOT ÉS TUDATTÁMASZKÉNT MŰKÖDIK (MEGKÖTI A TUDAT CSAPONGÁSÁT). EZEN AZ ELVEN MŰKÖDIK AZ AGY IS. AMENNYIBEN VALAMILYEN ISMERET KAPCSOLÓDIK VALAMIHEZ, A KAPCSOLATOK ALAPJÁN KÖNNYŰ FELIDÉZNI ÉS ÉSZBEN TARTANI. A SZIMBÓLUMOK ALKALMAZÁSÁNAK MÁSIK MÓDJA AZ ISMERETSZERZÉS. VALAMILYEN SZIMBÓLUMRA (KÉP, SZOBOR RAJZ, STB.) KONCENTRÁLUNK, RÁHANGOLÓDUNK, MAJD ÜRES TUDTÁLLAPOTBAN MEG AKARJUK TUDNI A HOZZÁKAPCSOLT GONDOLATOKAT. HA ELÉG HATÁROZOTTAK VAGYUNK, NÉMI GYAKORLÁS UTÁN SIKERÜL. BÁRMIBEN AZ EREDMÉNYES MUNKA A KELLŐ RÁHANGOLÓDÁSON MÚLIK!

7 GEOMETRIKUS SZIMBÓLUMOK 7 ŐSEINK EZT NAGYON JÓL TUDTÁK, EZÉRT HAGYTÁK AZ UTÓDOKRA AZ ÁLTALUK MEGSZERZETT TUDÁST JEKÉPEKBEN. EZEKET NEM LEHET TUDOMÁNYOSAN MEGFEJTENI, CSAK ÁT LEHET ÉLNI AZ ELŐBB ISMERTETETT MÓDON. ILYEN VOLT RÉGEN A TAROT KÁRTYA IS, VALAMINT AZ ŐSI BETŰK IS. EZEK A BEAVATÁSHOZ SZÜKSÉGES TUDÁST TARTALMAZTÁK. AMENNYIBEN EZEKET AZ ŐSI SZIMBÓLUMOKAT TUDATLANUL MEGVÁLTOZATJÁK, A HOZZÁ KAPCSOLT ISMERET EL VESZIK. MINDEN ILYEN ISMERET EGY ÉLŐ REZGÉSKÉP (ÉLŐLÉNY), AKI A SZIMBÓLUMHOZ VAN KÖTVE. HA BÁRMIT MEGVÁLTOZTATUNK, A KAPCSOLAT MEGSZŰNIK. AHHOZ, HOGY A SZIMBÓLUMOKAT HELYESEN ÉRTELMEZZÜK, A RÉGI GONDOLATOKKAL VALÓ KAPCSOLATÁT MEG KELL SZÜNTETNÜNK. ENNEK LEGHATÉKONYABB MÓDJA A TANULÁS, A RÉGI KAPCSOLATOK ÚJJÁ ÉPÍTÉSE.

8 GEOMETRIKUS SZIMBÓLUMOK 8 AZ EZOTRIÁBAN TÖBB ŐSIDŐKTŐL HASZNÁLT SZMBÓLUM ISMERETES: A SZIMBÓLUMOK JELENTÉSE ATTÓL FÜGG, HOGY KI MILYEN GONDOLATOT TÁRSÍT HOZZÁ, ILLETVE ATTÓL, HOGY HOGYAN VAN MEGRAJZOLVA. AZ EGYES SZIMBÓLUMOKAT HITRNDSZEREK JELKÉPÉNEK HASZNÁLTÁK

9 GEOMETRIKUS SZIMBÓLUMOK 9 VAN NÉHÁNY SZIMBÓLUM, AMI BÁRMILYEN TUDATI GONDOLATKAPCSOLÁS NÉLKÜL IS MINDIG UGYAN ÚGY MŰKÖDIK. EZT A MEGRAJZOLÁSUK HATÁROZZA MEG. EHHEZ TUDNUNK KELL, HOGY: -BÁRMELY VONAL MEGHÚZÁSA A HÚZÁS IRÁNYÁBÓL NÉZVE BALRÓL JOBBRA TÜKRÖZ, JOBBRÓL BALRA FALKÉNT VISELKEDIK. -HA A FOLYAMATOS VONALAT MEGTÖRJÜK, A TÜKRÖZÉS IRÁNYA MEGFORDUL. MINDIG EGYFORMÁN MŰKÖDIK A KERESZT ÉS A NÉGYSZÖG. AMENNYIBEN RÉSZLETESEBBEN MEG AKARUNK ISMERKEDNI AZ EGYES SZIMBÓLUMOK MÉLYEBB ÉRTELMÉVEL, AZ ISMERTETETT MÓDON KELL ELJÁRNI ÉS GYAKOROLNI KELL.

10 GEOMETRIKUS SZIMBÓLUMOK 10 KÖSZÖNÖM A MEGTISZTELŐ FIGYELMET! Ω


Letölteni ppt "GEOMETRIKUS SZIMBÓLUMOK 1 A PAKSI EZOTERIKUS KÖR TISZTELETÉRE ÖSSZEÁLLÍTOTT ELŐADÁS 2004 AUGUSZTUS AZ ALÁHÚZOTT SZÖVEGRÉSZEK HIPERHIVATKOZÁSOKAT TARTALMAZNAK,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések